Ne, hrvatska zemlja nije svačija, ne moja kuća nije svačija, nego moja, pa da bi se netko prema njoj odnosio kao prčiji koju može davati svakome kako mu puhne.
Hrvatska zemlja nije svačija, nego je nama od Boga dana na upravljanje. Ako ga ne slušamo propast ćemo kao narod i kao civilizacija i bit će dana drugome. S vremenom je to prognoza za cijelu Europu zbog odbijanja djece i života, to je čista statistika, a naselit će se onda polako drugi narodi. Baš na to, da se trgnemo i otvorimo životu upozoravaju jasno i papa i biskupi, a ne da je zemlja svačija.
I još lupi takvu nebulozu kako islamizaciju Europe ne vidi kao prijetnju...
Biskup Košić je rekao da je islamizacija Europe već sada, danas, činjenica na koju treba odgovoriti našim kršćanstvom, jer pravi problem je u slaboj vjeri kršćana:
"Islamizacija je na djelu, ali mi to ne gledamo kao na prijetnju. To je ispit nama kršćanima, katolicima, kakvi smo mi zapravo vjernici? Zašto bismo se nekoga bojali ako smo pravi vjernici? Očito je da je među nama kršćanima oslabila vjera."Dakle, na nama je da živimo kršćanski i ako tako živimo onda se ne bojimo, a ne bojimo se onda ni pomoći:
"Čovjeku u nevolji uvijek treba pomoći. Treba pokazati da smo ljudi i kršćani. Ne treba se bojati"To su zapravo poruke biskupa, a hoćemo li zaživjeti kršćanstvo ostaje na nama.