Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 12:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 02, 2011 19:58 

Katolik-SDPovac je napisao/la:
Slažem se Miroslave da svi koji su počinili ratne zločine moraju odgovarati. Upravo je radi toga danas ujutro uhićen jedan od najbližih i najvjernijih suradnika prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a Franje Tuđmana, i sam osnivač HDZ-a, Josip Boljkovac. Miroslave, uopće mi je svjedno tko će za koga glasati. Svatko po svojoj savjesti. Eto, i sam si napisao da ćeš glasasti za stranku čiji je danas uhićeni, vjerojatni ratni zločinac Boljkovac bio član i osnivač!

Tuđman je morao surađivati i sa takvom gamadi kao što su Boljkovac i Joža Manolić da mu navedeni udbaši ne potkopaju mladu hrvatsku državu. Druga je stvar što ti druže "katoliče" ovdje pokušavaš napravit spin. Niti si katolik ni Hrvat jer si član stranke koja glorificira ubojice nerođene djece. Od sad ideš na moju ignore listu, a da sam mod popio bi ti odavno ban.

Vrh

PostPostano: Čet stu 03, 2011 16:53 

Moram priznati, puno zanimljivih konstatacija. Neke su čak i za dijagnozu...

Miroslav je napisao/la:
Druga je stvar što ti druže "katoliče" ovdje pokušavaš napravit spin. Niti si katolik ni Hrvat jer si član stranke koja glorificira ubojice nerođene djece. Od sad ideš na moju ignore listu, a da sam mod popio bi ti odavno ban.

Znači, oni koji ne glasaju za HDZ ne mogu biti katolici ni Hrvati. Evo, pratim sad ove predizborne ankete, po tvojim briljantnim konstatcijama na kraju će ispasti da u Hrvatskoj živi samo 800.000 Hrvata dok su svi ostali... što? Srbi? Cigani? Jugosloveni?

A što se tiče "glorificiranja ubojica nerođene djece".... Već sam o tome pisao mnogo puta, HDZ je imao mogućnost u 17 godina svoje vladavine na svakoj sjednici Sabora izglasati zakon koji postoji i u Poljskoj i u Luksemburgu kojim bi se abortus zabranio, no to nije učinio. Po tom pitanju su i HDZ i SDP podjednako krivi zbog toga što imamo zakon kakav imamo, prema kojem abortus nije zabranjen.

Vrh

PostPostano: Čet stu 03, 2011 20:00 

Moram priznati, puno zanimljivih konstatacija. Neke su čak i za dijagnozu...

Miroslav je napisao/la:
Druga je stvar što ti druže "katoliče" ovdje pokušavaš napravit spin. Niti si katolik ni Hrvat jer si član stranke koja glorificira ubojice nerođene djece. Od sad ideš na moju ignore listu, a da sam mod popio bi ti odavno ban.

Znači, oni koji ne glasaju za HDZ ne mogu biti katolici ni Hrvati. Evo, pratim sad ove predizborne ankete, po tvojim briljantnim konstatcijama na kraju će ispasti da u Hrvatskoj živi samo 800.000 Hrvata dok su svi ostali... što? Srbi? Cigani? Jugosloveni?

A što se tiče "glorificiranja ubojica nerođene djece".... Već sam o tome pisao mnogo puta, HDZ je imao mogućnost u 17 godina svoje vladavine na svakoj sjednici Sabora izglasati zakon koji postoji i u Poljskoj i u Luksemburgu kojim bi se abortus zabranio, no to nije učinio. Po tom pitanju su i HDZ i SDP podjednako krivi zbog toga što imamo zakon kakav imamo, prema kojem abortus nije zabranjen.

Da, svi koji ne glasaju za desne, domoljubne stranke, a u koje ubrajam i HDZ, već podupiru stranke kojima je glavni pjevač spodoba poput Gorana Bare, niti su domoljubi niti su katolici. Iza toga stojim, i to je istina, ma koliko svi mi šutjeli od tome, da parafraziram onu TDR-ovu reklamu.

Nažalost, puno ljudi razmišlja po onoj dobroj staroj iz Predstave Hamleta u Mrduši Donjoj "Use, nase i podase". A SDP im baš to obećava. Uostalom, i mala djeca znaju da oko 20% stanovnika države Hrvatske ni dan danas ne voli navedenu, već su žestoki Jugoslaveni. naravno, sad ćeš se ti pozvat kako je 95% ljudi glasalo za neovisnost. Da, no 95% od onih koji su izašli na referendum, dok onih 20-tak posto što je ostalo kod kuće sigurno i danas negdje u ormaru ima sliku Jože bravara.

Da, HDZ je kriv što nije ukinuo pobačaj, no HDZ ga barem javno ne podupire kao što to rade članovi i članice (AFŽ) SDP-pa i njihovih komunističko-partizanaških satelita poput HNS-a. Čitav program SDP-a u suprotnosti je sa uvjerenjima svakog pravog vjernika i ne može se netko zvati vjernikom ako glasa za SDP.

A koliki si ti komunistički banditić govori i uvodna rečenica u tvom postu, kojom svoje neistomišljenike proglašavaš psihički bolesnima. Ni drug Staljin se ne bi toga sjetio.

Vrh

PostPostano: Pet stu 04, 2011 08:30 

Miroslave, ti samo potvrđuješ moju priču o dijagnozi.... Određivati domoljublje, nacionalno i vjersku pripadnost isključivo prema političkoj orjentaciji u svakom je slučaju za malo dublju analizu. Ono što s nestrpljenjem očekujem jest priopćenje HBK i komisije Iustitia et Pax u svezi predstojećih izbora koje će, kako čujem, biti izuzetno zanimljivo.

Osim toga ti si taj koji je počeo s vrijeđanjem političkog neistomišljenika, a ne ja. I da, zar nisam na tvojoj ignore listi? Ako jesam, što mi onda odgovaraš?

Vrh

PostPostano: Pet stu 04, 2011 10:10 
Administrator

Upozoravam da raspravljamo o temi, bez međusobnog vrijeđanja.

U Hrvatskoj ne postoje samo dvije stranke, HDZ i SDP, već i neke treće opcije. Međutim, mediji im ne daju gotovo nikakvu pažnju, pa je prosječan glasač uvjeren da se mora odlučiti samo između ove dvije stranke. Stoga se unaprijed piše da nema smisla glasati za bilo koju drugu stranku, jer neće dobiti dovoljno glasova, unaprijed izglasava pobjednik, itd.
Zaključak bi bio da onda ne treba ni izlaziti na izbore, no usprkos takvom ušutkavanju u medijima, vjernik treba dati glas po svojoj savjesti.

Vrh

PostPostano: Pet stu 04, 2011 11:33 

Trolovima ne odgovaram, a što se tiče opcija,.... Giovi... zar ću glasati za HSP, gomilu seljačina koje na lokalnoj razini u svom članstvu imaju prirkivene simpatizere Kukuriku koalicije (HNS-a pogotovo), a kao počasnog predsjednika imaju Đapića, ili za HRAST, čiji se članovi mlate na sjednicama?

Za bandu crvenu nisam nikad bio niti ću biti, uključivo crvenog popa iz Splita.

Vrh

PostPostano: Pet stu 04, 2011 12:03 

Giovi je napisao/la:
Upozoravam da raspravljamo o temi, bez međusobnog vrijeđanja.

U Hrvatskoj ne postoje samo dvije stranke, HDZ i SDP, već i neke treće opcije. Međutim, mediji im ne daju gotovo nikakvu pažnju, pa je prosječan glasač uvjeren da se mora odlučiti samo između ove dvije stranke. Stoga se unaprijed piše da nema smisla glasati za bilo koju drugu stranku, jer neće dobiti dovoljno glasova, unaprijed izglasava pobjednik, itd.
Zaključak bi bio da onda ne treba ni izlaziti na izbore, no usprkos takvom ušutkavanju u medijima, vjernik treba dati glas po svojoj savjesti.

Pa ja se u potpunosti slažem sa ovdje napisanim. Smatram da su i ankete jedan od uzroka što male stranke ne uspijevaju ući u Sabor. Iskreno, ja bih predizborne ankete zabranio. Iako, naravno, želim pobjedu svojoj stranci, jasno mi je da ni jedna opcija ne može kvalitetno voditi državu ako u Saboru nema i kvalitetnu oporbu. Bojim se da će se i u sljedećem mandatu dogoditi ono što je bilo i do sada, da nema konstruktivne rasprave već se sve svodi na vrijeđanje. Ja jesam član SDP-a, no ako mislite da odobravam sve Jovanovićeve i Stazićeve istupe, onda se varate. Stoga i ja priželjkujem da u novom sazivu bude više zastupnika manjih stranaka koji su se do sada pokazali konstruktivniji od nekih razvikanih imena i iz SDP-a i iz HDZ-a.

Vrh

PostPostano: Uto stu 08, 2011 13:45 

Predlažem svima pročitajte vrlo zanimljiv tekst velečasnog Piotra: http://raskrizje.com/index.php/2011-06- ... u-kikiriki

Da se i ja nadovežem na njegova zapaženja. Ono što sam i ja također primjetio kod njih je totalna nebriga za obitelj kao takvu kao i nebriga za demografsku sliku RH. Za početak demografija: Istina je da Crkva i desne opcije sustavno zalažu za popravak demografske slike Hrvatske, ali nije mi jasno zašto za toliko bitno pitanje ostali ne mare. Kao da bi to bilo isključivo pitanje ideologije, a ne golog preživljavanja. Dakle, da sam najveći antiteist i komunist osobno bi se zalagao za demografski rast, koji ovi na žalost nemaju, poput nekih drugih, na čemu ni utemeljiti. Totalitarni režimi su mogli poticati demografski rast i bez vjere, bar na temelju ideala. Kukuriku ideale nema, osim ako je obezvrijeđivanje vrijednoga ideal.
Ogorman je kontrast između njih i npr. Tomašićkinog HSPa koji to pitanje stavlja gotovo na prvo mjesto, posvećuje mu iskrenu pažnju i ne štedi se u iznošenju novih ideja i zamisli.
Obitelj degradiraju na više načina i razina priklanjavši se homoseksualcima, moguće da će im ozakoniti brakove, liberalizirajući umjetnu oplodnju, mijenjajući imena transseksualcima i inzistirajući na starom zakonu koji dopušta abortus.
Dalje razmatraju marihuanu sniziti na razinu prekršaja. Kao da zaista nije droga i zlo koje ljude čini intelektualnim debilima, narkomanima itd. da ne govorim o raznim skankovima, šitovima i ostalim biljkama špricanim LSDom koje bi se onda lako provlačile pod prekršaje.
Ovo o religijskoj kulturi mi je ekstra ogavno upravo zato što je slika njihove dvoličnosti. Nemaju hrabrosti ukinuti vjeronauk da bi taj dio Hrvatskog naroda ostavili u hibernaciji nego uvode nakakvu religijsku kulturu kao obaveznu, a vjeronauk pokušavaju, prije nego ga ukuinu, pretvoriti u predmet tipa informatika ili mađarski. O čemu će djeca učiti na toj religijskoj kulturi? Od prvog osnovne dobivati informacije o šintoizmu, sikhima, Brahmaputri, vedama i negdje usput o Isusu. Da bi jednostavno vidjeli kako je nekima sveta krava, a drugom Tijelo Kristovo, a u biti je isto jer bi bio specizam (diskriminacija na osnovi vrste) misliti da bi ljudsko ili božansko bilo vrijednije od životinjskog. Da je barem onda uvedena Etika kao obvezna, ali ni za to nisu valjda imali hrabrosti, a i bolje im. Etika bi djecu možda potakla da misle i vjeuju u nekakvu Istinu, a to je loše!

Sve u svemu. Živimo u demokraciji i neka je tako, neka ljudi biraju koga žele. Osobno ću taj izbor poštivati, kao što na kraju krajeva poštujem i ovog ničijeg predsjednika. Što se tiće Crkve, nerođene djece i prava obitelji, proživljavali su i gora vremena tako da me ovo previše ni ne zabrinjava, ali onaj koji se zove katolikom i misli dati svoj glas ovima neka dobro razmisli što mu je draže jer ne možeš se zvati katolikSDPovac. Jedno nužno isključuje drugo!

Vrh

PostPostano: Uto stu 08, 2011 18:50 

Slavomir je napisao/la:
Sve u svemu. Živimo u demokraciji i neka je tako, neka ljudi biraju koga žele. Osobno ću taj izbor poštivati, kao što na kraju krajeva poštujem i ovog ničijeg predsjednika. Što se tiće Crkve, nerođene djece i prava obitelji, proživljavali su i gora vremena tako da me ovo previše ni ne zabrinjava, ali onaj koji se zove katolikom i misli dati svoj glas ovima neka dobro razmisli što mu je draže jer ne možeš se zvati katolikSDPovac. Jedno nužno isključuje drugo!

Slavomire, prije svega, Ivo Josipović je predsjednik Republike Hrvatske. Nije ničiji, već je predsjednik svih stanovnika ove države bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. U drugom krugu izbora Ivo Josipović dobio je 1.339.385 glasova, dok je Milan Bandić dobio 883.222 glasova. Pretpostavimo sada sljedeće: prema popisu stanovništva iz 2001. katolicima se izjasnilo 87% stanovništva. Pretpostavlja se da će ove godine taj postotak biti veći od 90%, HBK je čak, ako se ne varam, pozivala sve koji nisu praktični vjernici, no imaju sakrament krštenja, da se deklariraju kao katolici, no pretpostavimo da je, kao i 2001. godine, taj postotak 87,83%. Prema prvim rezultatima, Hrvatska ima 4.290.612 stanovnika, otprilike je toliko, što je naravno, apsurd, i glasača. od tog broja onda ispada da je Hrvatskoj ima 3,77 milijuna katolika te 520 tisuća stanovnika nekatolika. Ako i uzmemo u obzir da su za Josipovića u Hrvatskoj glasali SVI nekatolici, što je i praktično i statistički nemoguće pošto se i na taj dio prema statističkim izračunima primjenjuje broj izašlih na izbore, ispada da je za Josipovića glasalo preko osamsto tisuća katolika.

Ista ova matematika može se i moći će se primijeniti i na predstojeće izbore. Kako za sada stvari stoje, ispada prema tvojoj logici da su u Hrvatskoj katolici manjina jer HDZ prema anketama (iako smatram da su ankete nepotrebne) gubi u 9 od 10 izbornih jedinica. Stoga mi nije jasno kako se onda s jedne strane prilikom popisa stanovništva pokušava postići da u Hrvatskoj bude što više (statističkih) katolika, a kad treba glasati, onda se svi oni koji ne žele glasati za desnu opciju proglašavaju nekatolicima? Ljudi moji, ne mogu se imati i ovce i novci.

Vrh

PostPostano: Uto stu 08, 2011 21:01 

Slavomir je napisao/la:
Predlažem svima pročitajte vrlo zanimljiv tekst velečasnog Piotra: http://raskrizje.com/index.php/2011-06- ... u-kikiriki

Pročitala već i preporučam dalje! Tekst donosi kratko i jasno stvari iz programa oporbene koalicije koje nisu spojive s kršćanskim poimanjem života i vrijednosti, a koje ujedno nisu vrijedne niti za opće dobro ostalih građana RH... Kao što si i sam rekao, postoje stranke koje danas ne stavljaju obitelj na zadnje mjesto, a protuobiteljske novotarije na prvo, pa će svatko informiran odlučiti prema svojoj savjesti.
Kad je objavljen "Priručnik za glasovanje" udruge Katolik ljevičarski novinari su se čudom snebivali kako postoji netko tko može nekakve bioetičke vrijednosti stavljati ispred gospodarskih prioriteta, ali zapravo tko čini obrnuto okreće ovo naše društvo protiv čovjeka, ujedno protiv sebe samoga.

Vrh

PostPostano: Uto stu 08, 2011 22:49 

Slavomir je napisao/la:
Sve u svemu. Živimo u demokraciji i neka je tako, neka ljudi biraju koga žele. Osobno ću taj izbor poštivati, kao što na kraju krajeva poštujem i ovog ničijeg predsjednika.

Meni je gospodin Josipović rijedak u politici a da mi se sviđa. Čovjek je gospodin za razliku od velike večine političara. Fino odgojena i kulturna osoba. To što je agnostik mi se ne sviđa, ali on mi izgleda kao pozitivna osoba. Pa što meni znači neki deklarirani katolik koji kad ga vidim mi padne mrak na oči? Znam ljude koji su bili u partiji, a da su deset klasa bolji od nekih deklariranih katolika.

Vrh

PostPostano: Sri stu 09, 2011 08:52 

Mihael je napisao/la:
Slavomir je napisao/la:
Sve u svemu. Živimo u demokraciji i neka je tako, neka ljudi biraju koga žele. Osobno ću taj izbor poštivati, kao što na kraju krajeva poštujem i ovog ničijeg predsjednika.

Meni je gospodin Josipović rijedak u politici a da mi se sviđa. Čovjek je gospodin za razliku od velike večine političara. Fino odgojena i kulturna osoba. To što je agnostik mi se ne sviđa, ali on mi izgleda kao pozitivna osoba. Pa što meni znači neki deklarirani katolik koji kad ga vidim mi padne mrak na oči? Znam ljude koji su bili u partiji, a da su deset klasa bolji od nekih deklariranih katolika.

Po meni dotični gospodin nit smrdi, nit miriši. A da ne kažem kako pričao tome da je partizanska kapa znak nečeg lijepog i dobrog, prijateljuje sa srbijanskim predsjednikom itd. cijela hrpa fuj stvari.

Vrh

PostPostano: Sri stu 09, 2011 09:02 

sara je napisao/la:
Po meni dotični gospodin nit smrdi, nit miriši. A da ne kažem kako pričao tome da je partizanska kapa znak nečeg lijepog i dobrog, prijateljuje sa srbijanskim predsjednikom itd. cijela hrpa fuj stvari.

Znači, Cameron i Sarkozy ne bi trebali biti u dobrim odnosima sa Merkelicom? Od Domovinskog rata je prošlo dvadeset godina. Naravno da se zločini ne mogu i ne smiju zaboraviti, ali život ide dalje. Zar 1965 godine, 20 godina nakon II svj. rata, Francuska ili Britanija nisu bile u prijateljskim odnosima s Njemačkom?

Vrh

PostPostano: Sri stu 09, 2011 09:31 

sara je napisao/la:

Znači, Cameron i Sarkozy ne bi trebali biti u dobrim odnosima sa Merkelicom? Od Domovinskog rata je prošlo dvadeset godina. Naravno da se zločini ne mogu i ne smiju zaboraviti, ali život ide dalje. Zar 1965 godine, 20 godina nakon II svj. rata, Francuska ili Britanija nisu bile u prijateljskim odnosima s Njemačkom?

Bitna stvar - Njemačka je poražena, zločinci, uglavnom, osuđeni i ona platitla odštete. Nijemci su prošli katarzu.
Kod nas - Srbija nije jasno poražena, zločinci masovno šetaju, žrtve nisu dobile nikakvu zadovoljštinu, dapače mnogi zlostavljači neometano žive u Hrvatskoj, dapače su neki od njih i političari, mnoge žrtve i danas moraju šutjet, a zločinci ispisuju grafite na spomenike, generali su nam masovno u zatvoru jer su branili svoje, a Srbi i dalje sanjaju veliku Srbiju.

Vrh

PostPostano: Sri stu 09, 2011 09:57 

Saro, žao mi je što tako misliš. Ja smatram da je Srbija poražena, potučena i dotučena do nogu. Oduzimanjem Kosova stvarno su spali na beogradski pašaluk. Srbija je izgubila sve ratove u kojima je sudjelovala, pa tako i Domovinski. A to da ima usijanih glava, ima, isto kao što ih je bilo i u Njemačkoj poslije rata. Čisti dokaz su neonacistički pokreti koji u Njemačkoj na žalost imaju sve više i više pristaša.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata