Rio je napisao/la:
Citat:
Jer, znam da ćeš se u ovome složiti sa mnom, mnogi su i dosad bili jaki na riječima (hvale i ljubavi), ali malo se toga iz primjera Svetog Oca slijedilo vjerom i djelima.
Slažem se.
I ?... Što biste poduzeli u vezi glede toga...?
Prvi tvoj post mi odaje kao neku averziju prema tom papi. Znaš, osobno sam se već dosta naslušala svakakvih komentara o njegovom pontifikatu i, priznajem, u njegovo vrijeme niti me nije interesirala ni teologija ni njegove enciklike - o tome malo znam, ali on je kao osobnost utjecao na ljude više nego bilo kojim papirima i dokumentima. Poruka njegovog života sigurno nije sadržana u nikakvim knjigama (mada moram pohvaliti "Prijeći prag nade"), više dojma je sigurno (među običnim vjernicima) ostvario jednostavnim stvarima: kao štovatelj Gospine krunice, kao planinar, putnik i hodočasnik, zalagao se za ekumenizam, pokrete i masovne susrete... Drugim riječima bio je otvoren, pristupačan i znao je "popularizirati" svoju ulogu... jel to bilo nešto loše?
A što se tiče Hrvata, eto baš se poklopilo da u njegovo vrijeme određene stvari sjednu na svoje mjesto, nadam se da ste čitali to što msgr. Simčić kaže o
http://www.katolicki-tjednik.com/vijest.asp?n_UID=2359