Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 08:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ruj 18, 2023 11:14 

Jesi ti Majkićka znala da je Toma blizanac napisao knjigu imena "Imaginarni brojevi"?! I jesi li ti znala da je brat Marko 2020. godinice bio dio tročlanog izaslanstva u Južnu Koreju?! U sklopu firme "Rimac Automobili"?! Pa te ja pitam. Ajde odgovori. :lol:

Navedi ovde te činjenice, naravno, ako ti nije problem. :) A ja ti kažem da su ta dvojica "premazana svim mastima". To je isto činjenica.

Ovim glupostima stvarno nije mjesto ovdje, kao ni većini bedastoća koje pišeš. Pokušavaš i ovaj forum zagnjojiti?

Vrh

PostPostano: Pon ruj 18, 2023 19:40 

I je li se itko obratio na Katoličku vjeru zbog tvog 23-godišnjeg modernističkog djelovanja?

Zar ti ja ličim na nekog kome je stalo do vlastitog ili tuđeg obraćenja?! :roll: :roll: Već 23 godine dolazim u ovu internet-žabokrečinu iz čiste dosade, ako usput nekom kipam i dignem mu živac, "puna šaka brade" kako bi se u narodu reklo. :lol: Da u životu imam imalo pametnijeg posla, zar stvarno misliš da bi ovde visio jedne sekunde?! :roll: Kad smo već kod toga, de mi reci: zašto pa ti dolaziš u ovu internet-žabokrečinu?! Da probam pogoditi?! :lol: Rekao bi moj dobri prijatelj Đoni; ovo što pišeš je prodavanje magle i čvaraka. De mi nađi jednog, ne dva ili tri, nađi mi jednog jedinog naivca koji će popušiti ove tvoje fore o pravovjerju i tradicionalizmu. Meni se čini, ispravi me ako griješim, da ni tebi baš ni bajno u životu. Ako ti ovde dolaziš sa koliko otprilike, 52-58 godinica, u ovu internet-žabokrečinu i prodaješ maglu o pravovjerju i kako su šest posljednjih papa heretici, kakav dojam mogu imati o tebi?! Ti sama odgovori, tak da ne kažeš da ja izmišljam. Napisao sam ti već, i ponovo ti pišem, citiram;

Naivna si Majkićka. Naivna.

Kad ovo pišem, pada mi na pamet rečenica, kaže;

„Tko tebe kamenom ti njega kruhom." Riječ je prava. Samo što neki udaraju drugoga kruhom koji je tvrđi od kamena. Ivan Golub "Čežnja za licem"

To je problem vas "pravovjernih". Vi bagru i sirotinju udarate kruhom, samo je problem što je taj kruh tvrđi od kamena. Kaže onaj nevjerni tip, i vrlo oštroumno predbacuje, citiram;

Sretni kršćani. Sačuvali su milost za sebe, a nama su ostavili ljubav prema bližnjemu. Albert Camus "Zapisi"

A ja na to kažem: sretni pravovjerni! Pravovjerje su sačuvali za sebe a nama su ostavili plač i škrgut zubi. Dok sam živ Majkićka, dok sam živ, borit ću se protiv tebe, Tome blizanca i brata Marka. Nemerem vas smisliti. Taj podsmjeh, taj prezir prema bagri i sirotinji. Nemerem to podnesti. :|

Kaže moj prijatelj Jobica zvani Timotej, citiram;

Puno toga ne dolikuje krštenoj duši, pa se ipak čini, kako u RL-u, tako i online. Na forumima se ponešto od toga može zabraniti i redovito se zabranjuje (i progoni). U prvom redu bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje. Ja pak smatram da je to nepravedno, jer puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 9.10.2012.

Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 3.12.2010.

O tome ti pričam. U tome je razlika između tebe i mene. Kaj ti je ova ženska napisala, citiram;

Da ljutnja???
Prije me strah takvih ljudi.

Za mene zna da sam idiot koji ovde kipa tek toliko da mu prođe vrijeme, z menom je ženska reklo bi se " na čisto", ona se boji ovih koje moj prijatelj Jobica zvani Timotej naziva: "prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima". Toga se ona boji. Sigurno se ne boji idiota koji 23 godine u ovoj internet-žabokrečini mlati praznu slamu. Meni nije ni na kraj pameti, znaš kaj znači ni na kraj pameti da se zamaram gdje će završit njezin muž ili bilo tko drugi. Jako me to dira. A kamoli da joj pravovjerno napišem: muž će ti završit u paklu. :roll: Znam ja, vi pravovjerni ste je takvi.

Ne znam zašto te je mene strah kad ti ne želim nikakvo zlo niti tebi niti tvojim bližnjima.

Da. A ja sam Adrien Brody. :roll:

... dodaj popisu i zgubidan jer to najbolje odražava smisao i biti.

Svakako ću predbilježiti na popis. Ali ni ti baš nešto kreativno. :|

Vrh

PostPostano: Uto ruj 19, 2023 03:14 

Zar ti ja ličim na nekog kome je stalo do vlastitog ili tuđeg obraćenja?! :roll: :roll: Već 23 godine dolazim u ovu internet-žabokrečinu iz čiste dosade, ako usput nekom kipam i dignem mu živac, "puna šaka brade" kako bi se u narodu reklo. :lol: Da u životu imam imalo pametnijeg posla, zar stvarno misliš da bi ovde visio jedne sekunde?! :roll: Kad smo već kod toga, de mi reci: zašto pa ti dolaziš u ovu internet-žabokrečinu?! Da probam pogoditi?! :lol: Rekao bi moj dobri prijatelj Đoni; ovo što pišeš je prodavanje magle i čvaraka. De mi nađi jednog, ne dva ili tri, nađi mi jednog jedinog naivca koji će popušiti ove tvoje fore o pravovjerju i tradicionalizmu. Meni se čini, ispravi me ako griješim, da ni tebi baš ni bajno u životu. Ako ti ovde dolaziš sa koliko otprilike, 52-58 godinica, u ovu internet-žabokrečinu i prodaješ maglu o pravovjerju i kako su šest posljednjih papa heretici, kakav dojam mogu imati o tebi?! Ti sama odgovori, tak da ne kažeš da ja izmišljam. Napisao sam ti već, i ponovo ti pišem, citiram;

Kad ovo pišem, pada mi na pamet rečenica, kaže;

„Tko tebe kamenom ti njega kruhom." Riječ je prava. Samo što neki udaraju drugoga kruhom koji je tvrđi od kamena. Ivan Golub "Čežnja za licem"

To je problem vas "pravovjernih". Vi bagru i sirotinju udarate kruhom, samo je problem što je taj kruh tvrđi od kamena. Kaže onaj nevjerni tip, i vrlo oštroumno predbacuje, citiram;

Sretni kršćani. Sačuvali su milost za sebe, a nama su ostavili ljubav prema bližnjemu. Albert Camus "Zapisi"

A ja na to kažem: sretni pravovjerni! Pravovjerje su sačuvali za sebe a nama su ostavili plač i škrgut zubi. Dok sam živ Majkićka, dok sam živ, borit ću se protiv tebe, Tome blizanca i brata Marka. Nemerem vas smisliti. Taj podsmjeh, taj prezir prema bagri i sirotinji. Nemerem to podnesti. :|

Kaže moj prijatelj Jobica zvani Timotej, citiram;

Puno toga ne dolikuje krštenoj duši, pa se ipak čini, kako u RL-u, tako i online. Na forumima se ponešto od toga može zabraniti i redovito se zabranjuje (i progoni). U prvom redu bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje. Ja pak smatram da je to nepravedno, jer puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 9.10.2012.

Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 3.12.2010.

O tome ti pričam. U tome je razlika između tebe i mene. Kaj ti je ova ženska napisala, citiram;

Za mene zna da sam idiot koji ovde kipa tek toliko da mu prođe vrijeme, z menom je ženska reklo bi se " na čisto", ona se boji ovih koje moj prijatelj Jobica zvani Timotej naziva: "prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima". Toga se ona boji. Sigurno se ne boji idiota koji 23 godine u ovoj internet-žabokrečini mlati praznu slamu. Meni nije ni na kraj pameti, znaš kaj znači ni na kraj pameti da se zamaram gdje će završit njezin muž ili bilo tko drugi. Jako me to dira. A kamoli da joj pravovjerno napišem: muž će ti završit u paklu. :roll: Znam ja, vi pravovjerni ste je takvi.

Da. A ja sam Adrien Brody. :roll:

Svakako ću predbilježiti na popis. Ali ni ti baš nešto kreativno. :|

Ako ti nije stalo do svojega i tuđega obraćenja, i ako pronalaziš radost u provociranju ti si zaista u puno gorim problemima nego što bi čovjek pomislio. Preobrati se na katoličanstvo.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 20:08 

Ljudi ako imate mrvu dobre volje i iskreno srce nemojte biti zgubidani i ne tratite tako život od Boga darovan.
Na svu sreću ima i ljudi koji žele svoj život posvetiti kako propovijedanju Katoličke vjere tako i Božanstvenoj liturgiji koju su služile tisuće svetaca koji su sada u Nebu i licem Boga gledaju.
Jedan lijep primjer su i malobrojni Hrvati iz bogoslovije Svećeničkog bratstva sv. Petra https://tradicionalnamisa.com/novosti-i ... goslovije/

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 10:58 

Čiji su to bogoslovi? Vaši ili naši? :)

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 12:58 

Naši su! https://hr.wikipedia.org/wiki/Sve%C4%87 ... _sv._Petra

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 17:40 

Ljudi ako imate mrvu dobre volje i iskreno srce nemojte biti zgubidani i ne tratite tako život od Boga darovan.

Nemoj me nasmijavati. Kaj ti imaš od života Majkićka?! Ajde odgovori! :lol:

Vrh

PostPostano: Pon lis 02, 2023 06:28 

Što mislite o ovom događaju?
https://www.fiuman.hr/rijecanka-hitna-u ... dusevljen/

Vrh

PostPostano: Čet lis 12, 2023 13:21 

Evo kako premoderni vjernici postupaju. Prvo Tomašević pa Benčić: Napadaju katoličke vrijednosti, a po potrebi koriste činjenicu da imaju rođake svećenike. https://narod.hr/hrvatska/prvo-tomasevi ... -svecenike
Jedino se ljudi mogu privesti Katoličkoj vjeri kroz tradicionalne vrijednosti.

Vrh

PostPostano: Čet lis 19, 2023 06:04 

Voditelj Marcus Grodi ugošćuje ljude koji su se obratili ili obnovili katoličku vjeru.
Različiti putevi, mnoga iskustva i razni načini, a svi vode prema jednom Domu. Putovanje gostiju prema zajedništvu Katoličke crkve svjedočanstvo je snažnih Božjih puteva i radosti povratka u Očev dom. Iskrena predanost ovih ljudi u potrazi za istinom potiče na razmišljanje i traženje dubljeg odnosa s Bogom i puninom katoličanstva. Gosti prepričavaju svoj životni put i razloge koji su doveli do promjene i odluke za Katoličku crkvu. https://laudato.hr/emisije/povratak-kuci

Vrh

PostPostano: Pon lis 30, 2023 18:12 

Ove godine obilježena je 35. obljetnica osnutka Svećeničkog bratstva svetog Petra (FSSP), koje je 18. srpnja 1988. osnovalo desetak svećenika u cistercitskoj opatiji Hauterive u Švicarskoj, a Sveta Stolica kanonski ga je priznala 18. listopada 1988. godine. Nakon što se nikako nisu mogli složiti s odlukom njihovog dotadašnjeg poglavara mons. Marcela Lefebvrea (FSSPX) da posveti četvoricu svećenika za biskupe bez odobrenja Sv. Oca, zatražili su od pape Ivana Pavla II. dozvolu za osnivanje nove družbe apostolskog života koja će ime nositi po prvom papi, sv. Petru. Time su željeli posebno naglasiti vjernost rimskim prvosvećenicima, nasljednicima apostolskog prvaka.
Društvo za promicanje tradicionalne Mise Benedictus u okviru svojih skromnih mogućnosti potpomaže produbljivanje veza FSSP-a i Hrvata, pa tako svake godine sudjeluje u troškovima školovanja naših bogoslova i pomaže posjete bogoslova domovini, a kada okolnosti dozvoljavaju, vodstvo i drugi članovi Društva posjećuju FSSP-ovu bogosloviju u Wigratzbadu.
https://tradicionalnamisa.com/35-godina ... tog-petra/

Vrh

PostPostano: Sri stu 08, 2023 06:08 

Iako datum nije najsretnije pogođen s gledišta Hrvata ipak valja istaknuti da Apologetska udruga blaženi Ivan Merz organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom "Stojte čvrsto u vjeri" koja će se održati u subotu, 18. studenoga 2023. u hotelu Antunović u Zagrebu.
Najveća senzacija je dolazak kardinala Gerharda Müllera, ali će tu senzaciju zatamniti činjenica da na taj datum velika većina vjernika odlazi u Vukovar i Škabrnju na obilježavanje stradanja od velikosrbske agresije.
Treba se nadati da će organizatori na neki način učiniti dostupnim to događanje, npr. snimanjem konferencije i prikazivanjem na mreži.
Sve obavijesti u svezi konferencije možete vidjeti na https://katolik.hr/druga-medunarodna-ko ... -obavijest

Vrh

PostPostano: Sub stu 25, 2023 06:50 

Prošlo je tjedan dana od konferencije i vlada sveopći muk u široj javnosti o tim događanjima. Čak i web stranica bliska organizatorima donosi samo jedan jedini tekst s jednom fotografijom koja ne prenosi atmosferu s konferencije https://katolik.hr/primitak-i-predaja-b ... rilu-crkve
Totalno promašeni datum i teme koje u biti ne zanimaju prosječnog zapuštenog katoličkog vjernika već usko teološki krug možda su uzrok tom medijskom mraku.
Nije izgledno ni da će snimak konferencije biti sire dostupan jer se i sadržaj pretprošle konferencije može pogledati tek uz plaćanje čak 20 eura https://katolik.hr/platforma

Vrh

PostPostano: Pet pro 01, 2023 16:22 

Ipak pohvalno je što se sada može pogledati snimljeno izlaganje kardinala Gerharda Müllera
https://katolik.hr/zasto-nas-bozja-isti ... bada-video
Moram istaknuti kvalitetan snimak i simultano prevođenje, a mogu se vidjeti i poznata lica u publici.

Vrh

PostPostano: Pet pro 01, 2023 21:32 

... mogu se vidjeti i poznata lica u publici.

I ti si prepoznala Tomu blizanca i njegovog brata Marka?! :) Drugi red skroz desno. Nisam ni sumnjao da će slušati ove pravovjerne i tradicionalne pridike. :lol:

Nije izgledno ni da će snimak konferencije biti sire dostupan jer se i sadržaj pretprošle konferencije može pogledati tek uz plaćanje čak 20 eura https://katolik.hr/platforma

20 eura nije puno za spasenje duše. A ove pravovjerne i tradicionalne pridike ovog popa, sasvim sigurno vode u raj. :lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata