Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 18:09

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: BZIP
PostPostano: Pet lis 10, 2014 20:40 

Što ste napali SDPovca? Smije se valjda radovati zbog neuspjeha BIZP! Nema 450 000 potpisa i gotovo. Ovo je najmanje skupljenih potpisa ikad.

Vrh

PostPostano: Pon lis 13, 2014 11:48 

Barnaba, pa ti meni spočitavaš nelogičnosti? :DD

Napisao si, citiram, "Prije svega trebao si postaviti objektivno točno pitanje jer predložene promjene ne zabranjuju koaliranje već samo ne dozvoljavaju zajedničke liste." Pa koja je onda uopće svrha predizbornog koaliranja??? Svi HDZ-ovi partneri, uključujući i Ilčića, spominjali su po medijima činjenicu da je na prethodnim izborima čak 25% glasova otišlo u "dim" upravo zbog toga jer stranke sa malim brojem glasova, a bilo ih je dosta, nisu ušle u DHondtov obračun. Upravo se zato sklapaju predizborne koalicije da bi onda na zajedničkim listama i takvi mali postoci imali ulogu. Stoga, ti ovim opravdanjima Ilčićevog postupka ili pokušavaš, kako se to kaže u narodu, u slučaju Ilčića i Hrasta, "od dr.ka napraviti pitu" ili jednostavno ne razumiješ o čemu pričaju stričeki na televiziji.

Vrh

PostPostano: Pon lis 13, 2014 12:39 

SDPovac je napisao/la:
Barnaba, pa ti meni spočitavaš nelogičnosti? :DD
Napisao si, citiram, "Prije svega trebao si postaviti objektivno točno pitanje jer predložene promjene ne zabranjuju koaliranje već samo ne dozvoljavaju zajedničke liste."
Pa koja je onda uopće svrha predizbornog koaliranja??? Svi HDZ-ovi partneri, uključujući i Ilčića, spominjali su po medijima činjenicu da je na prethodnim izborima čak 25% glasova otišlo u "dim" upravo zbog toga jer stranke sa malim brojem glasova, a bilo ih je dosta, nisu ušle u DHondtov obračun. Upravo se zato sklapaju predizborne koalicije da bi onda na zajedničkim listama i takvi mali postoci imali ulogu. Stoga, ti ovim opravdanjima Ilčićevog postupka ili pokušavaš, kako se to kaže u narodu, u slučaju Ilčića i Hrasta, "od dr.ka napraviti pitu" ili jednostavno ne razumiješ o čemu pričaju stričeki na televiziji.

Da smo na istoj razini, definitivno nismo. Jednostavno, da si u stanju objektivno razmišljati razdvojio bi sadašnji i predloženi izborni sustav, odnosno ne bi na tako neinteligentan način pokušavao obraniti ponašanje HDZ-ea i SDP-ea miješajući predloženo i sadašnje stanje.
U sadašnjem sustavu je objedinjavanje jedina realna opcija kako bi manje stranke ušle u Sabor, međutim negativna posljedica toga je neznanje o tome koliku realnu podršku građana imaju sve stranke, jer se jednima oduzima a drugima daje 25% glasova koji odlaze u "dim". Isto tako u sadašnjem sustav, predizborne koalicije nisu garant da će neka stranka ostati u koaliciji čitavo vrijeme. HSLS je izašao iz Račanove koalicije, a svako malo, zbog raznih afera, izlaze pojedini ljudi iz SDP-ea pa ostaju u Saboru.
Svrha ped-izbornog koaliranja u predloženom sustavu, bez zajedničkih listi, je u tome da stranke najave s kime žele osnovati vladu (ili žele surađivati) i na temelju provjere svoje legitimnosti (na odvojenim listama) onda tu vladu i osnuju.

Vrh

PostPostano: Uto lis 14, 2014 12:40 

Barnaba... još jednom... jesi li pročitao moje postove na ovoj temi? Podržavam preferencijalno glasovanje, podržavam promjenu veličine i smanjenje izbornih jedinica. Ostalo ne podržavam i zbog toga nisam potpisaoi referendum. Također, Zoki je procijenio da u slučaju da Ustavni sud potvrdi da Markićka ima dovoljan broj potpisa neće opstruirati referendum prvenstveno zbog toga jer bi referendum puno više štete nanio HDZ-u nego SDP-u.
Također, zbog funkcije koju obavljam imam i više nego dobre kontakte sa određenim članovima HDZ-a od kojih sam dobio potvrdu da je pregovora sa Željkom Markić itekako bilo, no Garavi jednostavno nije mogao pristati na megalomanske zahtijeve gospođe Markić. Upravo zbog toga ovaj je referendum više orijentiran protiv HDZ-a nego SDP-a.

I još nešto. Kao član SDP-a i ja se moram pridružiti onima koji sve glasnije kritiziraju premijera i njegove poteze. Čovjek ne živi u realnom svijetu i bilo bi najbolje za sve da se povuče. Dakako da SDP nije Zoran Milanović i dakako da ću ostati član stranke u kojoj jesam, no svakome članu SDP-a kojem je stalo do Hrvatske mora biti jasno da taj čovjek mora otići zajedno sa svojim nesposobnim koalicijskim partnerima i da jednostavno da šansu ljudima koji bi ovu mršavu godinu do izbora trebali iskoristiti da pokažu da se naša domovina ipak može pokrenuti. Isprike zbog offtopica,

Vrh

PostPostano: Uto lis 14, 2014 13:08 

SDPovac je napisao/la:
Također, zbog funkcije koju obavljam imam i više nego dobre kontakte sa određenim članovima HDZ-a od kojih sam dobio potvrdu da je pregovora sa Željkom Markić itekako bilo, no Garavi jednostavno nije mogao pristati na megalomanske zahtijeve gospođe Markić. Upravo zbog toga ovaj je referendum više orijentiran protiv HDZ-a nego SDP-a.

Prevedeno, Markićka je otpušila HDZ. A to je ono što njene pristaše i tvrde, je li tako? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sri lis 15, 2014 11:34 

SDPovac je napisao/la:
Barnaba... još jednom... jesi li pročitao moje postove na ovoj temi?

Čemu to ponavljanje? Tvoje postove ovdje sam naravno pročitao i nisam našao nešto pametno npr. u :
SDPovac je napisao/la:
Evo, izgleda da će za propast referenduma biti krivi partizani, komunisti i Tito. A i u samim evanđeljima piše da je i sam Isus zastupao mišljenje da se zastupnici moraju birati preferencijalnim glasovanjem.
na što bi se trebalo osvrtati. No, kad bi znao logično razmišljati prepoznao bi kako više osvrtanja znači i više dokaza o tvojim spinovima. Npr. ovo:
SDPovac je napisao/la:
Podržavam preferencijalno glasovanje, podržavam promjenu veličine i smanjenje izbornih jedinica. Ostalo ne podržavam i zbog toga nisam potpisaoi referendum.

Čemu sad ovo laganje, kad si prije napisao
SDPovac je napisao/la:
A inicijativu nisam potpisao zbog toga jer zadržavam svoje subjektivno pravo da ne podnosim lik i djelo dotične inicijatorice referenduma.
? Trepneš li ti kad slažeš sam sebe?

SDPovac je napisao/la:
Također, Zoki je procijenio da u slučaju da Ustavni sud potvrdi da Markićka ima dovoljan broj potpisa neće opstruirati referendum prvenstveno zbog toga jer bi referendum puno više štete nanio HDZ-u nego SDP-u.

HDZ je definitivno uletio u Milanovićevu zamku i bio najveći protivnik referenduma dok su se partijaši povukli i ostavili prljave poslove Vasi i kompaniji. Zbog toga je HDZ razotkrio svoju dvoličnost i politički naštetio sebi pa na ponovljenim izborima, njegovi kandidati nisu uspjeli pobijediti u prvom krugu unatoč toga što je SDP katastrofalno loš i nikakav protivnik, a njegovi članovi pod Uskokovim optužnicama.

SDPovac je napisao/la:

Moram se nasmijati toj potrebi naglašavanja kako imaš nekakve kontakte bilo kod ustavnog suda ili HDZ-ea ili ... Pa postovi ti zbog toga nisu ništa bolji niti vjerodostojniji, a samo ukazuju na katastrofu logičkog razmišljanja kod onih koji imaju nekakav politički utjecaj. Logika u postu brani samu sebe ili je katastrofalna tj puna spinova i muljanja kako bi se obranio unaprijed donesen stav, to ne može promijeniti neki poznanik bilo gdje on bio.

Uglavnom, ne vidim neku svrhu u raspravi koju nudiš, a koja ne poštuje niti logiku niti minimum istinitosti.

Kad sam već tu evo link na sinoćnju emisiju Otvoreno koja govori o izbornom sustavu:

Kod:
http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/
http://www.hrt.hr/enz/otvoreno/

Vrh

PostPostano: Sri lis 15, 2014 15:40 

Fakat si opsjednut sa mnom, koliko me seciraš... :DD

Vrh

PostPostano: Čet lis 16, 2014 19:09 

Ja isto imam dobre veze kod presjednika Josipovića. Kako je našeg presjednika bezobrazno napao onaj Josip Šimunić, kad se samo sjetim kako je pljunuo fuj i to svi ledali na onom spotu uuhhhblja. Markićka nikako da shvati kako narod neće njene antibiotike već ono što nude presjednik, premijer, GONG i drugi pametni ljudi. Kako je malo skupila potpisa, a opet hoće djeliti dijagnoze uhhh.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata