1. Nisam znao da je u Hrvatskoj ratno stanje...To si valjda čuo od Hebranga???( Koji bi bio domoljub da se pridružio Njavri...)
2. Da sam za Domovinskog rata dobio muslimane ili židove udomio bih i njih, no došli su mi kršćani.
3. Suživot, prihvaćanje bližnjega bez obzira na vjeru, politički stav, rasu - što je to po tvom fundamentalističom stavu/mišljenju/uvjerenju?
4. ...pročitaj, jer očito nisi:
viewtopic.php?f=22&t=1926#p36301Udomi si onda ovoga bradonju iz Al Akse, naivčino...
Valjda je tebi takvom, kao da si ispao sa Woodstocka, fašistički
komentar i g. Tihomira Dujmovića u Slobodnoj.
Kad smo već kod citata, evo što rekoše Urban II. I Benedikt XVI:
Urban II:
Citat:
“Morate požuriti da biste pomogli svojoj istočnoj braći koja trebaju vašu pomoć i koju su usrdno zatražili”, objavio je Urban II. mnoštvu okupljenu na poljani ispred gradskih vrata, “jer njih su Turci… napali, kao što mnogi od vas već znaju, i prodrli na rimski teritorij do one točke na Sredozemlju koja se zove Ruka sv. Jure. Oni prisvajaju sve više kršćanskih zemalja, pobijedili su sedam puta u isto toliko bitaka, mnoge su pobili ili zarobili, crkve uništili i Božje kraljevstvo opustošili. Ako dopustite da oni i dalje nastave, onda će oni, sebi prepušteni, Božji vjerni narod posve porobiti. I stoga vas opominjem, ne, ne ja, opominje vas Bog, vas, vjesnike Krista, vas, ljude iz svakoga staleža, svejedno vitezove ili pješake, bogate ili siromašne, da istrijebite ovu bezvrijednu rasu iz naših zemalja i pravodobno pomognete kršćanskomu narodu.”
Benedikt XVI:
Citat:
"U Dijalozima što ih je izdao profesor Theodor Khoury, car u svojem sedmom razgovoru počinje govor o temi 'đihad' (sveti rat). Car je sigurno znao da u 2. suri 256 stoji: u stvarima vjere nema prisile - to je jedna od ranih sura iz vremena u kojem je, kako nam poznavaoci kažu, sam Muhamed još bio bez moći i ugrožen. No car je, dakako, poznavao i u Kuranu sadržane odredbe - nastale kasnije - o svetom ratu.
Bez upuštanja u pojedinosti o različitom gledanju na 'posjedovatelje pisma' i 'nevjernika', car Manuel se svojem sugovorniku jednostavno obraća sa središnjim pitanjem o odnosu religije i sile u začuđujuće oštrom govoru i iznenađujuće oštrom obliku. On kaže, citiram: 'Pokaži mi što je nova donio Muhamed, i naći ćeš, tako je rekao, samo loše i nehumano, kao što je to da je on propisao da se vjera, koju je on propovijedao, proširi mačem'.
Onda car, nakon što je tako udario, opširno opravdava misao zašto je širenje vjere silom nesmisleno. To protuslovi Božjoj biti i biti duše. Citiram još jednom doslovno: 'Bogu se ne sviđa krv i kad se ne djeluje prema umu, to je protivno Božjoj biti. Vjera je plod duše, a ne tijela. Kad netko nekoga želi privesti vjeri, potrebna mu je sposobnost dobrog govora i pravilnog mišljenja, a ne sile i prijetnje. Da se umna duša uvjeri, nije potrebna ruka, ubojito oruđe niti inače neko sredstvo kojim se nekome može prijetiti smrću'."
Usput, vezano uz izbjeglice koje je primio papa - dotični su sirijski krišćani, a ne muslimani, za koje lezbo aktivistice daju slijedeće
naputke. Pa ti sad misli.