Evo baš čitam odličnu knjigu
Otac Pio proziran Bogom
Iz pisama - duhovni obris oca Pia
Pater Derobert
Ranije sam već pročitao PADRE PIO-ČUDESNI ŽIVOT od R.Allegrija
http://verbum.hr/knjige/padre-pio-cudesni-zivot-4690/ , ali ova knjiga od cca 700 s trana je dublja, daje nam više uvid u psihu i dušu čudesnog stigmate KC , njegovu prepisku sa svojim nadređenim svećenicima, duhovnicima...uglavnom daje nam više psihološki profil i šta je sve proživljavao kapucinski redovnik, stigmata i mistik KC koji je živio još za našeg vremena
O knjizi nešto od Verbuma:
U trenutku, dakle, kada objavljujemo ovaj fra Stankov prevoditeljski dar, knjigu Pater Pio proziran Bogom patra Deroberta možemo reći da hrvatski narod zna tko je otac Pio. Ipak, najdublje znanje, ili "Kraljeva tajna", kriju se tek u ovoj knjizi, ponajviše zato što je ona bazirana na četiri toma Pisama oca Pia. Mogli bismo reći da je ova knjiga tako duhovni vodič kroz pisma oca Pia, pa ćemo njome biti pripremljeni u njima se ne izgubiti, i čitati ih s planom i nutarnjim uvidom. Sam nutarnji proces u mladog redovnika, još od njegove šesnaeste godine i razdoblja novaštva, do suočenja s prvim nevidljivim stigmama, preko njihova očitovanja rujna 1918., pa do zabrane pisanja pisama 1923. - protječe pred našim očima pokazujući da jedino što je važno jest nutarnji odnos s Bogom, a vanjska očitovanja tek su posljedična zbivanja na poljima punim bolnog trenja s "Plavom bradom" i "Kozacima" (sotonom i demonima), u borbi za duše i njihovo spasenje. Jest da su uvidi koje dobivamo strašni, primjerice Isusova objava Piu o nedostojnim svećenicima (koje sam Bog naziva "krvnicima", upućujući na njihov ulazak u masonske lože, u Italiji Prvog svjetskog rata, koja je kao i nekoć izabrana Francuska, sebe udaljila od Boga) - ali konačna poruka i snaga koje struje s ovih stranica, puni su Trijumfa Dvaju Srdaca, i slutnje jednog novog čovječanstva (jer konačno i što se svećenika i Crkve tiče, ove strahovite stranice pokazuju najdublju poslušnost, koja je dapače kozmička: nema naime skloništa od Zloga, ako ono nije unutar Crkve, i u poslušnosti duhovnim vođama).