|
Kao prvo zelim da pohvalim ovaj forum ,i ujedno da dam jedan prijedlog i jednu kritiku..
Zelim ga posebno pohvaliti,sto je moguce svima da se pridruze... Iako sam naziv nosi ime "Katolicki odgovori" ,dobro je da cujemo i druge sta oni misle..Na mnogo foruma,ima "vagon pitanja",koja se tici RKC, ali ih nema tko odgovoriti..ne onako ,kako bi to trebalo biti,jer ne znam forum,gdje ima svecenik...???Zato,pohvaljujem sve one ,koji su spremni svoje slobodno vrijeme ,uloziti na korist drugima..."svima"
Predlazem ,na nekim temama,recimo npr. na ovoj; Nedjelja je dan za Euharistiju, a ljudska duša je besmrtna da se uz "citiranje biblije" obavezno pise i svojim rijecima... jer ovaj forum nije nastao samo za Teologe..i vjernike,nego bi trebao u prvom redu,da sluzi onima,koji traze Boga..onima koji ga jos nisu pronasi,ili koji sumnjaju ili ne znaju za cega da se opredjele,jednostavno na korist malima...drugima.. A kako iz iskustva znamo ,da su to najcesce mladi,(na jednom forumu su pisali ,sa 14 godina,njih vise ,postavljali pitanja,koja su bila jako tesko za odgovoriti, jer su upoznati i s drugim religijama,i tako nastaje ,da se; ..."misljenja tuku" Dans je jako malo, s vjerske strane..na Kompjutru, sto daje direktno ,odgovore...Danas ,mi htjeli to ili ne, moramo vise pustiti druge da se ukljuce u diskusije,kako bi bas i oni koji su u zabludi, dobili odgovor koji traze..Znaci,zbog njih smo duzni,puno toga prihvatiti,ne kazem da nam misljenje mora biti isto..Ovakvo ,kako sada izgleda, tesko je pratiti,jer se pise, u vecini za vjernike ,a ne za " one obracene,ili one koji cu to jednoga dana biti.." Ovakvo pisanje je tesko pratiti jer je malo svojim vlastitim rijecima,receno.,a znamo da svtko moze uzeti Bibliju u ruke i citati.. Danas su potrebni...Odgovori,koji njih muce..s jadnostavnim objasnjenjem.. Sto god moze biti jednostavnije,da sto god mogu bolje da shvate....
Za kritiku, i ako mislim da se ne skrece s teme, da se ne Zachatava ipak ,neki puta je potrebna koja rijec vise,da bi dobio odgovor pravo znacenje..Kada smo jako ograniceni,dovodi do nejasnoca... A isto tako, kada tema krene u krivom toku,jednostavno upozorenje...
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|