Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet kol 21, 2026 17:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 17, 2026 09:06 

Jedna preaktualna tema za sve poslušne koji prate trendove iz vatikana i one koj se osjećaju tako. Gledam danas plažu i razmišljam nije problem štoje more puno ljudi nego što svaki kupač dovuče prekoviše plastike. Koluti, madraci, flamingi, rukavići, lopte... nema đe galeg sletit odtoga. Jedna punašna obitelj uredno je rasporedila toliko napuhanaca da sam se onesvjestio. Otac majka ćerka njen dečko sin i njegov dečko imaju svaki onaj plastični kolut napuvan. Mislim da jedino im pas nije imo kolut. Mi smo se kupali u takim traktorskim gumama al nije imo svak svoju nego se otimali zanju ako nis znao plivat.
Trebalob propovjedat protiv plastike jer to odlažu kod nas kad završi odmor. Nek to nose kod sebe.

Vrh

PostPostano: Pon kol 17, 2026 20:50 

Dobivam dosta podrške za ovu aktualnu ekološku tem al ne znam što svećenici nis više ekološki osvješteni

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2026 19:51 

Tema je aktualna vezano uz moguće onečišćenje vode na području Like i šire.
Pitanje je moralno stoga i teološko.

Ako je odlagan opasan otpad - nepropisno, dakle, ilegalno, a što sugerira činjenica da je uvezen iz Slovenije i Italije i drugih europskih zemalja, onda se tome potrebno suprotstaviti, ako nije prekasno.

E sad, za laika koji je popratio temu par dana nije jasna tzv. institucionalna (ne) dosljednost. Kako je moguće da Geotehnološki fakultet i HZJZ nude oprečne analize. Prvi, navodno, govore o prisutnosti opasnih PFAS spojeva kod podzemnih voda a drugi tvrde: voda je pitka!

Ako se radi o kriminalu - nepravednoj zaradi - a koja može zdravlje mještana dovoditi u opasnost tome se ne treba previše čuditi, osim izostanka, u takvom slučaju, reakcije tajnih državnih službi. No, kako je moguće da institucije: Fakultet i Javno zdravstvo budu u koliziji javne analize voda?
Histerija ili bioterorizam?

Postavlja se pitanje: Ima li kompetentnih (znanstvenika, političara, medijskih djelatnika..)

Navodno je i Zagreb potencijalno kontaminiran

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata