Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 23, 2025 06:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto tra 15, 2025 11:23 

U starom misalu bilo je propisano da se na Petu nedjelju korizme (Gluhu) pokrivaju križevi i slike, a u važećem je misalu to ostavljeno kao mogućnost. Na svu sreću puno župa to i dalje njeguje i prekriva križeve. Uspomena je to na tužno proročanstvo Isusovo: „Tražit ćete me, i ne ćete me naći, i gdje sam ja, vi ne možete doći; vi ćete umrijeti u grijesima svojim.“
To žalosno proročanstvo Isusovo ispunit će se na svakome, koji svojim grešnim životom izgubi Isusa. Nažalost, takovih ljudi pun je današnji svijet koji se ne kaje radi grijeha svojih . Ne daj nam, Bože, takove nesreće! Nesreće, da nam se sakrije Isus pa izgubimo spasenje!

Vrh

PostPostano: Sub tra 19, 2025 08:09 

Okružnica o pripravi i slavljenju Vazmenih blagdana Paschalis Sollemnitatis objašnjava što katolici trebaju danas raditi. „Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodnjeg groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje, očekujući njegovo uskrsnuće…“
Dakle gledajući očima svijeta i nevjernika danas Isusa ne možemo naći, ali za nas katolike je Velika subota dan tišine u kojem postimo i molimo kako bi očima vjere mogli iščekivati Onog za kojeg je tek obećano da će navečer doći.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata