Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:56

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: fra IVO PAVIĆ
PostPostano: Čet svi 28, 2015 07:29 

http://www.dnevno.hr/vjera/duhovnost/fr ... lim-803787

Šta mislite o svećeniku fra Ivi Paviću općenito, ali i u vezi svega ovoga što je rekao u intervjuu (ulozi karizmatskog pokreta u KC, jesmo li sebični vjernici ako tragamo za čudom, đavolskim lažima, molitvama, egzorcistima, i drugih postavljenih pitanja)

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 08:48 

da svi imamo vjeru kao fra Ivo svi bi mi liječili kao on i ne bi njemu morali ić. ali sigurno ga je Bog iz nekog dobrog razloga izabrao i dao mu tu milost ozdravljanja. normalno, svetije je nosit svoju bolest i nosit svoj križ kao zadovoljštinu ali nisu svi sveci, nemaju svi tu milost i kad ih Bog preko fra Ive ozdravi, oni većinom krenu putem vjere. jer ne možeš očekivat od nekog sekulariziranog modernog katolika da strpljivo i pobožno nosi svoju bolest, njemu za oživljavanje vjere treba medicinsko čudo da bi povjerovao i upravo iz tog razloga je Bog izabrao fra Ivu, po mom mišljenju...

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:33 

O fra Ivi Paviću uopće ne mislim.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:48 

lijepo je da si to podijelila sa nama. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:51 

lijepo je da si to podijelila sa nama. :lol:

Pa netko je to pitao, ja odgovorila.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 12:50 

O fra Ivi Paviću uopće ne mislim.

Zaboravio sam ti odgovoriti tko se podrazumijeva pod karizmatikom. Karizma potječe od grčkog izraza koji znači "nezasluženi dar". To je Pavlov izraz za milosti koje Duh daje za izgradnju Kristova tijela.
Pavao govori o darovima u 1 Kor 12-14; te među njih ubraja: misijsko djelovanje, proročko djelovanje, mudrost,
i službu u Crkvenoj zajednici. On nadalje govori da su karizmatici iscjelitelji, kršćanski proroci, učitelji,
vjernički poglavari, oni koji govore nepoznatim jezicima na bogoslužju. Najbitnije je da koristimo te darove koje smo dobili na krizmi. Dakle karizmatici su ljudi koji surađuju s Duhom Svetim. A jedan od primjera je dotični fra Ivo Pavić.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 13:07 

Zaboravio sam ti odgovoriti tko se podrazumijeva pod karizmatikom. Karizma potječe od grčkog izraza koji znači "nezasluženi dar". To je Pavlov izraz za milosti koje Duh daje za izgradnju Kristova tijela.
Pavao govori o darovima u 1 Kor 12-14; te među njih ubraja: misijsko djelovanje, proročko djelovanje, mudrost,
i službu u Crkvenoj zajednici. On nadalje govori da su karizmatici iscjelitelji, kršćanski proroci, učitelji,
vjernički poglavari, oni koji govore nepoznatim jezicima na bogoslužju. Najbitnije je da koristimo te darove koje smo dobili na krizmi. Dakle karizmatici su ljudi koji surađuju s Duhom Svetim. A jedan od primjera je dotični fra Ivo Pavić.

Daj mi, molim te, napiši gdje sam te ja to pitala?

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:46 

Daj mi, molim te, napiši gdje sam te ja to pitala?

Ovisi što smatraš pod riječju karizmatik. Svaki je kršćanin pozvan svjedočiti vjeru, za vjeroučitelja je i odgovornost da poučava u vjeri Crkve i živi ono što poučava, uz naravnu stvarnost da je i vjeroučitelj grješan čovjek. Svatko će od nas položit račun Bogu koji je jedini sudac.
Inače, s Bogom se isplati živjet, jer je to jedini smislen život, sve drugo je gubitak, promašaj.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:51 

Aha, e napiši onda da je to ono što ti smatraš pod riječju karizmatik - ok?!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 16:06 

Ne ulazim u to kakve su njegove duhovne obnove, znam neke koji ga jako hvale, ali i neke koji ga žestoko kritiziraju. Nemam osobno iskustvo pa ne mogu reći.

Ali ono što vidim je svojevrsni kult ličnosti, gdje ljudi pjevaju pjesme u čast fra Ivi, gdje napuštaju svoje župe da bi išli kod njega na duh. obnove, gdje im je fra Ivo mjerilo za sve, pa tako uspoređuju sve svećenike s fra Ivom, sve šta rade prvo pitaju fra Ivu jel to dobro, i stalno ali stalno propovijedaju kako je fra Ivo divan i krasan...

Karizmatska duhovnost mi je potpuno strana i sam nikad ne bih otišao u taj famozni Šurkovac, a da me netko pita za mišljenje rekao bih ovo isto.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 21:58 

Bio sam 2x prošle godine u Šurkovcu kod fra Ive Pavića na duhovnoj obnovi, bilo mi je super, predivno, jedna mi je i prijateljica posvjedočila da je i prestala pušiti cigare...

Da ne pišem hvalospjeve, prvo sam čuo da je moja nadbiskupija zabranila njemu održavati misu na području nadbiskupije, a onda sam vidio i ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=s7kpfCQnc5M
:shock: :arrow: :?
Mislim da je moj post dovoljno kratak i jasan i da se lako može zaključiti što želim reći

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 10:18 

Osobno nisam bila, ali znam dosta ljudi koji jesu i imaju stvarno jaka svjedočanstva, oslobođenja od raznih stvari :D
Žalosno je jedino što kod ovakvih masovnih molitvi sve bude prepuno histerije i kaosa...što mi je u jednu ruku logično jer ne može jedan svećenik osobno se posvetit svakome. ljudi malo ¨polete¨ na spomen DS pa i malo ufilmaju, pojačaju doživljaj pa se zna susrest svega i svačega....
što se tiče njega ko svećenika, dosta sam čitala njegovih intervjua i nemam što reći osim riječi hvale....
posebno mi je ostala u sjećanju žena koja mi je pričala da je bila kod njega- ukratko, ima petero djece, muž joj je preminuo brzo, nenadano zbog raka....bila je u teškoj depresiji toliko da nije imala volje ni za djecu.
Na jednom seminaru kod pavića nešto se u njoj prelomilo, osjetila je po njenim rječima kako joj Isus liječi srce ranu po ranu....i od tada sve se promjenilo...posvjestila je sebi da su se samo privremeno rastali i da nema razloga za tugu.....
Naravno takvo nešto je učinio Isus....al eto, mnogima takvi seminari pomognu :DD :DD :DD :DD

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 13:33 

Osobno nisam bila, ali znam dosta ljudi koji jesu i imaju stvarno jaka svjedočanstva, oslobođenja od raznih stvari :D
Žalosno je jedino što kod ovakvih masovnih molitvi sve bude prepuno histerije i kaosa...što mi je u jednu ruku logično jer ne može jedan svećenik osobno se posvetit svakome. ljudi malo ¨polete¨ na spomen DS pa i malo ufilmaju, pojačaju doživljaj pa se zna susrest svega i svačega....
što se tiče njega ko svećenika, dosta sam čitala njegovih intervjua i nemam što reći osim riječi hvale....
posebno mi je ostala u sjećanju žena koja mi je pričala da je bila kod njega- ukratko, ima petero djece, muž joj je preminuo brzo, nenadano zbog raka....bila je u teškoj depresiji toliko da nije imala volje ni za djecu.
Na jednom seminaru kod pavića nešto se u njoj prelomilo, osjetila je po njenim rječima kako joj Isus liječi srce ranu po ranu....i od tada sve se promjenilo...posvjestila je sebi da su se samo privremeno rastali i da nema razloga za tugu.....
Naravno takvo nešto je učinio Isus....al eto, mnogima takvi seminari pomognu :DD :DD :DD :DD

hvala ti na ovom lijepom svjedočanstvu :))
i drago mi je da ti se sviđa njegov svećenički "rad i djelo"...

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 13:36 

Osjećaji, osjećaji i opet osjećaji pa jesu li osjećaji vjera?!

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 13:36 

Bio sam 2x prošle godine u Šurkovcu kod fra Ive Pavića na duhovnoj obnovi, bilo mi je super, predivno, jedna mi je i prijateljica posvjedočila da je i prestala pušiti cigare...

Da ne pišem hvalospjeve, prvo sam čuo da je moja nadbiskupija zabranila njemu održavati misu na području nadbiskupije, a onda sam vidio i ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=s7kpfCQnc5M
:shock: :arrow: :?
Mislim da je moj post dovoljno kratak i jasan i da se lako može zaključiti što želim reći

ne mogu otvoriti YT isl. mreže zbog filtera na poslu...
mogu samo pretpostaviti šta želiš reći iz tvojih nekih ranijih stavova...zato te neću ništa dalje potpitivati , dok ne vidim šta ima na tom videu
mada sam onako unaprijed mišljenja (možda griješim) da tvoji zaključci znaju biti preširoki i često prenegativni na temelju samo 1 ili par videa...a zanemariš na desetine videa koji idu u prilog nekom fenomenu, svećeniku isl.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata