Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 16:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet tra 25, 2013 22:19 
Administrator

Krajnji, konačni cilj ove vlade kroz donošenje zakona o MPO i uvođenje ZO je ozakoniti brak istospolnim partnerima i omogućiti im usvajanje djece.
Stoga se napokon pokrenula konkretna akcija koja traži raspisivanje referenduma s ciljem definiranja braka u Ustavu RH kao zajednice muškarca i žene. Pitanja MPO i ZO su ostavljena kako bi se krenulo u samu bit stvari - definiranje braka referendumom.

Referendumsko pitanje glasi: "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?"

Potpisi se skupljaju od 12. do 26. svibnja na više od 2000 lokacija (ispred crkvi i na trgovima).
Potrebno je upisati ime i prezime, JMBG i potpisati se.
Ovdje potpis zaista vrijedi dati, stoga obavijestimo sve bližnje i pomolimo se za dobar ishod.

Više o referendumu i raznim pitanjima na stranici:
http://uimeobitelji.net/2013/04/22/cest ... /#more-112

Vrh

PostPostano: Pet tra 26, 2013 16:26 

Potpisujem obavezno, nadam se da takav zakon nikad neće ugledati svijetlo dana.

Vrh

PostPostano: Pet svi 03, 2013 07:46 

Građanska inicijativa "U ime obitelji" u četvrtak, 2. svibnja, uputila je otvoreno pismo GONG-u s molbom da ohrabri građane na izjašnjavanje o referendumu.
http://laudato.hr/Vijesti/Hrvatska/-U-i ... -na-i.aspx

Vrh

PostPostano: Sub svi 11, 2013 20:00 
Administrator

Milanovićeva vlada u Hrvatskoj priprema teren za izjednačavanje istospolnih zajednica sa brakom.

Ministrica Pusić:
"Ja ću se svakako zalagati za (legalizaciju gej brakova), jer je to autonomija pojedinca. (...)
Država vam u tom, ali i drugim pogledima, treba omogućiti slobodu." (24.9.2011.)

Ministar Ostojić:
"Zajednički stav nas koalicijskih partnera je da žena ima pravo na MPO bez obzira na bračni ili
partnerski status." (28.3.2012)

Ministar Matić:
"Djeca trebaju obitelj i mislim da bi bila sretnija da o njima brinu dvije žene ili, ako baš hoćete,
dva muškarca homoseksualca nego da žive u domu." (17.7.2012.)

Ministrica Opačić:
"Nije pitanje bi li homoseksualni parovi bili dobri roditelji, (...) Pitanje je je li okolina spremna prihvatiti djecu koja imaju dvije mame ili dva tate. Mi, nažalost, još uvijek živimo u jako konzervativnom, a da ne kažem primitivnom okruženju(...)
Zalažem se da se istospolnim zajednicama daju sva prava." (20.1.2013)

Stoga već sutra ne zaboravimo MBG ili OIB i tražimo referendum za definiciju braka kao životne zajednice muškarca i žene.

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2013 16:56 

Danas sam i ja potpisao, i to zbog toga jer stvarno želim da odluku o ovom pitanju donesu građani RH. Samo neka se onda nitko ne čudi kakvu će odluku donjeti građani Hrvatske bez obzira kakva ona bila. Ako ništa drugo, barem onda neće jedni osuđivati "jugokkmunističku vlast", a drugi "klerofašističke pedofile". Isto tako, nadam se da će onda svi prihvatiti odluku donijetu neposrednom demokracijom, ma kakva ona bila.

Vrh

PostPostano: Ned svi 12, 2013 18:06 

SDPovac je napisao/la:
Danas sam i ja potpisao, i to zbog toga jer stvarno želim da odluku o ovom pitanju donesu građani RH. Samo neka se onda nitko ne čudi kakvu će odluku donjeti građani Hrvatske bez obzira kakva ona bila. Ako ništa drugo, barem onda neće jedni osuđivati "jugokkmunističku vlast", a drugi "klerofašističke pedofile". Isto tako, nadam se da će onda svi prihvatiti odluku donijetu neposrednom demokracijom, ma kakva ona bila.

Samo što sumnjam da će ova vlast šljiviti bilo što osim sebe, svojih fotelja i para.

Vrh

PostPostano: Pon svi 13, 2013 10:09 
Administrator

Prvi dan potpisalo je nekoliko desetaka tisuća građana, sad koliko je to točno ne znam, je li puno ili malo. Očekivao sam da će prvi dan biti najviše potpisa.
Ali primjetio sam da dosta ljudi oko mene nije ponijelo svoj MBG ili OIB. Na nekim mjestima je postavljen laptop i uz osobnu se mogao saznati svoj OIB preko stranice http://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html
Isto se može preko mobitela tko ima internet.

Vrh

PostPostano: Pon svi 13, 2013 10:47 

Vidio sam da su se ljudi čak potpisivali ne upisujući svoj JMBG ili OIB...ne znam kako su im to dozvolili i dali će to na kraju biti valjano :shock:

Vrh

PostPostano: Pon svi 13, 2013 13:34 

Potpisao sam.

Vrh

PostPostano: Uto svi 14, 2013 07:12 

Giovi je napisao/la:
Prvi dan potpisalo je nekoliko desetaka tisuća građana, sad koliko je to točno ne znam, je li puno ili malo. Očekivao sam da će prvi dan biti najviše potpisa.
Ali primjetio sam da dosta ljudi oko mene nije ponijelo svoj MBG ili OIB. Na nekim mjestima je postavljen laptop i uz osobnu se mogao saznati svoj OIB preko stranice http://oib.oib.hr/SaznajOibWeb/fizickaOsoba.html
Isto se može preko mobitela tko ima internet.

U prvom danu 131 000 građana izjasnila se za referendum http://uimeobitelji.net/2013/05/13/u-pr ... eferendum/
Ovo s laptopom je odlična ideja i mi smo to koristili jer je krucijalno pomoći ljudima u takvim stvarima. Ja bi posebno naglasio kako me pozitivno iznenadila činjenica da su se studenti aktivirali i postavili stolove ispred fakulteta.

Vrh

PostPostano: Sri svi 15, 2013 06:16 

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu zapaljen je štand koji je služio za prikupljanje potpisa, pri tom je ozlijeđena jedna volonterka.

Vrh

PostPostano: Sri svi 15, 2013 06:50 

Barnaba je napisao/la:
Na Cvjetnom trgu u Zagrebu zapaljen je štand koji je služio za prikupljanje potpisa, pri tom je ozlijeđena jedna volonterka.

A gdje su sad svi dežurni branitelji sloboda i ne znam čega? Zašto ne vrište novine i tv? Naravno, to je demokracija a la aktualna vlast.

Vrh

PostPostano: Sri svi 15, 2013 11:44 

Izgleda da vlada priprema protuofenzivu:
http://www.jutarnji.hr/vlada-protiv-ref ... -/1102753/

Vrh

PostPostano: Sri svi 15, 2013 12:48 

sara je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

A gdje su sad svi dežurni branitelji sloboda i ne znam čega? Zašto ne vrište novine i tv? Naravno, to je demokracija a la aktualna vlast.

Vjerojatno razmišljaju kome dodijeliti nagradu cara Dioklecijana za oslobođenje naroda iz kršćanskog ropstva.

Vrh

PostPostano: Čet svi 16, 2013 09:58 

sara je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Definitivno postoje dvostruki kriteriji vlasti koja uopće nije reagirala na taj teroristički čin prema građanima koji ne rade ništa protuzakonito. To je još jedna mrlja nesposobne vlasti koja je skroz srozana u svakom pogledu.
Na linku možete pročitati o ostalim napadima na volontere inicijative U ime obitelji. http://www.jabuka.tv/homoseksualac-zapa ... li-pedere/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 173 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata