Smije se pisati o katoličkim političarima i koji su primjereni a koji nisu za Hrvatsku.
Kolinda je moj izbor, zato što je mi se čini kao ozbiljna političarka, nije podržavala Makarešku konvenciju ali jest Istambulsku. Također mi se ne sviđa njeno prakticiranje joge. Škoro bi mi bio drag ali mi se ne sviđaju njegove ideje većih ovlasti predsjednika i također mi se ne sviđa njegov pokušaj predstavljanja kao "čovjeka iz naroda" a koji ima firme, stanove i vikendice, što prosječan narod sa 5500 kuna plaće može samo sanjati.
Kolinda jest najprije podržala Marakeš ali onda su ju kritizirali pa je "promjenila" mišljenje a u stavri je i u tom slučaju kao i u slučaju branitelja koje je najprije ignorirala a poslije im se "divila", iskallkulirala što bi joj bilo bolje za glasove na izborima. Već to s jogom govori koliko je prava i ozbiljna kršćanka a u politici se najbolje pokazala kad je uz pompu dočekala svetosavske predstavnike Vučića i Irineja, i reče da bi i opet to učinila poslije sveg njihovog provokativnog i bezobraznog ponašanja u prošlosti ali i sad kad su došli u RH. (sjetimo se pape, Stepinca i Irineja, a od Vučića da je bio pomoćnik Šešeljev u domovinskom ratu, a sad je omalovažio naše nestale kod dolaska u posjet )
Dakle, ona čini ono što EU od nje traži a za nas je nije briga a to se vidi i iz tog kakve je izjave davala prijje nego li je bila ne-izabrana, (tj odbijena) od EU suprotno nego je ono proljetos očekivala. Ne bi bila dovoljna jedna stranica da se ispiše sve što je loše, odnosno sve što nije učinila a što je trebala.
S njom će RH potonuti u još dublji mrak jer ako ne dođe do promjene u izboru pa bio to HDZ bilo SDP kandidat, odosmo u veliku koaliciju HDZ/SDP a to je propast, tvrde svi koji znaju što se događa.
Škoro nije tražio veće ovlasti u svom interesu već da pokuša promijeniti status naroda koji je u svojoj državi - zapostavljen (pogledaj zadnji podcast Velebit (27. listopada) gdje Cvrtila genijalno objašnjava današnju ukupnu situaciju u RH pa će ti sve biti jasno).
Škoro bi najviše inzistirao na raspisivanju referenduma i traženja naplate od Srbije za ratne odštete, otkirvanju grobnica domoljuba i civilla i sve u tom smislu a ne za sebe. Nije izašao iz HDZa zato što se nije snašao nego jer su u vrijeme Sanadera, kako se poslije i dokazalo, sve radili protivno zakonu i što je mogao? Tužiti ih EU koja je Sanadera i postavila.
Škoro je iz naroda po tome što iza njega ne stoje velike političke stranke i po tome što osjeća svoj narod kao veliki rodoljub (pjesme Sude mi, Ravnica, Svetinja, Mata)