Predlažem svima pročitajte vrlo zanimljiv tekst velečasnog Piotra:
http://raskrizje.com/index.php/2011-06- ... u-kikirikiDa se i ja nadovežem na njegova zapaženja. Ono što sam i ja također primjetio kod njih je totalna nebriga za obitelj kao takvu kao i nebriga za demografsku sliku RH. Za početak demografija: Istina je da Crkva i desne opcije sustavno zalažu za popravak demografske slike Hrvatske, ali nije mi jasno zašto za toliko bitno pitanje ostali ne mare. Kao da bi to bilo isključivo pitanje ideologije, a ne golog preživljavanja. Dakle, da sam najveći antiteist i komunist osobno bi se zalagao za demografski rast, koji ovi na žalost nemaju, poput nekih drugih, na čemu ni utemeljiti. Totalitarni režimi su mogli poticati demografski rast i bez vjere, bar na temelju ideala. Kukuriku ideale nema, osim ako je obezvrijeđivanje vrijednoga ideal.
Ogorman je kontrast između njih i npr. Tomašićkinog HSPa koji to pitanje stavlja gotovo na prvo mjesto, posvećuje mu iskrenu pažnju i ne štedi se u iznošenju novih ideja i zamisli.
Obitelj degradiraju na više načina i razina priklanjavši se homoseksualcima, moguće da će im ozakoniti brakove, liberalizirajući umjetnu oplodnju, mijenjajući imena transseksualcima i inzistirajući na starom zakonu koji dopušta abortus.
Dalje razmatraju marihuanu sniziti na razinu prekršaja. Kao da zaista nije droga i zlo koje ljude čini intelektualnim debilima, narkomanima itd. da ne govorim o raznim skankovima, šitovima i ostalim biljkama špricanim LSDom koje bi se onda lako provlačile pod prekršaje.
Ovo o religijskoj kulturi mi je ekstra ogavno upravo zato što je slika njihove dvoličnosti. Nemaju hrabrosti ukinuti vjeronauk da bi taj dio Hrvatskog naroda ostavili u hibernaciji nego uvode nakakvu religijsku kulturu kao obaveznu, a vjeronauk pokušavaju, prije nego ga ukuinu, pretvoriti u predmet tipa informatika ili mađarski. O čemu će djeca učiti na toj religijskoj kulturi? Od prvog osnovne dobivati informacije o šintoizmu, sikhima, Brahmaputri, vedama i negdje usput o Isusu. Da bi jednostavno vidjeli kako je nekima sveta krava, a drugom Tijelo Kristovo, a u biti je isto jer bi bio specizam (diskriminacija na osnovi vrste) misliti da bi ljudsko ili božansko bilo vrijednije od životinjskog. Da je barem onda uvedena Etika kao obvezna, ali ni za to nisu valjda imali hrabrosti, a i bolje im. Etika bi djecu možda potakla da misle i vjeuju u nekakvu Istinu, a to je loše!
Sve u svemu. Živimo u demokraciji i neka je tako, neka ljudi biraju koga žele. Osobno ću taj izbor poštivati, kao što na kraju krajeva poštujem i ovog ničijeg predsjednika. Što se tiće Crkve, nerođene djece i prava obitelji, proživljavali su i gora vremena tako da me ovo previše ni ne zabrinjava, ali onaj koji se zove katolikom i misli dati svoj glas ovima neka dobro razmisli što mu je draže jer ne možeš se zvati katolikSDPovac. Jedno nužno isključuje drugo!