romanac je napisao/la:
Ne moraš biti ekonomist da bi znao gospodariti.
Tražite i dobit ćete. Jer Bog sve što je stvorio je skladno, lijepo i u izobilju. Siromaštvo je odraz neznanja, a ne sudbine ili Božje volje. Promijenite obrasce i živite život u svoj njegovoj punini i ljepoti. Probudite se.
Da li je nespremnost Hrvata, deklariranih katolika, da prihvate poruku Borne Rajic, da siromastvo nije od Boga, rezultat pedesetgodisnjeg komunistickog ispiranja mozga ili oholosti da oni znaju bolje od Krista? Evandelje po Ivanu 10,10 "Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju."
Post je "iskupusan" svime i svačime!
Prva rečenica da ne moraš biti ekonomist da bi znao gospodariti je posve istinita, a također i druga i treća da je Bog stvori sve lijepo i dobro i da trebamo tražiti i dobit ćemo.
Dolazimo da jedne upitne teze da je siromaštvo odraz neznanja.
To vrijedi u Hrvatskoj, ako se misli na vlast, a za pojedince ne vrijedi.
Ovo o buđenju, promjeni obrasca i životu njegovoj punini mi je neobjašnjivo. Ne znam što pisac želi reći.
Sad dolazimo do dijela koji me potaknuo da pišem ovaj odgovor.
Čudim se piscu posta da Bornu Rajić odabire kao nekakav autoritet ili osobu koja sudi.
Njeno materijalno bogatstvo stečeno isplatama nakon rastave braka s Lukom Rajićem ne daje joj nikakvo pravo da prosipa bedastoće bilo gdje.
Mi znamo kako je to bogatstvo nastalo, ne treba nam neka bjelosvjetska raspuštenica da nam prodikuje o moralu i oholosti!
I za kraj: Isus je došao nas spasi i otkupi, da imamo život vječni. Ne u vidu materijalnog bogatstva već duhovnog!
Pozdrav svim siromašnim Hrvatima koji nisu krivi za svoje siromaštvo!
Bog će uvijek biti s vama!