Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto stu 28, 2023 21:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Treba li Hrvatska prihvatiti afričke i azijske imigrante?
1.Treba prihvatiti sve koji to traže i provesti europski prijedlog o kvotama za imigrante 19%  19%  [ 3 ]
2.Treba prihvatiti samo one za koje sama procijeni da su dobrodošli kod nas i zadržati pravo da sama o tome odlučuje 69%  69%  [ 11 ]
3.Ne znam što da mislim o tome 13%  13%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 16
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 23, 2015 15:17 

Miroslave, tijekom života smo svi mi prisiljeni to biti! :)
Kao obični smrtnik pitam se gdje nestadoše dvije "stvari" koje su Hrvate snažno držale zajedno?

Tema je "Treba li Hrvatska prihvatiti afričke i azijske imigrante?"
Kao mali čovjek također sigurno da postavljam pitanje: Zašto uopće ova islamizacija Europe…Ima li tu još NETKO svoje planove, ne samo ove prizemne, ljudske?
I svatko može shvatiti da u "islamizaciji" ima (neke) logike…Nije teško povjerovati.
Čelnici (čit. moćnici) EU izbaciše iz svakog dokumenta pojam "kršćanska Europa". Ne smije se vrijeđati tuđe vjerske osjećaje! Jel`to Francuska zbog istog razloga tražila (i je li u tome uspjela?) da se makne kip pape Ivana Pavla II?
Čitam po forumima i komentarima nekih tema kako ne mogu ni zamisliti islam u svom okruženju, kao i da su se naši stari stalno borili (i bla-bla). Nisam našao onu toliko-stoljetnu činjenicu: "Bratska sloga i vjera u Boga"… Gdje nestade to oboje?
Mene ne bi čudila Božja logika: Skloniste sve što vas podsjeća na mene, mičete križeve moga Sina kojim vas je otkupio…Ne treba vam? Onda vam evo Muhamed, pa ga častite!
Kome milo, kome krivo, no bila bi to - i po ljudski gledano - prava pravednost.
Slijedom toga, uzalud prosvjedi kao oni u Njemačkoj... Uzalud? Svakako, ako se ne prihvati i druga činjenica:
"Molitvom, postom i pokorom mogu se dokinuti ratovi, mijenjati prirodni zakoni..." - tako nekako je rekla B. Dj. Marija još davne 1975. jednoj vidjelici.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 23, 2015 16:46 

Ne znam zbog čega se diže frka oko islamizacije Europe kada je upravo ateizam glavni neprijatelj kršćanstva na tlu te iste Europe. Zar ne bi pakt s ateizmom (koji stvarno i strepi od islamizacije) bio pakt s mrtvom lešinom?
Zar ne bi trebali mudrije birati svoje saveznike? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 23, 2015 18:00 

Tako je!
Zato sam i ukazao na ODBACIVANJE BOGA i svega kršćanskog kao uzrok ovome jadu. I to je činjenica i kod nas, kao i u ostatku Europe...

Vrh

PostPostano: Sri ruj 23, 2015 19:46 

Ni sa muhamedancima, ni sa ateistima (čitaj: EU), nego sa vjerom u Boga i snagom svog hrvatskog naroda i pravih saveznika (čitaj: g. Orban).

Vrh

PostPostano: Sri ruj 23, 2015 22:10 

Ni sa muhamedancima, ni sa ateistima (čitaj: EU), nego sa vjerom u Boga i snagom svog hrvatskog naroda i pravih saveznika (čitaj: g. Orban).

zaboravio si i g.Putina

Vrh

PostPostano: Sri ruj 23, 2015 22:12 

Upozoravam da se umjesto osobnim prozivanjem bavimo temom. Često se one koji pomognu smatra "naivčinama", kao da su pomogli zato jer ne znaju tko su ti migranti ili možda nisu svjesni moguće opasnosti. Pa tako i za papu i biskupe, da oni sigurno ne znaju pravu situaciju, pa zato pozivaju na pomoć.
No oni pozivaju na pomoć unatoč toga što su svjesni situacije. Biskup Košić je tako jasno izjavio:
"Oni sigurno jesu svojevrsna, ne bih rekao opasnost, nego činjenica. Migracija je počela i ona će se događati. Oni dolaze, donose svoje običaje i vjeru i tako će živjeti u Europi. Europa stari, to možemo vidjeti i u Hrvatskoj, iz koje naši ljudi odlaze u Njemačku na posao, a drugi će doći. Zemlja je za svakog čovjeka jednaka i svatko ima pravo na njoj živjeti. Papa govori o zemlji kao o zajedničkoj kući koja je naša, a mi je uređujemo. (...) A zašto se migracije događaju, to bi trebali odgovoriti političari koji vuku konce. Mi ne pitamo zašto taj čovjek dolazi, je li mu to nasušna potreba ili dolazi iz drugih razloga.

Islamizacija Europe je već počela, a sad će se pojačati. U Njemačkoj vidite džamije kojih prije 50 godina nije bilo. No, čudno je da Saudijska Arabija ne želi primiti izbjeglice, a spremna je sagraditi nekoliko stotina džamija u Njemačkoj. Islamizacija je na djelu, ali mi to ne gledamo kao na prijetnju. To je ispit nama kršćanima, katolicima, kakvi smo mi zapravo vjernici? Zašto bismo se nekoga bojali ako smo pravi vjernici? Očito je da je među nama kršćanima oslabila vjera.
(...)pitanje je možemo li mi te ljude opskrbiti na dulje vrijeme. Možemo im pomoći ako idu dalje, ako su u prolazu, ali teško je nešto trajnije. Čovjeku u nevolji uvijek treba pomoći. Treba pokazati da smo ljudi i kršćani. Ne treba se bojati, sve dobro što činimo uračunava se u pozitivni konto našeg života."

je ako je jednaka zašto onda samo Židovi imaju "obećanu" zemlju?Zašto ne bi tamo i Palestinci lijepo živjeli?Ili mi recimo?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 24, 2015 06:25 

zaboravio si i g.Putina

I njega, da. Iako ga mi baš i ne volimo zbog njegovog prijateljevanja sa srbočetničkim krugovima, ipak je nemjerljivo pozitivniji lik od onog liberalističkog klauna iz Bijele Kuće koji izjavljuje "kako klinike za pobačaj rade Božji posao" (da, očito je on mislio na svoga "boga", čije znamenje ima i na dolarskoj novčanici).

Vrh

PostPostano: Čet ruj 24, 2015 09:36 

Zašto se uopće plašimo islamizacije Europe kada će na Balkanu ostati sve kako je i bilo? :?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Čet ruj 24, 2015 14:55 

Barune koliko posto si uvjeren u svoju tvrdnju?
Muslimani - kako čujem, no u to i vjerujem - žive svoju vjeru, ne kalkuliraju oko djece...Troje djece je valjda njihov minimum?
Europljanima je luksuz i komoditet na prvome mjestu. Jedno, ako bude i dvoje dječice...pa stop, dosta.
Polazeći samo od te činjenice (uopće ne spominjući abortuse Europljanki) - za 2-3 generacije, koliko će muslimana biti?
To je samo jedna strana "matematike".
Ono najbitnije: pokretanje milijuna, danas popularno korišten izraz mase ljudi da ostave svoja ogništa i krenu na put neizvjesnosti nije slučajno. Dakle smišljeno je, ciljano, a s kojim ciljem? Destabilizirati Europu ili nešto drugo?

Čujem kako je "Arapsko proljeće" i njegove posljedice izmaklo kontroli. Zar slučajno? Što se trude tzv. velesile poturiti nam rog za svijeću kad znamo da ni prstom neće maknuti za smirivanje nastale situacije?! Ne samo u Siriji...Pa trgovina i zarada oružjem je postala glavni biznis u tom dijelu svijeta. I Sad očekivati od aktera ove krize da se uključe i zaustave sve? Ajme...
Pa ako nam samo ovo ništa ne kazuje, ne znam što bi drugo moglo. ):

Vrh

PostPostano: Čet ruj 24, 2015 19:34 

http://www.dnevno.hr/vjera/svjedocanstv ... lje-834238

Vrh

PostPostano: Pet ruj 25, 2015 13:39 

Moram priznati da sam ostao neugodno iznenađen kako se ne doživljava abortus kao prijetnja Europi, točnije negativan priraštaj, a koji je opasan kao samostalan i neovisan o drugim činiteljima; dok se islamizacija i njihov pozitivan priraštaj (a Sirijci imaju negativan priraštaj kao i Europljani) smatra opasnošću. Zar je teško shvatiti da nam "muslići" ne bi mogli ništa ako bi djecu pravili, tj. ako bi imali pozitivan priraštaj? Pa njih sada ima 4% u Europi, a sa svim tim izbjeglicama bilo bi ih - 5%! Ako tih 5% uspije kroz generacije napraviti dar-mar po ovoj Europi, onda to nije njihova već naša krivica.

Na žalost, prihvatili ste diskurs smrti a ne života, diskurs bezboštva a ne vjere.

Zar imamo o čemu više pričati?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 25, 2015 13:59 

Moram priznati da sam ostao neugodno iznenađen kako se ne doživljava abortus kao prijetnja Europi, točnije negativan priraštaj, a koji je opasan kao samostalan i neovisan o drugim činiteljima; dok se islamizacija i njihov pozitivan priraštaj (a Sirijci imaju negativan priraštaj kao i Europljani) smatra opasnošću. Zar je teško shvatiti da nam "muslići" ne bi mogli ništa ako bi djecu pravili, tj. ako bi imali pozitivan priraštaj? Pa njih sada ima 4% u Europi, a sa svim tim izbjeglicama bilo bi ih - 5%! Ako tih 5% uspije kroz generacije napraviti dar-mar po ovoj Europi, onda to nije njihova već naša krivica.

Na žalost, prihvatili ste diskurs smrti a ne života, diskurs bezboštva a ne vjere.

Zar imamo o čemu više pričati?

Ćitaj s "mozgom" (razumom). Što sam ja napisao drugačije nego ti (ukoliko "nišaniš" na mene) :)
Pa u Hrvatskoj se godišnje UBIJE (abortira) daleko više djece nego je je migranata do sad prošlo u Hrvatsku... O čemu ti filozofiraš? OK, iznosiš činjenice u koje nisam kanio ulaziti jer su poznate. Onome tko želi da to upozna,

Vrh

PostPostano: Pet ruj 25, 2015 15:46 

Ćitaj s "mozgom" (razumom). Što sam ja napisao drugačije nego ti (ukoliko "nišaniš" na mene) :)
Pa u Hrvatskoj se godišnje UBIJE (abortira) daleko više djece nego je je migranata do sad prošlo u Hrvatsku... O čemu ti filozofiraš? OK, iznosiš činjenice u koje nisam kanio ulaziti jer su poznate. Onome tko želi da to upozna,

čitaj pozorno...nišanim li na tebe ili komentiram što se vrmzla prosječnom katoliku u glavi? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 25, 2015 19:56 

Nije valjda da mene nišaniš? Radije nišani neku dobru malu (a moga bi i ja), da popravimo stvari. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet ruj 25, 2015 21:19 

Nije valjda da mene nišaniš? Radije nišani neku dobru malu (a moga bi i ja), da popravimo stvari. :mrgreen:

združenim snagama ćemo raditi na rastu crkvenog podmlatka :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 68 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata