teo je napisao/la:
ova knjiga samo potvrđuje ono što ja svakodnevno susrećem,mnogi se okreću svakakvim duhovnostima misleći da je to nešto bolje od onoga što im Crkva nudi i samim time što su površni ili nikakvi vjernici upadaju u zamke new agea.Mislim da bi bilo dobro da se malo više piše o ovakvim stvarima jer se new age previše miješa sa kršćanstvom pa ljudi ni ne razumiju o čemu se radi,jer izgleda da je danas dovoljno spomenuti Boga ili božansku energiju i uz to spomenuti kojeg sveca ili Bogorodicu da ljudi nasjednu i povjeruju u neku od okultnih praksi koje new age nudi
Evo moj slučaj: prvi put sam se susrela s takvom literaturom zapravo kad me počela zanimati psihologija. Police knjižnica s temom psihologije i teologije prepune su zapravo new agea (od kreativne vizualizacije, moći pozitivnog mišljenja i brain gyma pa do templara i svete krvi, svetog grala, itd...), na što me nitko nije upozorio. Te knjige su se jedno vrijeme i masovno prodavale, jer ljude u biti zanima duhovnost, ali ona individualistička, bez autoriteta i bez Božjih zapovijedi.
Pa i u svom poslu danas vidim da se sve to vrlo lako zapakira u "stručno znanje", a neki ljudi koji su po osobnosti vrlo religiozni upadaju u praznovjerje.