Nije samo ovaj forum mrtav.
Inače, prve internetske korake sam napravio u doba msn-a, dakle, prije 2010. Tada su razno-razni chatovi bili na zalasku, a msn i forumi su krenuli cvjetati. No, te famozne 2010. lagano fejs dolazi na mala vrata, prvo je pomeo konkurenciju među društvenim mrežama (myspace), a potom i kao komunikacijsko sredstvo -> izgubio sam 90% prijatelja na msn-u a i forumi su se negdje nakon 2012/13. počeli gasiti jedan za drugim.
Naime, ostali su mahom samo forumi tehničke prirode (npr. forumi vezani uz linux, kuhanje, automobile,...) a društveni su mahom se preselili na fejs. Isto je i po pitanju katoličkih foruma:
- ne znam koliko je ovaj star i kako je izgledao prije, ali sada i nije stvoren za druženje (nema offtopic, chat teme,...) i to otežava formiranje "forumske ekipice" koja prvo podigne, a onda i uništi forum
- TT je jedan od rijetkih kat. foruma koji je živ, no koliko znam, unutar "forumske ekipice" je došlo oko 2010. do svađe i od toga su se formirali i neki drugi kat. forumi (npr. pravovjerje) koji su životarili neko vrijeme, a sada su "mrtvi".
- Alfa i Omega je mrtav, isto je prošao kad i TT svađu i podjelu (nu, slučajnosti!) i mrtav je kao i svi njegovi "otpadci"
- drugi forumi - mrtvi, možda su i "otpadci" nekog drugog (TT, AiO,...) ili su novoformirani ali nikada nisu uspjeli okupiti ekipu koja bi ga digla
Uglavnom, čini mi se da neki od tih foruma još postoje (iako su kao forum mrtvi) samo zato što im se prava komunikacija odvija na fejsu, a ovo im služi kao neki podsjetnik na neka "stara vremena".