Otvorio bih temu gdje možemo stavljati svjedočanstva nevjernika -obraćenika u vjeri...može i zanimljiva svjedočanstva vjernika
Nisam naišao na ovu temu vraćajući se unazad 80-tak tema?...čudi me da takve/ slične teme nije bilo?
Pa eto da svi napišemo neka zanimljiva svjedočanstva sa neta

...ili iz prve ruke?
https://rastimougospodinu.com/svjedocan ... demonima1/Gospode, spasi me
Gospodine, gdje sam to i što radim?! Otkuda ja u ovom Vilenjački kolu?! Kao da se nalazim u strašnom košmarnom snu. Kako se probudim? I gdje je izlaz iz ovog labirinta? Sveznajući Bože, samo Ti znaš i samo mi Ti možeš pomoći!
Dotadašnji rad me je obvezivao i nisam se mogla tako lako povuči, iako sam to željela najviše na svijetu. Uvidjela sam sav besmisao njihove i moje priče. Kažem, molite, On će vam pomoći, idite u crkvu, razgovarajte s pobožnim ljudima … Sada sam imala jasnu svijest da je ovo njihov posao, a ne moj. Vidim, više vjeruju meni, ili svakom priučenom gataru i vračaru nego Bogu Svemogućem … Užas! Što napravih! Bože, oprosti mi! Spasi me i pomiluj, grešnu … Osjetila sam kako sam zaista grešna, da sam kriva, osjetila sam istinski strah pred Božjom kaznom. Moj duševni nemir postajao je sve neizdrživiji. Teret odgovornosti je postao nepodnošljiv jer sam shvatila da sam griješila. Oni netočni odgovori koji su se smatrali normalnim u svakom poslu počeli su mi opterećuju savjest. Ja lažem! I za laž uzimam novac. Kakva je to istina ako nije stopostotna istina? Ako je pola laž, onda je laž! Onda nije od Boga! Svog “duhovnog vodiča” koji mi je bio pomagač, koga sam smatrala anđelom, dobrim duhom, više nisam mogla “otpustim”. Jasno sam osjećala njegovo prisustvo kako me goni da činim i govorim suprotno od onog što želim. Ponekad sam čula “unutarnje glasove”. Um mi je bio strašno rastrzan. Vidjela sam da moć koju ti sotona daje ne može koristiti bez manipulacije ljudima, i samo u egoistične svrhe. I kad pokušam činim suprotno to nekako ne ide jedno s drugim. Ljudi traže da njima manipuliraš, nude se jer su izgubljeni, duhovno dezorijentirani, a ta praznina se mora nekim sadržajem popuniti. Moj telefon je bio javan. Zvonio je danonoćno. Sačekivali su me ispred zgrade, molili preko prijatelja da ih primim, nudili dvostruke i trostruke cijene samo da dođu kod mene. Nigdje se nisam mogla skloniti. Osjećala sam se kao u klopci. Sebe sam doživljavala kao roba astrologije. Iako sam htjela da je zaboravim i odbacim, uvidjela sam kako to neće ići lako, jer mi ljudi i obitelji to ne daju. Smatraju me ludom što u vrijeme najžešće krize odbacujem siguran izvor prihoda.
Lažni prorok
Primijetila sam jednu nevjerojatnu stvar. Novac, kojeg je bilo mnogo, kao da je proklet. Ništa dobro s njim nije moglo uraditi. Gubio se, topio, ulagao u promašene poslove, jednom riječju – donosio zlo. A danas, kad ga nemam, s malo postignem mnogo više. Počeo mi se gaditi. Zarađujem ga gatanjem! Vještica! Neka što prije ode od mene. Bolje mi je da gladujem, ili da prosim, nego da ga na ovakav način zarađujem! Ovo je nepošten način, svejedno što ljudi to opravdavaju “prodavanjem znanja i vještine”. Lažna znanost! Lažni učitelji! Lažni proroci! Sotonine sluge! I ja jedna od njih! Ova spoznaja me porazila. U to vrijeme sam se osjećala ništavno i bijedno, bez samopoštovanja ili bilo kakvog samoopravdanja. Nije bilo potrebno da me itko osudi jer sam samu sebe najviše osuđivala. Okultno znanje astrološke znanosti pokaza se plitkim, praznim, dosadnim. Predložak koji se vječno ponavlja, bez dubine, bez rasta u saznavanju, bez mogućnosti da čovjek dobije stvarne odgovore na svoja pitanja. Za kreativno biće nekreativni astrologija se pokazala zaglupljujući, a jezik kojim se služi – ograničavajući. Svaki iskreni astrolog nakon nekog vremena mora priznati kako vara: sebe i druge! Samo je pitanje koliko će dugo istrajavati na obmani i samoobman