SDPovac je napisao/la:
Barnaba... još jednom... jesi li pročitao moje postove na ovoj temi?
Čemu to ponavljanje? Tvoje postove ovdje sam naravno pročitao i nisam našao nešto pametno npr. u :
SDPovac je napisao/la:
Evo, izgleda da će za propast referenduma biti krivi partizani, komunisti i Tito. A i u samim evanđeljima piše da je i sam Isus zastupao mišljenje da se zastupnici moraju birati preferencijalnim glasovanjem.
na što bi se trebalo osvrtati. No, kad bi znao logično razmišljati prepoznao bi kako više osvrtanja znači i više dokaza o tvojim spinovima. Npr. ovo:
SDPovac je napisao/la:
Podržavam preferencijalno glasovanje, podržavam promjenu veličine i smanjenje izbornih jedinica. Ostalo ne podržavam i zbog toga nisam potpisaoi referendum.
Čemu sad ovo laganje, kad si prije napisao
SDPovac je napisao/la:
A inicijativu nisam potpisao zbog toga jer zadržavam svoje subjektivno pravo da ne podnosim lik i djelo dotične inicijatorice referenduma.
? Trepneš li ti kad slažeš sam sebe?
SDPovac je napisao/la:
Također, Zoki je procijenio da u slučaju da Ustavni sud potvrdi da Markićka ima dovoljan broj potpisa neće opstruirati referendum prvenstveno zbog toga jer bi referendum puno više štete nanio HDZ-u nego SDP-u.
HDZ je definitivno uletio u Milanovićevu zamku i bio najveći protivnik referenduma dok su se partijaši povukli i ostavili prljave poslove Vasi i kompaniji. Zbog toga je HDZ razotkrio svoju dvoličnost i politički naštetio sebi pa na ponovljenim izborima, njegovi kandidati nisu uspjeli pobijediti u prvom krugu unatoč toga što je SDP katastrofalno loš i nikakav protivnik, a njegovi članovi pod Uskokovim optužnicama.
SDPovac je napisao/la:
Također, zbog funkcije koju obavljam imam i više nego dobre kontakte sa određenim članovima HDZ-a od kojih sam dobio potvrdu da je pregovora sa Željkom Markić itekako bilo, no Garavi jednostavno nije mogao pristati na megalomanske zahtijeve gospođe Markić. Upravo zbog toga ovaj je referendum više orijentiran protiv HDZ-a nego SDP-a.
Moram se nasmijati toj potrebi naglašavanja kako imaš nekakve kontakte bilo kod ustavnog suda ili HDZ-ea ili ... Pa postovi ti zbog toga nisu ništa bolji niti vjerodostojniji, a samo ukazuju na katastrofu logičkog razmišljanja kod onih koji imaju nekakav politički utjecaj. Logika u postu brani samu sebe ili je katastrofalna tj puna spinova i muljanja kako bi se obranio unaprijed donesen stav, to ne može promijeniti neki poznanik bilo gdje on bio.
Uglavnom, ne vidim neku svrhu u raspravi koju nudiš, a koja ne poštuje niti logiku niti minimum istinitosti.
Kad sam već tu evo link na sinoćnju emisiju Otvoreno koja govori o izbornom sustavu:
Kod:
http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/
http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/