Naslov ove teme je "Konstruktivne kritike i prijedlozi", svoju kritiku/prijedlog si izrekao, i dalje nastavio offtopic.
Ovo je tematski forum kojem je cilj dati i raspraviti katoličke odgovore na suvremena vjerska pitanja i na njemu je zabranjeno svako misionarenje, što vrijedi za sve - od adventizma do ateizma. Dakle ovdje nije rasprava npr. što je duša za adventiste niti ateiste, postoje drugi forumi ako nekoga to zanima, već što je duša po nauku Katoličke Crkve. Ako te moderator upozori na provokacije ili offtopic besmisleno pisanje koje ometa forum, a ti se oglušuješ, tada slijedi ban (baniran si nakon ovih upozorenja).
Giovi je napisao/la:
atheos je napisao/la:
Svrhu ne vidim kao argument, jer covjek moze postojati i bez svrhe u ovom svemiru, cisto kao evolutivni produkt, znaci plod slucajnosti. Ovaj model mi se cini i jednostavnijim, time i vjerojatnijim.
Molim da se raspravlja o tome što je duša, a ne filozofira o besmislenosti. Svaki čovjek ima svrhu na ovome svijetu (neki ju možda ne vide), a na ovakve besmislene filozofije kao administrator ne namjeravam trošiti dragocijeno vrijeme.
Giovi je napisao/la:
atheos je napisao/la:
Na kraju krajeva, ako ja imam pravo, Svemir ne briga sto mi nase postojanje smatramo ispraznim. U Svemiru se stvari dogadjaju i tocka, sto god mi mislili o tome.
Po drugi put te upozoravam da je tema što je duša, i da se na ovom forumu ne troši vrijeme na ispraznost i filozofiranje o besmislenosti.atheos je napisao/la:
Kao sto, recimo, izuzetno jako lucenje neurotransmitera dopamina, serotonina i beta endorfina vi zovete "Ljubav"? (...i ja, da se razumijemo)
Naravno da lučenje hormona ne zovemo ljubav, to je izuzetno primitivno i uvredljivo za svakoga tko je bar malo iskusio ljubav. Nema veće ljubavi nego dati svoj život za drugoga, mnogi ne mogu razlikovati ljubav i zaljubljenost.
"Tko ne ljubi, ne upozna Boga
jer Bog je ljubav" (Iv 4,7)
Giovi je napisao/la:
atheos je napisao/la:
Osim ako ne misliš na Isusa Krista kao hipotetsku inkarnaciju svevremenskog Boga, to je već drugi par rukava.
Nepotrebno provociraš ovakvim pisanjem na katoličkom forumu. Stvar je opće kulture znati da je Isus oduvijek u jedinstvu sa Ocem i Duhom prema katoličkom nauku, umjesto da ga se ovdje naziva hipotetskim i inkarnacijom.
Nakon dva upozorenja slijedi ban.