Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 22, 2025 20:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto ožu 02, 2010 07:38 

Mnogo je bure bilo oko toga što se novi predsjednik republike Josipović izjasnio agnostikom. To znači onaj koji ne vjeruje i ne drži ništa do vječnog života. Dobro ima čovjek na to pravo. Ali sam se sinoć od srca nasmijao. Pokojni Vjekoslav Šutej (Bog mu dao vječni mir!) posmrtno prima prima nagradu za životno djelo. Televizija (rijetko gledam) pokiazuje našega predjsednika koji izjavljuje od prilike: "A vjerujem da sada Vjekoslav Šutej dirigira korovima anđela." E on kao agnostik ili se ruga i sa Anđelima i Šutejom (mislim da to nije - makar kao muzičar) onda vjerojatno zamišlja da on kao agnostik i hrvatski predsjednik ima pravo nekoga kanonizirati.
Pa stvarno da umreš od smijeha :P :twisted:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 02, 2010 08:50 

sneni je napisao/la:
Mnogo je bure bilo oko toga što se novi predsjednik republike Josipović izjasnio agnostikom. To znači onaj koji ne vjeruje i ne drži ništa do vječnog života. Dobro ima čovjek na to pravo. Ali sam se sinoć od srca nasmijao. Pokojni Vjekoslav Šutej (Bog mu dao vječni mir!) posmrtno prima prima nagradu za životno djelo. Televizija (rijetko gledam) pokiazuje našega predjsednika koji izjavljuje od prilike: "A vjerujem da sada Vjekoslav Šutej dirigira korovima anđela." E on kao agnostik ili se ruga i sa Anđelima i Šutejom (mislim da to nije - makar kao muzičar) onda vjerojatno zamišlja da on kao agnostik i hrvatski predsjednik ima pravo nekoga kanonizirati.
Pa stvarno da umreš od smijeha :P :twisted:

Ma daj, vjerujem da je htio ispast duhovit i utješan. A i kad se o smrti radi, mnogi agnostici malo drugačije misle i govore. Osobno u Josipovićevim riječima ne vidim baš zla.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 02, 2010 09:07 

Nešto iz njegova umjetničkog i kulturnog "stvaralaštva":
Ivo Josipovic: Ars diaboli
Slika

Izgleda kako on ne samo da vjeruje u anđele nego za njih i sklada 8) :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 02, 2010 21:43 

Ako bi se ars diaboli prevelo kao vražja umjetnost, onda stvarno nemam riječi za njegovo stvaralaštvo...vidim da neki prepoznaju i djelomični plagijat...mada neki profesori preporučuju njegova djela za izvođenje zbog jednostavnosti i prilagodljivosti po stupnjevima glazbenog obrazovanja.
sara je napisao/la:
Ma daj, vjerujem da je htio ispast duhovit i utješan. A i kad se o smrti radi, mnogi agnostici malo drugačije misle i govore. Osobno u Josipovićevim riječima ne vidim baš zla.

Da, samo što to pokazuje njegovu nedosljednost u stavovima. Što mu je onda trebalo da javno kaže kako je agnostik, ako drugačije misli i govori. Ak je htio ispasti duhovit, ok...bar mu duhovitost nije na razini bivšeg predsjednika...

Vrh

PostPostano: Pet tra 16, 2010 20:41 

Onaj prošli je bio partizan nije mi se sviđo . Ovaj se izjasnio kao nevjernik a dobio je večinu glasova , mislim da su ga birali građani Hrvatske koji su se prije nekoliko godina većinom izjasnili kao vjernici , oćito je u to vrijeme bilo popularno se izjasnit kao vjernik . Ali vuk dlaku mjenja ćud nikad.... ili su mase toliko slijepe?

Vrh

PostPostano: Uto srp 12, 2011 16:14 

Nekad za vrijeme Jugoslavije glavni vladar, vođa je bio Josip Broz Tito.
Bilo je na tv-u o Alojziju Stepincu i on je jednom rekao nekoj časnoj sestri da za Tita moramo (ili trebamo) puno moliti.
On je isto bio ateist ili agnostik kolko mi je poznato. I za Josipovića "trebamo puno moliti" jer znamo što bude s onima koji provedu život tako...
:-(i;-(
___
Milost, Mir i Blagoslov Gospodnji sa svima!

Vrh

PostPostano: Pon kol 08, 2011 13:06 

alojzije je napisao/la:
Onaj prošli je bio partizan nije mi se sviđo.

Ako misliš na Meskea, onda bi dotičnog bilo lakše opisati kao ciganskog cirkusanta. :lol:

alojzije je napisao/la:
Ovaj se izjasnio kao nevjernik a dobio je večinu glasova , mislim da su ga birali građani Hrvatske koji su se prije nekoliko godina većinom izjasnili kao vjernici , oćito je u to vrijeme bilo popularno se izjasnit kao vjernik . Ali vuk dlaku mjenja ćud nikad.... ili su mase toliko slijepe?

Kao da je Meske vjernik, ista je to banda. A oni koji su glasali i za Meskea i za Yusipovića, sigurno nisu vjernici od uvjerenja, nego od običaja, da ne govorimo kako nemaju ni d od domoljublja. Što se mene tiče, moj predsjednik je umro 1999. godine i čekam novoga da dođe.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata