Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 17:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto vel 12, 2013 14:07 

Preporučujem vam knjigu " Starac Arsnije-svetac u logoru". Knjiga govori o jednom ruskom jeromonahu koji je preživeo jedan od najgorih stanjinističkih logora. Kasnije ima i opisa iskustava sa bogom njegove duhovne dece. Kome sam god do sada preporučio ovu knjigu bio je zadovoljan.

Evo linka za one koji je žele pročitati.
http://slavoslovije.wordpress.com/categ ... -arsenije/

Vrh

PostPostano: Pon vel 18, 2013 21:07 

Mali Lave, dali nešto znaš, o Ruskoj katakombnoj Crkvi, oca Joana..??

Vrh

PostPostano: Uto vel 19, 2013 14:23 

Pa znam vrlo malo. Oni su se podelili na više grupacija u zavisnosti kakvom smatraju sadašnju vlast.
Eto vrlo malo nažalost! :(

Vrh

PostPostano: Uto vel 19, 2013 15:27 

Hvala !!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 12, 2013 22:43 

Kerigma
U barakama sa siromasima
Kiko Argüello

"Kerigma. U barakama sa siromasima" donosi potresno životno svjedočanstvo začetnika Neokatekumenskoga puta, slikara Kika Argüella, a za knjigu je predgovor napisao kardinal Antonio Cañizares, a komentar uz katehezu kardinal Christoph Schönborn.

http://verbum.hr/knjige/kerigma-5220/

Odlična knjiga. Tjera na razmišljanje o odnosu mene i Krista. Svakako najtoplija preporuka.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 10:05 

toni1 je napisao/la:
Kerigma
U barakama sa siromasima
Kiko Argüello

"Kerigma. U barakama sa siromasima" donosi potresno životno svjedočanstvo začetnika Neokatekumenskoga puta, slikara Kika Argüella, a za knjigu je predgovor napisao kardinal Antonio Cañizares, a komentar uz katehezu kardinal Christoph Schönborn.

http://verbum.hr/knjige/kerigma-5220/

Odlična knjiga. Tjera na razmišljanje o odnosu mene i Krista. Svakako najtoplija preporuka.

Da li je netko bio na predstavljanju knjige u Splitu, 12. ožujka u 20 sati, u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa? Kako je bilo?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 14, 2013 23:17 

Barnaba je napisao/la:
Da li je netko bio na predstavljanju knjige u Splitu, 12. ožujka u 20 sati, u velikoj dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa? Kako je bilo?

Knjigu su predstavili Petar Balta glavni urednik Verbuma ,don Eduard Punda i Nenad i Mirjana Mladineo.
Dvorana puna. Većinom braće sa puta. Balta odličan. Don Edo klasika. Mirjana i Nenad su dali uz osvrt na knjigu i svoje osobno svjedočanstvo puta. Naime oni pripadaju prvoj zajednici sv. Petra i završili su put. Jedno snažno iskustvo ljudi u kojima sam uvijek vidio odrasle kršćane. Ljudi koji imaju desetero djece. Najstariji sin im je svećenik. Dvije kćeri su im u samostanu u Avili. Obitelj koja je stavila Isusa Krista na prvo mjesto i koja radikalno živi svoje kršćanstvo.
Malo o knjizi. Naime knjigu je napisao Kiko osnivač puta. I iskreno bilo me je malo i strah što ja mogu novog pronaći u knjizi o čemu se ne priča na putu. Kikov život više manje znam. Slušao sam ga i uživo dosta puta. Tako da sam imao jednu bojazan da mi knjiga neće reći ništa nova.
Međutim dogodilo mi se nešto potpuno suprotno. Pronašao sam knjižicu punu blaga. Kerigme koje sam slušao uživo su me znale ponekad toliko potresti da bi znao vidjeti sebe i svoju bijedu i gorko plakati.
Ali nikad je nisam imao ovako napisanu. Jer kod slušanja uvijek te dirnu neke riječi. Neke čuješ, neke ne čuješ. Ovdje je sve na jednom mjestu i knjiga nije za jedno čitanje. Meni osobno knjiga je za svaki dan.

Vrh

PostPostano: Pon tra 01, 2013 08:53 

Fala, od neosa,
može, kava, sok, ali niš više,
pa malo razgovora.......
valjda si htio reć knjiga za svaki dan odmah poslije sv. pisma?
ili ja nisam dobro razumio?

Vrh

PostPostano: Pet sij 09, 2015 15:34 

Nemam pojma da li je netko nekad pročitao neku knjigu na ovakvu preporuku ali vrijedi pokušati:

"Mitovi, laži i ratovi za naftu"
http://www.kgz.hr/default.aspx?id=6365

Na dva mjesta pisac negativno govori o Crkvi (križarski ratovi), unatoč tome knjiga koja mi je otvorila oči što se tiče politike i gospodarstva.

"Otkrivena tajna masona"
s enciklikom Ljudski rod (Humanum genus) pape Lava XIII.
http://verbum.hr/knjige/otkrivena-tajna-masona-4008/

Blagopokojni nadbiskup José Maria Caro y Rodriguez piše o masonskoj sekti i njenoj bezgraničnoj mržnji prema Katoličkoj Crkvi. O tome kako masoni blagonaklono gledaju na protestante (protestantizam su tisuće vrata kroz koje ljudi mogu izići iz KC). Na kraju knjige je i enciklika pape Lava XIII. Svakako najtoplija preporuka. Šteta što autor "Mitova,laži...." nije pročitao ovu knjigu jer bi mu dala dodatnu dubinu i bolje razumijevanje onoga što kao geopolitički analitičar ne može vidjeti do kraja.

Na kraju šlag :DD :DD :DD
http://www.globus.hr/vmchk/posebna-izda ... ma-svetaca

Dovoljna preporuka za ovu knjigu je ta što ju je sv. Franjo Saleški nosio svugdje sa sobom i nije se od nje odvojio do svoje smrti. Europski bestseler. Slučajno sam došao do nje (hvatala je prašinu na polici poznanika) i kad sam shvatio koliko blago imam u rukama bilo mi je i žao što smo mi hrvati takvi prema svojim velikanima. Sjetio sam se kako sam kao dijete morao istrpiti "godinu Vuka" i kako su mi ispirali mozak o veličini tog istog. O Maruliću sam znao da je Splićanin, da je otac Hrvatske književnosti i da je napisao Juditu (koja mi je bila nerazumljiva isto kao i Hektorovićevo Ribanje i ribarsko prigovaranje zbog arhaičnog jezika) i ništa drugo. Možda je greška i na meni (sigurno), ali toliko priče o Vuku ,a toliko šutnje o Maruliću. Kad sam nedavno pričao s jednim načitanim agnostikom o tome rekao mi je kad bi od Vuka uzeo sve najbolje i najplemenitije ipak je on za Marulića ljudožder. Knjiga je izvrsna, puna kršćanske predaje, vrhunski prevedena i lako se čita (nema arhaičnih riječi).

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 20:52 

Pelegrin preporučuje: čitajte knjige, ne gledajte trolovsku TV :mrgreen:
http://www.kgz.hr/

1) Isus Krist (Rudolf Vimer) Reprint izdanje, izdavač: UPT Đakovo 1989. Najljepši domaći životopis našega Spasitelja.

2) Povijest Kristova kraljevstva (Wilhelm Huenermann) Opatija, 1963. Povijest Crkve u tri sveska. (Stara knjiga od meni omiljenog pisca)

3) Katolici i utjecaj "novog doba" (Marino Restrepo) Izdavač: Detecta, Zagreb, 2008. Pisac objašnjava zašto su izdanci "novog doba" nespojivi s kršćanstvom.
Preporučena literatura za nas katolike koji se čuvamo od prljavština "novog doba".

Iz sadržaja: "novo doba" unutar crkve, reiki, sinkretizam, doba vodenjaka, joga, homeopatija, čaranje, moda, homoseksualizam, Teilhard de Chardin, Paulo Coelho, J.J. Benitez, Deepak Chopra, Dan Brown, Lažni proroci, masoni, simbolika "novog doba" u medijima, industriji i trgovini.
Iz knjige: ...Ne budimo oni župni zanesenjaci koji su u svemu prvi u Crkvi, najpopularniji, najdostupniji, koji imaju najbolji ugled, a u stvarnosti su tek bludnici, lažljivci i bića što ne mogoše napustiti ni najosnovnije grijehe, unatoč godinama i godinama revne službe u Crkvi. To samo sablažnjuje najslabije. Ne možemo Boga prevariti religioznom predstavom. Ako se ne možemo ostaviti poroka alkohola, cigareta, droge, nečistoće, niti možemo vladati svojim jezikom, bolje je da zauzmemo vrlo umjereno mjesto u Crkvi i da tražimo da zajednica za nas mnogo moli kako bismo nadvladali svoje grijehe...

4) Knjižnice i autorsko pravo (Aleksandra Horvat i sur.) Izdavač: Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2009.
Ukratko: sve što niste htjeli znati o autorskim pravima. :mrgreen:

Iz knjige:
...Korisnik u knjižnici posuđuje knjigu koja je već nekoliko godina rasprodana. Treba li za fotokopiranje cijele knjige tražiti odobrenje autora ili nositelja prava?
Ako je knjiga rasprodana najmanje dvije godine, korisnik ne treba tražiti odobrenje kad se radi o reproduciranju za privatno i drugo vlastito korištenje koje nema izravnu ili neizravnu komercijalnu svrhu i nije pristupačno javnosti...

5) Tišina, snaga introvertiranih osoba u glasnomu svijetu (Susan Cain) Izdavač: Mozaik knjiga, 2012.
Knjiga za sve povućene osobe i one koji žive i rade s njima. Za roditelje koji imaju povućenu djecu.

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2015 12:35 

http://katalog.kgz.hr/pagesResults/bibl ... =971204053

Sve knjige od Bogdana Maleševića poznatog katoličkog književnika, dramaturga i teatrologa
Edicija - Bibliotreka : Dva Srca ( Bezgrješno Srce Marijino i Presveto Srce Isusovo) koje je on urednik... ima odličnih knjiga: npr. Dnevnik Faustine Kowalski,Otac Pio iz Pietrelcine : Cirenac svih nas / Alessandro da Ripabottoni , Engleska trilogija, Iz tame u svjetlo,Otac Pio proziran Bogom : iz pisama - duhovni obris oca Pia / pater Derobert ...

Odlične knjige , šta njegove šta po njegovom izboru da se prevedu

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2015 13:17 

ŽIVOT ANE KATARINE EMERICH....čitao sam ju prije 5-6 godina, ali danas naletjeh na pdf izdanje , pa možete besplatno čitati /isprintati si ovu knjigu katoličke svetice , mističarke i stigmate...

http://www.zlatnopero.com/urad/Zivot_A_K_Emerih.pdf

EDIT: poslije sam vidio da nije kompletna, ali neka bude orijentir...pa kome se svidi pravac biblioteka (posudba)

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 14:07 

Evo baš čitam odličnu knjigu

Otac Pio proziran Bogom
Iz pisama - duhovni obris oca Pia

Pater Derobert

Ranije sam već pročitao PADRE PIO-ČUDESNI ŽIVOT od R.Allegrija http://verbum.hr/knjige/padre-pio-cudesni-zivot-4690/ , ali ova knjiga od cca 700 s trana je dublja, daje nam više uvid u psihu i dušu čudesnog stigmate KC , njegovu prepisku sa svojim nadređenim svećenicima, duhovnicima...uglavnom daje nam više psihološki profil i šta je sve proživljavao kapucinski redovnik, stigmata i mistik KC koji je živio još za našeg vremena

O knjizi nešto od Verbuma:

U trenutku, dakle, kada objavljujemo ovaj fra Stankov prevoditeljski dar, knjigu Pater Pio proziran Bogom patra Deroberta možemo reći da hrvatski narod zna tko je otac Pio. Ipak, najdublje znanje, ili "Kraljeva tajna", kriju se tek u ovoj knjizi, ponajviše zato što je ona bazirana na četiri toma Pisama oca Pia. Mogli bismo reći da je ova knjiga tako duhovni vodič kroz pisma oca Pia, pa ćemo njome biti pripremljeni u njima se ne izgubiti, i čitati ih s planom i nutarnjim uvidom. Sam nutarnji proces u mladog redovnika, još od njegove šesnaeste godine i razdoblja novaštva, do suočenja s prvim nevidljivim stigmama, preko njihova očitovanja rujna 1918., pa do zabrane pisanja pisama 1923. - protječe pred našim očima pokazujući da jedino što je važno jest nutarnji odnos s Bogom, a vanjska očitovanja tek su posljedična zbivanja na poljima punim bolnog trenja s "Plavom bradom" i "Kozacima" (sotonom i demonima), u borbi za duše i njihovo spasenje. Jest da su uvidi koje dobivamo strašni, primjerice Isusova objava Piu o nedostojnim svećenicima (koje sam Bog naziva "krvnicima", upućujući na njihov ulazak u masonske lože, u Italiji Prvog svjetskog rata, koja je kao i nekoć izabrana Francuska, sebe udaljila od Boga) - ali konačna poruka i snaga koje struje s ovih stranica, puni su Trijumfa Dvaju Srdaca, i slutnje jednog novog čovječanstva (jer konačno i što se svećenika i Crkve tiče, ove strahovite stranice pokazuju najdublju poslušnost, koja je dapače kozmička: nema naime skloništa od Zloga, ako ono nije unutar Crkve, i u poslušnosti duhovnim vođama).

Vrh

PostPostano: Sub svi 02, 2015 12:29 

toni1 je napisao/la:
"Mitovi, laži i ratovi za naftu"
http://www.kgz.hr/default.aspx?id=6365

Na dva mjesta pisac negativno govori o Crkvi (križarski ratovi), unatoč tome knjiga koja mi je otvorila oči što se tiče politike i gospodarstva.

Čitao sam, napisao ju je geopolitičar i analitičar William Engdahl. Napisana je popularno, nema popisa literature, ali mislim da u njoj ima mnogo istine. Tko kontrolira puteve dopreme nafte, kontrolira ritam civilizacije.
Međutim, odmah na početku je fulao s križarskim ratovima koji se nisu vodili isključivo radi kontrole trgovačkih puteva sa začinima. To je prejednostavno tumačenje. Još je više promašio s tumačenjem njemačkog poraza u 1. sv. ratu u završnoj 1918. godini na Zapadnoj bojišnici kao posljedici nedostatka nafte za tenkove i kamione, što je uzrokovalo nedovoljno brzo slanje pojačanja. To bi bilo istina u 2. sv. ratu, ali ne u prvom, jer su 1918. godine Nijemci imali tek nešto više od 30 tenkova za razliku od Saveznika koji su ih imali mnogo više. Uzrok njemačkog poraza nije bio nedostatak nafte (jer tadašnja njemačka armija uglavnom nije bila motorizirana), nego veliku gubitci u ofenzivama koje više nisu mogli nadoknaditi zbog nedostatka ljudi. Osim toga Saveznici su imali veliku tehničku i brojčanu premoć, jer su se u borbe aktivno uključile i američke postrojbe. V. E. M. Ramarque: "Na Zapadu ništa novo". (roman).

Vrh

PostPostano: Pet kol 14, 2015 12:15 

Pozdrav svima,

Ja bih vam preporučio knjigu koja je objavljena na sljedećoj poveznici:

http://karmelbsi.hr/blog/2015/03/16/kom ... amak-duse/

Radi se o spisu koji ima za cilj pojasniti nauk svetice izložen u djelu 'Zamak duše'

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata