Nije stvar u TUĐIM nego PROTUKATOLIČKIM mišljenjima a ovo je katolički forum. Negdje sam čitala protivljenje dijelu krunice gdje molimo: "...dovedi u Raj sve duše, naročito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe" jer kao takvi trebaju biti u Paklu, pa to nije od Boga. Ne mogu istraživati cijeli blog, možda i nije od njega. Ali da se protivi viđenjima i proglašenja svetom sv. Faustine, mogu naći i staviti. Da piše ružno o tri zadnje Pape, kao npr. (mrvu, ima puno toga):
"Može li netko zaista tvrditi da je, primjerice, najnovija Franjina deklaracija s onim imamom bitno gora od onoga što je Ivan Pavao II. radio u Asizu. Gdje su prethodnici šaptali ili stidljivo gospodski zaodijevali svoje misli u šuplje fraze, Franjo vulgarno i nesputano viče.
Istina je da naizgled postoji bitna razlika u moralnim pitanjima. Možda bi se moglo uspostaviti neku hermenutiku kontinuiteta npr. oko Wojtyline novokomponirane "teologije tijela" ili protivljenja smrtnoj kazni, Ratzingerovih kondoma za prostitutke i Franjinih brojnih gadosti koje namiguje preljubnicama ili sodomitima."
U posjeti Fatimi izgadio je cijelo svetište, evo djelića gdje je i sv. Ivana Pavla spomenuo...
"Ovo sotonsko ruglo od raspela našeg Gospodina postavljeno je u kolovozu 2007., a nova bazilika otvorena je par mjeseci kasnije. Iz intervjua s autorom tog križa možete saznati ponešto o pozadini projekta. Čini mi se da je spomenik Ivanu Pavlu II. vrlo prikladno postavljen tako da omogućuje kadar poput onog na zadnjoj slici. Papa kojeg svi slave kao velikog svetca umro je prije postavljanja ovog križa, no svatko tko je barem letimično upoznat s njegovom "estetikom", složio bi se da tom šampionu konzervativizma ne bi ni najmanje smetalo ovakvo umjetničko djelo.
Rušitelj katoličke rimske liturgije kleči s druge strane bazilike. "
Ja se smatram konzervativnijom, ali ovakvi ne pripadaju Katoličkoj crkvi. Naravno da je misa na hrvatskom, mislim da ni moja pokojna nona nije čula za nešto drugo. Inzistiranje na stranom, nerazumljivom jeziku, koji nema nikakve veze s jezikom kojim je govorio Isus je u najmanju ruku čudno. Pa i to imaju, ako hoće. Ali proglašavati sve druge krivovjernima...nema druge, neka osnuju sektu.
U katoličanstvu ne postoji liberalnije ili konzervativnije, već ono što je katoličko ili ono što nije. Ne protivi se "dijelu krunice", već se kritizira dio fatimske molitve jer je neprecizno preveden. Portugalski svećenik, pater Manuel Nunes Formigão napisao je 1921 u knjizi Os Episódios Maravilhosos de Fátima da molitva koju su naučili glasi: "O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe i
izbavi duše iz čistilišta, a osobito one koje su najnapuštenije. Dakle, poanta je da se radi o pogrešnom i nepreciznom prijevodu, ne vidim ništa "protukatoličko" u tome.
Nadalje, što se Faustine tiče, jednako su "protukatolički", stoga bili nastrojeni i tadašnji svećenici, a i papa Pio XII?
Nadalje, ako je išta u spomenutom protukatoličko, to je svakako zajednička molitva katolika s nekatolicima (spomenut Asiz).
Ne poznaješ materiju o kojoj govoriš. Naglasak nije na jeziku kojim se služi Misa, već u obredu Mise. Misa se služila na narodnom jeziku (kod nas crkvenoslavenski) i prije 2. VK, ali po obredu koji je ostao nepromijenjen kroz povijest Crkve. A što se tiče strašnog i "nerazumljivog" latinskog jezika, što misliš kako su ljudi u prošlosti pratili Misu? Odgovor je vrlo jednostavan, naučili su. I nepismeni seljaci itd. su vrlo dobro razumijeli sv. Misu, iako je bila na tom "stranom, nerazumljivom" jeziku.
I zadnje pitanje, tko si ti da govoriš sto je protukatoličko, ako očito i sama ne razumiješ tematiku o kojoj pišeš?