Nemojte uopće vjerovati medijima!
Biskup Košić neki dan je rekao kako je većina medija pod pritiscima vlasnika i političara koji nam tako žele kreirati neko novo društvo. Poručio je i kako je za kršćane iznimno važna kritičnost i vjerodostojnost vlastitog stava prema informacijama koje dolaze iz medija, te da ne dopuste da im pažnju previše zakupi nešto što je nevažno, a što se često želi.
A danas sam skoro povjerovao, čitam tekst:
"Želimo da gay parovi nikada ne dobiju ista prava kao normalni ljudi" i mislim si, nekako su mi čudne te izjave od Markićke. Onda odem na
uimeobitelji.net i vidim
"Još jedna izmišljena izjava Željke Markić, očajnički potezi provladinih medija i provladinih udruga" te kako nije izjavila ništa slično, te poziva da se povuku laži i objavi isprika ili će tu stvar prepustiti nadležnom sudu. Očito jedino to ima učinka, jer tportal je nakon toga istog trena poslušao:
"Tportal se zbog ovog profesionalnog propusta ispričava čitateljima, Građanskoj inicijativi U ime obitelji i gospođi Željki Markić." (ali u Jutarnjem i dalje stoji isto).
U Jutarnjem na naslovnici ogroman naslov
"Referendum o braku pada: čak 71 posto PROTIV" (a zapravo nekakva facebook anketa), a na HRT prikazali kako je 59% za a 31% protiv (agencija Hendal).
Jutarnji je i prije dva tjedna pokušao plasirati svoju "anketu nevladinih organizacija iz Istre" sa 43% protiv i 36% za, a agencija Promocija puls je tada objavila 68% za i 26% protiv.
Mislim da će ovakva propaganda bazirana na lažima imati utjecaja i da će određeni broj ljudi zbog dezinformacija glasati protiv, ali narod je većinom za i treba ih samo pozvati da izađu na glasanje.