Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub ruj 07, 2024 21:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 13, 2022 20:51 

Ne znam gdje da ovo stavim, pa...Eto mjesta, a ti Giovi prebaci gdje treba. Mislim da valja pročitati - onaj tko nije.
..............
Tomislav Ivančić razotkrio: ‘Napravili su zavjeru, a neki ništa ne vide’
Autor: Vjera, 31. 08. 2021.

'IMAJU VEĆINU U SABORU I MOGU IZGLASATI ZAKONE PROTIV NARODA I NITKO IM NE MOŽE NIŠTA. ZAR JE TO DEMOKRACIJA?'

Profesor Tomislav Ivančić, veliki hrvatski svećenik i Božji prorok koji je u svoje vrijeme žario i palio Duhom Gospodnjim u hrvatskom narodu u nasljeđe je Hrvatima ostavio bezbroj plodova i nadahnjujućih mudrosti a jedna od tih je i svakako njegovo proroštvo i uputa za život u ovom vremenu u kojem sile zlog čine sve da zarobe – čak i izabrane.

Pročitajte:
‘Isus je govorio da treba prepoznavati znakove vremena. I ljutio se jer ne prepoznajemo znakove vremena, jer ne vidimo da smo robovi ‘Rimljana’, grijeha i krive religioznosti. Teolog mora biti prorok, ako on to nije, nije ni teolog. Ne može se biti teolog samo učeći nego istovremeno i moleći Duha Božjeg da ga prosvijetli. Najteža razdoblja u povijesti bila su onda kad narodi nisu imali proroke. Kad nisu znali tumačiti što se to oko njih događa. Najljepša razdoblja su bila ona kad je Bog slao svoje proroke. Ono što treba Europi danas – to su proroci. Ono što treba Hrvatskoj danas – to su proroci. Teolozi koji čitaju znakove vremena. Biskupi i svećenici koji znaju, razumiju, ne lutaju. Što se to nama danas događa?

Ako dobro gledamo našu povijest sjetimo se: Hitler je bio prva zvijer prošlog stoljeća o kojoj govori Apokalipsa. Ta je zvijer ubila stotine milijuna ljudi. Druga je zvijer bila komunizam. Ona je također milijune ljudi poubijala. Te su zvijeri bile ranjene, pa smo mislili da su pobijeđene. Međutim, događa se to što kaže Apokalipsa: zarasla je rana toj zvijeri i sad je ponovno počela napadati, ali daleko gore. To je neoliberalizam, neokomunizam i neonacizam, najgora zvijer koja se mogla dogoditi jer ona neće izravno oružjem ubijati (iako ni to nije isključeno).

To je zvijer koja ubija čovjekov moral i hoće pokvariti zakonitosti normalnog ljudskog života, a time i zakonitost biološkog života, a onda i zakonitosti fizikalnog svijeta. Time se uništava zapravo čovjek. Kad uništiš čovjeku njegovu moralnost, etičnost, on više ne zna kako treba živjeti, postaje nemoralan i spušta se na razinu životinje.

Time se ubija ne samo čovjekova moralnost, čovjekova spolnost, ubija se čovjeka kao čovjeka, njegovu savjest, osobu se zapravo baca u blato, on više nije intelektualac nego rob, nije više karakter, nije više ni svjestan sebe.

Što se, dakle, danas nama događa? Jedni planski i svjesno čine zlo, uvode zakone protiv čovjeka i naroda koristeći moć politike. Oni su napravili zavjeru. Što je to zavjera? Nekoliko se ljudi složi i jedni drugima dadnu vjeru i onda čine zlo. New age je zavjera. Novi poredak je teška zavjera protiv čovjeka i morala.
Dok su jedni svjesni i imaju svoj plan, drugi ljudi kao da ništa ne zapažaju. Međutim, treći se spremaju i znaju: ne, ne smijemo dopustiti da se to događa!

Dakle, oni koji su u zavjeri svjesni su i odlučni da čine zlo i zloupotrebljavaju demokraciju. Imaju većinu u Saboru i mogu izglasati zakone protiv naroda i nitko im ne može ništa. No, zar je to demokracija?
Moramo znati odgovoriti na te znakove vremena!

Sjetimo se kako je to bilo u vrijeme Noe. Dok on gradi korablju, svi mu se smiju: „ Pa jesi ti lud? Što radiš?“ Upravo na spolnom području grešnici mu se rugali, a on šuti jer zna – Bog mu je rekao: „ Pravi korablju jer ćeš se jedino tako spasiti!“
To je ono što danas treba nama Hrvatima, katolicima, ali i svima u Europi! Moramo praviti korablju! Moramo znati gdje možemo biti zaštićeni od zala sadašnjih i budućih.

U Sodomi i Gomori svi se rugaju Lotu i njegovim kćerkama i ženi. Pogotovo kad su došla trojica Božjih poslanika i upozorili ih: „Siđite iz grada jer će grad stradati!“
Biblija jasno govori da svaka devijacija, svako činjenje zla na području spolnosti ( drvo spoznaje dobra i zla, ali i drvo života jer tu život izlazi u čovjeku) uzrokuje osvetu prirode.

Što nam treba, nama koji plačemo i uzdišemo: „ Zašto nam to rade? Zašto to radi jedna manjina većini? Zašto?
To nije samo kod nas, to je u Americi, u cijeloj Europi. To je čista zavjera, mreža jedna koja hoće uništiti čovjeka.

Isus kaže: „Ne dopustite da vam srca otvrdnu u proždrljivosti i pijanstvu i brigama za tjelesni život. Nemojte da vam srca otvrdnu jer doći će dan kad se i najmanje nadate!“
Što činiti?
U Poslanici Rimljanima sv. Pavao na kraju osmog poglavlja kaže:
„ Kad je Bog za nas, tko može protiv nas?“
Abraham je molio: „Ako u Sodomi i Gomori ima 10 pravednika, hoćeš li poštedjeti grad?“
Bog kaže: „Hoću!“

Imamo li u Hrvatskoj 10 poštenih i pravednih ljudi koji neće dopustiti da ih zvijer proguta? Zvijer neoliberalizma i nemorala? Zvijer razdiranja obitelji, čovjeka, spolnosti, savjesti, dostojanstva?
Ako ima, Bog će nas poštedjeti.

Možemo početi temeljitu novu evangelizaciju! Pođimo, držimo seminare, grupe osnivajmo! Sad je vrijeme da nešto počnemo temeljito raditi! Ne dopustimo da se bavimo svim i svačim, a smrt je za vratom! Osnivajmo grupe i grupice, razgovarajmo, činimo sve samo da se narod obnovi, da narod bude spašen!
Znajmo se pokajati u svakom pogledu! Pokajati se i oprostiti drugima! Tako da znaš: ako sad dođe sudnji dan, ja sam spreman! Dođe li sad smrt, ja sam spreman poći!
Gledaj Isusa svaki dan! To znači biti sabran pred njim: Isuse, ti si tu i gledaš me. Vidjet ćeš kakva je to snaga kad te Isus obuzme! I daje ti duh inteligencije, snage protiv ovisnosti, protiv zla, protiv mržnje, snage da praštaš ljudima, da žališ one koji čine zavjeru. Praštaš onima u Vladi ili raznim društvenim grupacijama, praštaš i razlikuješ zlo od čovjeka. Čovjeka ljubiš, a zlo mrziš!
Počnimo čitati Sv. Pismo, osobito Evanđelje!
Vjerovati znači očekivati dobro. Ne očekuj zlo! Ne bojte se zla! Neće biti zlo! Čim očekuješ zlo, ti više ne vjeruješ Bogu i Bog ti ne može pomoći. Ali ako očekuješ dobro, tad si otvoren Bogu i više ti nitko ne može ništa! Da se ne znam što događa, ne može jer Bog je s tobom!
Stavimo u svoju svijest sigurnost: „ Pa ja sam spašen, ja sam kršten, ja sam Božje dijete! Pa ne može Otac dopustiti da mi stradamo! Neće Hrvatska stradati!“
Uzmimo ponovno krunicu i nosimo blizu, kod sebe, blagoslovljene krunice i gdje god smo u prilici, molimo.’ – rekao je u izvanrednom proročkom govoru dr. Tomislav Ivančić.

Autor:Vjera, Utorak, 31. kolovoza 2021.

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2022 20:30 

Ivančić je govorio jasno, direktno, istina bio je "proročki" ispred svoga vremena, ali od mnogih i neshvaćen u Crkvi (njegov neizbježan križ!).
Voljela sam ga slušati još kao srednjoškolka, sjećam se koliko mi je tada svojim glasom, svojim uputama i poticajima davao snage, mira i unutarnjeg vodstva.
Otkako je preminuo, u nekoliko navrata u potrebama molila sam se njemu (jer vjerujemo u "općinstvo svetih") i bila sam vrlo brzo uslišana..

Ne znam, počela sam razmišljati kako on čak više pomaže sada kad je s Isusom, nego kad je bio živ među nama..

:wink:

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2022 09:28 

Otkako je preminuo, u nekoliko navrata u potrebama molila sam se njemu (jer vjerujemo u "općinstvo svetih") i bila sam vrlo brzo uslišana..

Ne znam, počela sam razmišljati kako on čak više pomaže sada kad je s Isusom, nego kad je bio živ među nama.. :wink:

Pa da! Mislim da s pravom možemo ustvrditi da je Tomislav svojim zalaganje, svojoj istinskom i dubokom vjerom u Isusa svojim potpunim predanjem Isusovu vodstvu bio istinski Boćji miljenik. Nikakvo čudo ako je sada naš veliki zagovornik u Nebu.
Jedna Tomislavova "tehnika" prakticirana svakoga jutra:
.
BITI UPORAN
„Odlučujem se da ću čitav dan zdravo misliti, pozitivno govoriti, da ću očekivati samo dobro. Ja vjerujem da će sve biti dobro jer od Boga dolazi samo dobro. Isuse ja želim biti kao i Ti i iščekivati samo dobro.

Ponavljam te rečenice sve dok to ne uđe u mene tako snažno da već i moja duša, tijelo, psiha i čitavo moje biće ne osjete da ih je zahvatila dobrota, ljubav, istina i ljepota. Treniram to predanje i ne odustajem jer želim postići da u mojim mislima, mašti i mome umu bude prisutan Stvoritelj. Želim da On bude u čitavom mome biću, da budemo sjedinjeni. Želim da On bude Gospodar mojih misli".(T. Ivančić)
....
Tomislav Ivančić - Želiš Ozdraviti
https://www.youtube.com/watch?v=UEIwqm8dJp8

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2022 19:51 

MORAMO POČETI VJEROVATI DA HRVATSKU VODI BOG, A NE POLITIČARI
...Ako danas u politici doživljavamo kao da se ništa ne može napraviti, kao da je recesija naša sudbina, kao da sve moramo rasprodati da imamo dovoljno novca u proračunu i da postoji velika opasnost da ćemo propasti tada totalno krivo mislimo', poručio je prof. Ivančić.
.
https://www.poslovni.hr/hrvatska/moramo ... ari-233450

Vrh

PostPostano: Uto svi 31, 2022 09:45 

T. Ivančić:
"Ako meni netko kaže da je brak dvojice muškaraca, zašto ja do moram priznati kad znam da nije"
"Razmišljati! O, kako je to dragocjeno...I to ga čini slobodnim".
"Razmišljati znači ući u srce, jer velike misli dolaze samo iz srca"
Kad su u pitanju (kontrolirani) mediji i politika:
"Što znači izreka da pametniji popušta? To znači da onda prepuštamo da luđak vlada svijetom"!
"Zašto se kršćani boje ući u politiku"?
.
https://www.youtube.com/watch?v=A1zelSJf7Jc

Vrh

PostPostano: Sri lip 22, 2022 18:30 

PROROČKE RIJEČI - TOMISLAV IVANČIĆ JE PREPOZNAO DOLAZAK APOKALIPSE
"Ono što danas treba Europi i Hrvatskoj to su proroci!" (T.Ivančić)
.
https://www.youtube.com/watch?v=IAi7Xx8255Y&t=240s

Vrh

PostPostano: Ned lis 09, 2022 11:58 

3. meditacija
KOME SAM TO ODGOVORAN?
Čovjekova savjest jasno govori da ne smijemo činiti zlo i da moramo činiti dobro. U tom osnovnom etičkom principu svi se ljudi slažu. To je usađeno u srž čovjekova bića. Tko je to baš tako odredio?
Činimo li zlo, osjećamo krivicu. Bojimo se. Stojimo pred nevidljivim ali stvarnim i konkretnim sudom. Tko nas to sudi?
Pred kime moramo odgovarati za svoje čine? Samima sebi?
Zašto onda ne možemo opravdati ni jedno zlo? Savješću ne raspolažemo.
Jesmo li odgovorni ljudima? Zašto nas onda muče tajni grijesi za koje ljudi nikada neće doznati?
Možda smo odgovorni povijesti čovječanstva? Tko je ta povijest?
I zašto onda ljudi rade i protiv uvjerenja čitave povijesti čovječanstva kad to traži njihova savjest? Savjest je, znači, iznad povijesti ljudi i iznad uvjerenja skupine ljudi i iznad osobnog mišljenja.
Za savjest ljudi daju živote. Činiti dobro važnije je od života.
Za slobodu, za ljubav, za mir, za drugoga, za pravdu ljudi daju živote. Savjest nas prenosi u onostranost, transcedentnost. Tko nas tako neodoljivo sudi i privlači da činimo ono što je pravedno i dobro?

Kad čovjek gazi savjest, postaje nečovjek.
Uzalud je sve što čini i zaludan je njegov boravak na Zemlji.

Ali kad, naprotiv, čini što je dobro i pravedno, sretan je i kad nema ništa drugo do kruha i ruha.

Savjest je otvoren put k Iskonu, k Izvoru. Savjest je izravno komuniciranje s Bogom i onda kad toga nismo svjesni.
Onaj tko čini dobro jest s Bogom. Bezbožan je onaj tko čini zlo pa makar riječima i priznavao Boga.(T. Ivančić)

Vrh

PostPostano: Pon srp 24, 2023 15:10 

T. Ivančić:

...Istina je da je Isus iz Nazareta rekao: “Tvoje će te riječi osuditi i tvoje će te riječi opravdati. Riječi naime – kaže on – izlaze iz srca.” Srce je međutim po Bibliji središte čovjekova bića. A u središtu čovjekova bića se vidi kakav je čovjek, iz tog središta se vide čovjekove odluke, njegovo vladanje, njegov moral, njegov karakter. Stoga se iz njegovih riječi može vidjeti radi li on i kako radi. Ovdje međutim ne govorimo o tom aspektu čovjekovih riječi.

Postoje ljudi koji sebe hvale, postoje također drugi, koji druge napadaju. Da bismo povjerovali prvima i njihovim pohvalnim riječima o sebi, potrebno je promatrati njihova djela. Da bismo vjerovali drugima i njihovim klevetničkim ili ogovarajućim riječima o drugima, potrebno je promatrati djela drugih ljudi. Ljudi, naime, mogu biti glumci. Oni pokušavaju izreći ono što nisu, obećati ono što ne mogu izvršiti, pokazati se u sjaju u kojem oni nisu. Kad iz njihovih riječi ne možemo procijeniti kakvi su, tada je potrebno promatrati njihova djela. Drugim riječima, ne treba vjerovati ljudima kad govore pozitivno ili negativno o drugima, nego radije ići i gledati djela koja su drugi načinili i tim djelima vjerovati.

Koliki su ljudi izgubili ugled u javnosti ili u srcima pojedinih ljudi samo zato što se o njima zlo govorilo, iako su izvrsno radili i napravili i ostavili iza sebe sjajna i velika djela. Nekoga ćemo osuditi zbog neke njegove male grješke, zbog njegova načina hoda, govora ili života, osudit ćemo ga ili prosuditi zato što je netko o njemu negativno rekao, što se druži s nekim ljudima koji su nama nesimpatični. Tada uvijek činimo krivo. Tad smo, zapravo, nesposobní vidjeti njihova djela, ali smo nesposobni i njih prihvatiti. Njih odbacujemo zato što nam je zbog nečega taj i taj čovjek postao nesimpatičan.

Odbacili smo ljubav, time smo odbacili Boga, odbacili smo njegovo djelo i odbacili ispravan sud o ljudima.

Zato treba biti razborit i mudar kad slušamo govore drugih o sebi ili o drugima. Jedna narodna poslovica kaže: Ne postoji ni jedan čovjek bez “ali”. Nema čovjeka koji ne griješi, nema te osobe koja ne bi imala neku manu, nema čovjeka kome nema tko što prigovoriti. No, pitanje je sudimo li čovjeka prema toj mani ili prema njegovoj osobi, njegovoj nutarnjoj vrijednosti, vrijednosti njegovih djela.

Čovjek je takav kakvo mu je srce. On djeluje iz toga kakav je u srcu. Kad iz srca govori, tada govori iz dubine sebe i istinito. Zato je istina da ćemo osuđujući druge uvijek pogriješiti. Ali, s druge strane, opravdavajući ih uvijek, imat ćemo pravo.

https://hagio.hr/nova-eva/meditacija-za ... ancic-122/

Vrh

PostPostano: Ned ruj 10, 2023 17:14 

Djelovi Ivančićeve knjige`Za bolji svijet` o blagoslovu kao snažnoj pokretačkoj sila - proizašle iz Krista
....
Razni ljudi različito "zrače". No temeljno je u njima ono božansko zračenje; jer, ukoliko su egzistencija i ukoliko postoje, oni su od Boga.
Karlfried Dürckheim je napisao da stvari i bića nešto osobito isijavaju. Drugačije međutim zrače zdravi i dobri ljudi, a drugačije bolesni i loši ljudi. Jedno je zračenje stana, a drugo laboratorija; jedno zračenje bolnice, a drugo kazališta.
Postoji i mračno zračenje. Ono je drukčije od zračenja čovjeka koji je nesretan, bolestan i lošeg raspoloženja. To je, naime, kaže Durckheim, mračno zračenje zla i Zloga; demonsko, dijabolično, razorno zračenje onoga koji se svemu pozitivnom ruga. Dürckheim piše doslovno: »Postoji razarajuće zračenje u ljudima, stvarima i prostorima koje su zauzele mračne sile«.
Ljudi mogu silovito zračiti, kako dobro tako i zlo. Možemo to nazvati blagoslovom i prokletstvom. Dakle i onda kad toga nismo svjesni, mi zračimo oko sebe.
Čovjek ne ižarava samo ono što on jest nego i ono što nosi u sebi. Ako je u njemu svjetlo, onda tama od njega bježi. Ako je on tama, tamu unosi u svijet.
Da bi čovjek nesvjesno blagoslivljao, treba ne samo biti nego i imati blago u sebi. To blago je sve ono što je dobro i pozitivno, jer sve dobro dolazi od Boga koji je dobar.

»Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene« (Jak 1,17). Dok čovjek nosi u sebi pozitivno i dobro, doklegod nosi poštene, pravedne, perspektivne i praštajuće misli, on je u Bogu i Bog je u njemu. On tada zrači Boga. Gandhi je govorio da on više vjeruje u snagu pozitivnih misli nego u snagu pisane ili izgovorene riječi. Čovjek naime misli ono što je u njemu. Njegove misli zrače i stvaraju ozračje koje se naziva duhom vremena ili nazorom na svijet.
(...)
sus Krist zrači u sva vremena i sve prostore. »Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak« (Otk 22,13). On sve drži u sebi i sve podiže. On je gospodar svih vremena i svih prostora; u njegovoj ruci je sudbina svakog čovjeka i tok ljudske povijesti. »On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. U njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo Prijestolja, bilo Gospodstva, bilo Vrhovništva, bilo Vlasti - sve je po njemu i za njega stvoreno: on je prije svega i sve stoji u njemu. On je Glava Tijela Crkve; on je Početak, Prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude Prvak.(...)
Jer, svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu i po njemu - uspostavivši mir krvlju križa njegova - izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima« (Kol 1,15-20).
Isus je središte svega zbivanja, ključ za rješenje svih egzistencijalnih zagonetki i nosilac povijesti. On je Bog i čovjek; zato jedinstveno zrači u čovječanstvu i na čovječanstvo. On je jedina mogućnost novog čovjeka i boljeg svijeta. On je svemoćni blagoslov koji zrači spasom u svakog čovjeka i prožima sve što postoji; kako mrtvu prirodu, biljke i životinje, tako i ljude. Sve je po njemu stvoreno i sve je u njemu učvršćeno. On je svjetlost svijeta. On je život koji struji posvuda, istina koja ispunja spoznaje ljudi i put na koji se svi usmjeruju. Od njega smo započeli veličanstveni hod ljudske povijesti i u njemu idemo. On je početak i cilj, smisao koji privlači sve. Od njega zrači svemoćna ljubav koja sve suobličuje njemu, kaže Teilhard de Chardin. Sam Isus je veličanstveno ižaravanje blagoslova koji u sve ulazi, sve drži, sve vodi i sve prožima. On je jedinstveni blagoslov i jedinstveno bogatstvo koje nam je poslao Otac.
U njemu nas je Otac »blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim u nebesima. U njemu nas je izabrao prije postanka svijeta da budemo sveti i bez mane pred njim; u ljubavi nas predodredi za posinstvo, za sebe, po Isusu Kristu... na hvalu Slave svoje milosti. Njome nas zamilova u Ljubljenome u kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti« (Ef 1,3-7).
Taj blagoslov koji na nas silazi je toliki da smo po njemu preobraženi u djecu Božju, zamilovani i pomilovani, te da je bogatstvo Božje miline na nama(...)
sve nam je darovao Bog. Ukoliko živimo povezani s Bogom - izvorom nas samih, mi smo pobjednici u svijetu. Ako zahvalno prihvaćamo sve što nam je Bog dao, tad se punimo blagoslovom. To je temelj svega dobra.
Priroda je dobro Božje stvorenje. Što je čovjek više upija, to postaje sposobniji za blagoslov. Dosta je promatrati prekrasan cvijet, planinska prostranstva, ljepote uvala i jezera, proplanke i razdolja, rijeke i šume, i već je duša puna ushita, radosti i optimizma.
Promatramo li dijete u igri, osjećamo da je život čudesna igra i da pretjerana briga nije na mjestu.

No, moguće je upiti i ružne doživljaje, prizore i slike iz svijeta. Oni nas tada pritišću, more i muče. Moguće je da i zli događaji uđu u naš vidokrug, odijele nas od Boga i zrače nesreću. Nečista savjest grize i razara dušu. Nepravedno djelo uvlači strah i mržnju u međuljudske odnose. Podsvijest pohranjuje dobre, ružne i zle sadržaje te iz njih zrači na naš vlastiti život i na druge oko nas.
Važno je ružne i zle sadržaje odstraniti ili prevladati dobrim, čistim i lijepim sadržajima.(...)

Najkraći put do siromaštva i praznine u životu jest škrtost.
Stoga budi rijeka koja stalno teče. Veći dio svijeta je gladan i siromašan, jer oni koji su bogati ne daju drugima, nego Božje darove zadržavaju samo za sebe. Ti budi rijeka, i tvojim će životom vječno teći bogatstva. A najveće bogatstvo je u tome da nahraniš gladnoga, ohrabriš klonuloga, odjeneš gologa, utješiš tužnoga, te da prepoznaš brata u svakom čovjeku. »Štogod učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste« (Mt 25,40). Bog kojemu daješ što si od njega primio, nagradit će te preobilno.
Biti blagoslovljen znači biti u Božjoj zaštiti, skrbi i radosti. No proklinjući, mi sami bivamo prokleti. Zlo koje drugom želimo ili činimo, pada na nas i nas gazi. Zato se zlo ne može uništiti mržnjom i nanošenjem zla drugima, nego samo praštanjem i dobrim djelima. Čovjeka koji čini dobro, ništa ne može savladati; takav čovjek ne može propasti. Onaj pak koji čini zlo, već je propao. On je na strani pakla. To jednako vrijedi za pojedince, za skupine ljudi i za narode.
Tajna uspješnog života je u blagoslivljanju. Tajna radosti je u davanju. Tajna izvorne vjere je u životu za druge. Tajna stostrukog primanja je u odricanju. Bog se ne da nadmašiti. Na taj način oko nas raste prostor svjetla, zdravlja i mira. Tako svijet postaje bolji.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata