Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 09:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 02, 2025 11:53 

Prvo mi odgovori na moje ranije pitanje pa ću ja na tvoje.
Budi korektna
sada idem na svetu misu, pa me nema barem do 14 h
bb

Pa ja sam dala odgovor što znači da su i danas židovi izabrani narod te kako njihovo izabranje nije stanje automatskog spasenja viewtopic.php?f=3&t=2895&start=15#p54023 samo ti valjda ne razumiješ odgovor utemeljen na tradicionalnom nauku katoličkih crkvenih otaca pa ti opet pitaš ono što je već odgovoreno.

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2025 13:40 

Htio sam da potvrdiš samo

Ovo je tema da li su izbarani narod, a ne o spasenju...ali kad si već pitala:
Židovi se ( naravno samo neki) mogu spasiti, oni koji su u nezabludivom neznanju o Isusu Kristu
Nisam nikada ni tvrdio da su time što su izabrani automatski spašeni!

Vrh

PostPostano: Ned stu 02, 2025 20:25 

Htio sam da potvrdiš samo

Ovo je tema da li su izbarani narod, a ne o spasenju...ali kad si već pitala:
Židovi se ( naravno samo neki) mogu spasiti, oni koji su u nezabludivom neznanju o Isusu Kristu
Nisam nikada ni tvrdio da su time što su izabrani automatski spašeni!

Pitala sam te jasno je li se ikad ijedan židov spasio obdržavajući samo Stari zavjet? Ovo što pišeš nije jasan odgovor već izmotavanje. Spašavanje zbog nezabludivog neznanja nije spašavanje samo zbog obdržavanja Starog zavjeta. Zapamti Hrki, nitko se nikada pa ni Mojsije, starozavjetni proroci i sudci nisu spasili samo zbog obdržavanja Starog Zavjeta nego zato što je Krist sišao nad Pakao i spasio ih.
Jasno je kako se pokušavaš izmotavati jer ne znaš odgovor i ne razumiješ dinamiku izabranog naroda u Novom Zavjetu. To ne mora biti strašno, ali strašna je tvoja umišljenost velike učenosti. Nije mudro pokušavati se iživljavati na Totus ako je nešto krivo rekla kad i ti ne razumiješ katoličko učenje o izabranom narodu.

Vrh

PostPostano: Pon stu 03, 2025 15:34 

hrki je napisao/la:
Pa iz moga odgovora si mogla vidjeti da sam te shvatio da pitaš za Židove iza dolaska IK na zemlju...nisi ni ti bila precizna u definiranu pitanja na koje razdoblje misliš!, pa sam te shvatio da misliš na period iza Isusa na zemlji.
To se jasno da zaključiti iza mog odgovora.

Pitanje koje sadrži "je li se ikad ijedan" jasno definira cijeli vremenski okvir i prije i poslije dolaska Krista. Dakle to je infantilan pokušaj opravdanja.
Treba razumjeti i shvatiti što znači neka tvrdnja. U ovom slučaju što znači da su židovi i dalje izabrani narod. Tražiti od nekog samo da ti to potvrdi nema smisla. Nažalost ti i dalje ne razumiješ što to defakto znači iako ti je to prije objašnjeno. Mogu samo ponoviti kako spašavanje zbog nesavladivog neznanja ne znači spašavanje samo zbog obdržavanja Starog Zavjeta. Isto tako treba naglasiti kako smo mi katolici izabrani narod po Novom Zavjetu. Što se ostalig tiče nemoj pisati izvan teme da ne bi postovi završili u smeću. U svakom slučaju ja neću nasjedati na takvo trolanje niti odgovarati na to.

Vrh

PostPostano: Sri stu 19, 2025 15:22 

Veleposlanik države Izrael Gary Koren je jučer bio u Vukovaru i izjavio: "Danas sam u Vukovaru sudjelovao u Koloni sjećanja kako bih odao počast i poštovanje herojstvu vukovarskih branitelja i sjećanju na žrtve." Što se mene tiče on zaslužuje poštovanje, a oni antisemitski ispadi u riječkom kazalištu su mi odvratni!

Vrh

PostPostano: Sri stu 19, 2025 16:29 

Koje licemjerje...
Da ja odlučujem, ne bi taj smio doći ovdje dok ubijaju djecu u Gazi. Jedina stvar u kojoj se slažem s Milanovićem.

Vrh

PostPostano: Sri stu 19, 2025 22:05 

Milanović ne može biti uzor. To kako bi on tretirao Židove, to ne bi radili, niti rade u susjedstvu Gaze tj. u Egiptu, Jordanu, Siriji i Saudijskoj Arabiji zajedno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 67 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC + 01:00 sata