I je li se itko obratio na Katoličku vjeru zbog tvog 23-godišnjeg modernističkog djelovanja?
Zar ti ja ličim na nekog kome je stalo do vlastitog ili tuđeg obraćenja?!
Već 23 godine dolazim u ovu internet-žabokrečinu iz čiste dosade, ako usput nekom kipam i dignem mu živac, "puna šaka brade" kako bi se u narodu reklo.
Da u životu imam imalo pametnijeg posla, zar stvarno misliš da bi ovde visio jedne sekunde?!
Kad smo već kod toga, de mi reci: zašto pa ti dolaziš u ovu internet-žabokrečinu?! Da probam pogoditi?!
Rekao bi moj dobri prijatelj Đoni; ovo što pišeš je prodavanje magle i čvaraka. De mi nađi jednog, ne dva ili tri, nađi mi jednog jedinog naivca koji će popušiti ove tvoje fore o pravovjerju i tradicionalizmu. Meni se čini, ispravi me ako griješim, da ni tebi baš ni bajno u životu. Ako ti ovde dolaziš sa koliko otprilike, 52-58 godinica, u ovu internet-žabokrečinu i prodaješ maglu o pravovjerju i kako su šest posljednjih papa heretici, kakav dojam mogu imati o tebi?! Ti sama odgovori, tak da ne kažeš da ja izmišljam. Napisao sam ti već, i ponovo ti pišem, citiram;
Naivna si Majkićka. Naivna.
Kad ovo pišem, pada mi na pamet rečenica, kaže;
„Tko tebe kamenom ti njega kruhom." Riječ je prava. Samo što neki udaraju drugoga kruhom koji je tvrđi od kamena. Ivan Golub "Čežnja za licem"To je problem vas "pravovjernih". Vi bagru i sirotinju udarate kruhom, samo je problem što je taj kruh tvrđi od kamena. Kaže onaj nevjerni tip, i vrlo oštroumno predbacuje, citiram;
Sretni kršćani. Sačuvali su milost za sebe, a nama su ostavili ljubav prema bližnjemu. Albert Camus "Zapisi"A ja na to kažem: sretni pravovjerni! Pravovjerje su sačuvali za sebe a nama su ostavili plač i škrgut zubi. Dok sam živ Majkićka, dok sam živ, borit ću se protiv tebe, Tome blizanca i brata Marka. Nemerem vas smisliti. Taj podsmjeh, taj prezir prema bagri i sirotinji. Nemerem to podnesti.
Kaže moj prijatelj Jobica zvani Timotej, citiram;
Puno toga ne dolikuje krštenoj duši, pa se ipak čini, kako u RL-u, tako i online. Na forumima se ponešto od toga može zabraniti i redovito se zabranjuje (i progoni). U prvom redu bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje. Ja pak smatram da je to nepravedno, jer puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 9.10.2012.Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 3.12.2010.O tome ti pričam. U tome je razlika između tebe i mene. Kaj ti je ova ženska napisala, citiram;
Da ljutnja???
Prije me strah takvih ljudi.
Za mene zna da sam idiot koji ovde kipa tek toliko da mu prođe vrijeme, z menom je ženska reklo bi se " na čisto", ona se boji ovih koje moj prijatelj Jobica zvani Timotej naziva: "prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima". Toga se ona boji. Sigurno se ne boji idiota koji 23 godine u ovoj internet-žabokrečini mlati praznu slamu. Meni nije ni na kraj pameti, znaš kaj znači ni na kraj pameti da se zamaram gdje će završit njezin muž ili bilo tko drugi. Jako me to dira. A kamoli da joj pravovjerno napišem: muž će ti završit u paklu.
Znam ja, vi pravovjerni ste je takvi.
Ne znam zašto te je mene strah kad ti ne želim nikakvo zlo niti tebi niti tvojim bližnjima.
Da. A ja sam Adrien Brody.
... dodaj popisu i zgubidan jer to najbolje odražava smisao i biti.
Svakako ću predbilježiti na popis. Ali ni ti baš nešto kreativno.