Na kilometar se može vidjeti čije si ti i Majkićka "škole", na kilometar se može vidjeti čija "kuhinja" je vaše pisanje. Pismo kaže, citiram;
Mk 8,15 Tada ih je opominjao i rekao: "Pazite, čuvajte se kvasca farizejskoga i kvasca Herodova!"Zato je ostale forumaše želim upozoriti: čuvajte se kvasca Tome blizanca i njegovog brata Marka. Čuvajte se "pravovjerja" koje vam ovde prodaju tipovi kao što ste ti JMertz1917 i Majkićka. Jer to "pravovjerje" je "pravovjerje" za snobove, bagra i sirotinja nemaju pristup tom "pravovjerju". A Isus uči baš suprotno, On staje na stranu bagre i sirotinje, a bori se protiv snobova. Kaže pismo, citiram;
Mt 8,11 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom..To vam ni baš po volji. Ne miriši vam ova rečenica koja govori da će se bagra i sirotinja spasiti. U čudu se pitate: kako to?! Pa mi imamo ekskluzivno pravo na "pravovjerje". Nemojte toliko biti ponosno na to vaše "pravovjerje" jer kaže pismo, citiram;
Mt 3,9 I ne usudite se govoriti u sebi: `Imamo oca Abrahama!` Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.Nemojte u sebi govoriti: mi smo djeca pravovjerja, naš otac je Marcel Lefebvre. Bog si iz kamenja može podići djecu pravovjerja. Zapamti što ti sada kažem, to si dobro zapamti: nema pravovjerja iznad pravovjerja pape Franje. Jer dogma kaže da je on, ne Toma blizanac ili brat Marko, nego da je on, papa Franjo "bog i batina", citiram;
The Pope possesses full and supreme power of jurisdiction over the whole Church, not merely in matters of faith and morals, but also in Church discipline and in the government of the Church. (De fide.)Zato JMertz1917, nemoj kipati!
Iznio si neke ozbiljne optužbe pa bih te molio da ih dokazima potkrijepiš (u protivnom si dakako, lažljivac i klevetnik).
Je li išta što sam napisao na ovom forumu protivno nauku Crkve? Ako jest, dokaži. Ako nije, cijeli ti komentar pada u vodu.
Nadalje, gledaš na vjeru na iznimno iskrivljen način. Vjerujem da svaki katolik itekako želi da se što više duša spasi. Međutim, znači li to da moramo živjeti u nekakvom izmišljenom svijetu u kojem se nekatolici, heretici, itd. spašavaju? Apsolutno ne. Broj onih koji će se spasiti jest iznimno malen, zapitaj se onda, kako to?
Kazati da meni "ne odgovara" što će netko potencijalno biti spašen je gnjusna, odvratna i sotonska laž. Štoviše, upravo je suprotno. Modernim "katolicima" ne odgovara činjenica da ako žele biti spašeni moraju i živjeti kao katolici. Odatkle, dakle dolazi i banaliziranje grijeha, stvaranje komprosima, itd. Zato su danas, u ovim očajnim vremenima, modernisti veseli, nasmijani, bez brige ns svijetu. Kada bi proučio kako su sveci živjeli, kako je Ivan Merz živio i pisao, nadbiskup Stepinac itd. ti bi sve njih optužio za nekakvu rigoroznost i snobovsku pravovjernost.
Sve u svemu, sramotan i očajan komentar pun malicioznih optužbi i laži, što samo dokazuje u kakvom se duhovnom rasulu trenutno nalaziš.