Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 11:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon svi 21, 2012 12:11 

SDPovac je napisao/la:
Zanimljiv ishod izbora za predsjednika HDZ-a.

Slažem se...
Citat:
Koliko sam čuo, jedino se Kujundžić izrijekom pozvao na kršćanske vrijednosti,

...nije bilo kandidata koji se nije pozivao na demokršćanstvo...
Citat:
no na kraju je ipak pobijedio čovjek koji je bio podoban i Tuđmanu, i Mesiću, i Sanaderu.

... a možda je bio jednostavno - sposoban?

Vrh

PostPostano: Sub lip 09, 2012 10:43 

Velika hvala svim delegatima izborne konvencije HDZ-a koji su glasovali za Karamarka! Nakon nasovnih prelazaka u HDSSB i dodatnog oslabljivanja HDZ-a biti će nam puno lakše zadržati vlast, sve zahvaljujući novom, kako je Adrijana napisala, sposobnom predsjedniku HDZ-a. Nadam se da će i dalje pokazivati svoju sposobnost upravo ovako kako je počeo.

Vrh

PostPostano: Ned lip 10, 2012 07:01 

SDPovac je napisao/la:
Velika hvala svim delegatima izborne konvencije HDZ-a koji su glasovali za Karamarka! Nakon nasovnih prelazaka u HDSSB i dodatnog oslabljivanja HDZ-a biti će nam puno lakše zadržati vlast, sve zahvaljujući novom, kako je Adrijana napisala, sposobnom predsjedniku HDZ-a. Nadam se da će i dalje pokazivati svoju sposobnost upravo ovako kako je počeo.

Mogu samo reć da je jedan vrag otišao s vlasti, a došla su dva.

Vrh

PostPostano: Ned lip 10, 2012 14:58 

sara je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Mogu samo reć da je jedan vrag otišao s vlasti, a došla su dva.

Slika

Vrh

PostPostano: Sri lip 13, 2012 12:37 

SDPovac je napisao/la:

Rade li SDPovci išta drugo osim što se bave političkim protivnicima i HDZ-om?
Doći na vlast je, čini se, bio vrhunac jedne politike (već viđeno), a onda su uslijedile smjene, razočaranja, netaktičnosti nekih osoba na vlasti i nezainteresiranost za ikakve promjene...

Možeš li nam objasniti barem ponašanje Vesne Pusić prema Udruzi žena žrtava ratnih zločina (silovanja), što je opisano u ovom komentaru:
http://www.vecernji.hr/kolumne/lako-je- ... mna-418025 ?

Žao mi je, ali ne mogu izdvojiti nijednu osobu trenutno iz Vlade koja je u zadnje vrijeme povukla bar jedan pozitivan potez.
U Karamarka imam više povjerenja jer nije uopće startao loše, ali od Vlade ovisi hoće li se što pomaknuti na bolje ili će državne strukture pasti još niže...

Vrh

PostPostano: Sri lip 13, 2012 13:20 

Moj dojam je da je prošla vlast bila loša, a ova je očajna.

Vrh

PostPostano: Pon pro 03, 2012 16:33 
Administrator

Na kraju jučerašnje mise svećenik je prilikom najave tribine o spolnom odgoju već sad pozvao da svoj glas na slijedećim izborima damo onima koji se zalažu za kršćanske vrijednosti. Čini se da nema puno izbora, no potrebno je moliti da stvarno kršćani mogu izabrati političare koji će zastupati te vrednote. Ako smo šutljiva većina, dopuštamo da nam ateistička manjina nameće svoje stavove.

Doista, ova vlada je u kratkom vremenu donijela niz protukršćanskih odluka i zakona. Hitnim postupcima donešen je Zakon o MPO u kojem se sa začetim životom raspolaže kao sa stvari. Veliki broj ljudi potpisao je protiv toga Deklaraciju o pravu i zaštiti ljudskoga života, a najavljen je i referendum.

No ubrzo je u škole isto tako hitno i tiho uveden "zdravstveni odgoj" koji promiče seksualnost bez vrijednosti i rodnu ideologiju. Većina roditelja koja želi odgajati svoju djecu suprotno nametnutoj ideologiji sada opet diže svoj glas.

Na pokušaj ukidanja nepovredivosti ispovjedne tajne, biskup Uzinić je odgovorio da bi takav zakon kršio Ustav i međudržavne ugovore i da mu nije poznato da negdje postoji takva praksa, moguće u kojoj totalitarnoj državi koja niječe vjerske slobode, te da su svećenici zbog ispovjedne tajne do sad davali svoje živote, a to su spremni i sada.

Zaista, kome kršćani mogu dati svoj glas treba već sada razmišljati, jer poslije je, kako se vidi, već kasno. Hrast je stranka koja ima takve vrednote u programu, no gdje je sada aktivnost te stranke? U javnim raspravama vidimo samo njezine pojedince poput Krešimira Miletića (Vigilare) ili Ladislava Ilčića (Grozd), dok Hrast kao stranka vidljivo ne sudjeluje u političkom životu. Ne može se očekivati rezultate ako se uključi u promociju nekoliko mjeseci prije izbora, potreban je kontinuet i organiziranost, stoga već sada treba aktivno razmišljati kome ćemo dati svoj glas.

Vrh

PostPostano: Uto pro 04, 2012 00:25 

Da ne bi bilo zabune vlada prije ove je na mala vrata ugurala rodno-spolnu ideologiju. Ovi su je sada ugurali u škole mimo svakog razuma i pokazali nam srednji prst. Vjerujem da su dvije glavne stranke hdz i sdp ustvari jedna te ista stranka. Obje rade kontra naroda, po diktatu gospodara iz vani. Kako objasniti ljudima da ako se deklariraju kao katolici ne mogu glasati za stranke koje su za abortuse, umjetnu oplodnju i rodno-spolnu ideologiju. Kad većina katolika vjeruje da im život dolazi od novca i praznih obećanja, a ne od Boga. I da je jedini kriterij kod glasanja, da li se stranka zalaže za život i moral. Nisam zavidan nego mi je samo žao što nemamo političare s karakterom kao mađari.

http://www.bitno.net/vijesti/madarski-p ... -u-europi/

Kome ovo nije jasno, da je uzrok krize, kriza morala i bezbožni zakoni, i da nam sigurno neće biti bolje dok se ne obratimo Gospodinu taj je naivac.
Jer život dolazi od Boga. Ko mi ne vjeruje neka pročita Stari Zavjet.

Vrh

PostPostano: Uto pro 04, 2012 07:17 

toni1 je napisao/la:
Da ne bi bilo zabune vlada prije ove je na mala vrata ugurala rodno-spolnu ideologiju. Ovi su je sada ugurali u škole mimo svakog razuma i pokazali nam srednji prst. Vjerujem da su dvije glavne stranke hdz i sdp ustvari jedna te ista stranka. Obje rade kontra naroda, po diktatu gospodara iz vani. Kako objasniti ljudima da ako se deklariraju kao katolici ne mogu glasati za stranke koje su za abortuse, umjetnu oplodnju i rodno-spolnu ideologiju. Kad većina katolika vjeruje da im život dolazi od novca i praznih obećanja, a ne od Boga. I da je jedini kriterij kod glasanja, da li se stranka zalaže za život i moral. Nisam zavidan nego mi je samo žao što nemamo političare s karakterom kao mađari.

http://www.bitno.net/vijesti/madarski-p ... -u-europi/

Kome ovo nije jasno, da je uzrok krize, kriza morala i bezbožni zakoni, i da nam sigurno neće biti bolje dok se ne obratimo Gospodinu taj je naivac.
Jer život dolazi od Boga. Ko mi ne vjeruje neka pročita Stari Zavjet.

Potpuno se slažem. I jedna i druga stranka su bezbožne i liberalističke, nemamo što dobra očekivat od vladavine bilo jednih, bilo drugih.

Vrh

PostPostano: Uto pro 04, 2012 08:04 

Gdje je nestao SDPovac?
Posve je jasno da je njegova demagogija i lažna obećanja bila u svrhu prigrabljivanja vlasti koja nije ništa korisno napravila već samo uvodi ideološki odgoj u škole, a potiče zloupotrebu droga za osobne potrebe zato da bi se građane lakše moglo guliti većim PDV-eom i režijama?!
Dok se ne sruši ovakva vlast, nikome poštenom neće biti bolje.

Vrh

PostPostano: Sri pro 12, 2012 11:29 

Tu sam. Pratim forum redovito, no ne uključujem se u rasprave. Što reći? I ja sam razočaran nesuvislim potezima ove Vlade, sve se radi na vrat- na nos, bez ikakve vidljive strategije i logike.

Vrh

PostPostano: Sub pro 22, 2012 10:55 

SDPovac je napisao/la:
Tu sam. Pratim forum redovito, no ne uključujem se u rasprave. Što reći? I ja sam razočaran nesuvislim potezima ove Vlade, sve se radi na vrat- na nos, bez ikakve vidljive strategije i logike.

Kao Spolni odgoj naprimjer!
Zadaća ove vlade je da se uvede što više seksa! Jer kad sirotinja nema što radit, ostaje im da se sexaju po cile dane!
Nije mi jasno da si još uz njih, ili opredjeljenje je jače od tebe! Danas je lako držati isprani mozak uz sebe!! :D

Vrh

PostPostano: Čet sij 10, 2013 17:23 

SDPovac je napisao/la:

Što je s moralnom odgovornosti jer si se zdušno zalagao da takvi dođu na vlast?

Vrh

PostPostano: Pet sij 11, 2013 13:43 

Barnaba je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Već sam ti napisao pred koju godinu, nisi ti onaj koji će mi suditi o tome.

Vrh

PostPostano: Pet sij 11, 2013 16:45 

SDPovac je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Već sam ti napisao pred koju godinu, nisi ti onaj koji će mi suditi o tome.

Naravno, no to jasno govori o tvojoj moralnosti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata