Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 16:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 12, 2015 07:57 

hrki je napisao/la:

znači kada Gospa točno 10 godina prije nego što će tenkovi krenuti iz zagreba i drugih hrvatskih i slovenskih gradova na ulice hrvatske i slovenije, bude obučena simbolično u crno, to tebi ništa ne znači??
pa shvati pobogu simboliku te konkretne vizije vidjelici dane točno 10 godina prije krvavog pohoda JNA na sloveniju i hrvatsku

ja sam 26.6.1991. bio u zagrebu u utrinama jako blizu najveće kasarne u zagrebu- tzv. maršalka , sada je to vojarna Kroacia...i vidio sam kako tenkovi masovno izlaze iz maršalke i idu dalje...točno deset godina poslije tog ukazanja kada je Gospa bila u crnome
10 godina poslije hrvatska i slovenija proglađavaju nezavisnost i otvoreni rat počinje u puno većem intenzitetu!

Ko to Majku Božiju, njasjajniju, najčistiju i najsvetiju od svih ljudi na planeti ikada, Kraljicu Neba i Zemlje, oblači u crninu... i daje joj odlike neurotične i nestabilne žene koja vrišti i maše okolo...toliko da i jadno dite pada u nesvist prid njom??? Čujete li vi ljudi sebe????????????

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 08:07 

Roza je napisao/la:
Baš nikakve osim što tvrdi da u slučaju da KC ne prizna Međugorje da je spreman i dalje ić tamo i ne odustajat od "škole GM" ... sasvim dovoljno..!

Ma, šta ti je dovoljno?
Trideset milijuna ljudi došlo hodočastit u Međugorje, joših se više preko njih ( kad su došli kući) obratilo.
Nebeska majka je pokazala neuništive znakove cijelom svijetu i svijet to malo po malo shvaća:
Došla se ukazati među svoju djecu kojoj prijeti velika međusobna opasnost od zla i propasti.
Toliko poziva na obraćenje, molitvu,pos, ispovjed....., a sve kako bi izmjenila naša srca i ublažila katastrofu.
Ti i vas nekoliko, i nakon toga tvrdite da se radi o "sotoni", a ne Gospi!!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 08:10 

Roza je napisao/la:
...

Ko to Majku Božiju, njasjajniju, najčistiju i najsvetiju od svih ljudi na planeti ikada, Kraljicu Neba i Zemlje, oblači u crninu... i daje joj odlike neurotične i nestabilne žene koja vrišti i maše okolo...toliko da i jadno dite pada u nesvist prid njom??? Čujete li vi ljudi sebe????????????

Da je tebe ikad tvoja zemaljska majka dobro ispleskala, ti sada nebi ismijavala ono što siguro dolazi iz Neba.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 08:14 

Fala Bogu moja zemaljska mater je mene odgajala,učila i bila uz mene uvik... I ne,nije me pleskala,nije bilo potrebe! I nema šanse da ću povirovat u Gospu koja prijeti,koja vrišti koja se ponaša nedolicno za običnog i gresnog covika, a kamoli za onu koja je milosti puna i uživa u Slavi Bozijoj! I odraz te Slave bi se triba vidit u svakom njenom ukazanju... U ovom što si ga opisa ne vidi se.ni iz daleka!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 08:37 

Jeremija je napisao/la:

Ma, šta ti je dovoljno?
Trideset milijuna ljudi došlo hodočastit u Međugorje, joših se više preko njih ( kad su došli kući) obratilo.
Nebeska majka je pokazala neuništive znakove cijelom svijetu i svijet to malo po malo shvaća:
Došla se ukazati među svoju djecu kojoj prijeti velika međusobna opasnost od zla i propasti.
Toliko poziva na obraćenje, molitvu,pos, ispovjed....., a sve kako bi izmjenila naša srca i ublažila katastrofu.
Ti i vas nekoliko, i nakon toga tvrdite da se radi o "sotoni", a ne Gospi!!

ne , ne Jeremija ...to nije Gospa..to je sotona kako kažu mnogi ...kome Bog eto dopušta ni više ni manje 34 godine da nas zavarava i laže! 8)
kakav je to naš dobri Bog koji nas vara 34 godine sa sotonom...i još da bude paradoks veći , Bog eto dopušta demonu da se prerušava u Njegovu Majku???!! :shock:

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:19 

romanac je napisao/la:
Stvarnoo se sramotiš. Naravno da je logično a ti nemaš pojma o termodinamici i projekcijama pravaca u prostoru. Svako mjesto koje je podjednako udaljeno od 3 areodroma Splir-Dubrovnik-Sarajevo ima takve križeve na nebu koje ostavljaju avioni. Obrazuj se malo. Evo jeremija se slaže samnom

naprotiv , ti se sramotiš!
ne može to ni TEORETSKI biti trag iza mlažnjaka... :shock: :idea:
osim svih onih ranijih nelogičnosti koje sam ti već naveo ( mala dužina, širina, točno se tako presjeklo itd)
avioni mlažnjaci kao prvo ne lete tako nisko iznad Međugorja...pogledaj sliku pa vidi cca na kojoj je to visine...visina uopće nije velika!!
na toj visini mlažnjak ne može ostaviti trag...

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:23 

Roza je napisao/la:
Fala Bogu moja zemaljska mater je mene odgajala,učila i bila uz mene uvik... I ne,nije me pleskala,

To sam odmah znao!!

Citat:
I nema šanse da ću povirovat u Gospu koja prijeti,koja vrišti koja se ponaša nedolicno za običnog i gresnog covika, a kamoli za onu koja je milosti puna i uživa u Slavi Bozijoj! I odraz te Slave bi se triba vidit u svakom njenom ukazanju... U ovom što si ga opisa ne vidi se.ni iz daleka!

Nema govora, ti sve zamiljaš u svijetu bajki, za tebe svijet živi u blagostanju, a ova zla u svijetu su odraz nečije mašte!
Gospa nas odavno poziva da je slijedimo i da na takav način možemo doživjeti Raj već ovdje na zemlji, samo što to tebi nije potrebno ti odavno živiš u svom raju mašte i bajki.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:25 

Jeremija je napisao/la:

Zaboravila si ili možda ne znaš, prvi ili drugi dan ukazanja, Gospa se iznenada naknadno opet ukazala Mariji. To je bilo nakon redovnog ukazanja kad su silazili sa brda. Gospa se ukazala Mariji u crnoj haljini, vrištala je i plakala, mahala je velikim tamnim križem, te u grču i suzama samo ponavljala: "POMIRITE SE, POMIRITE SE,..........!!!!!"
Tada je Marija od straha i šoka pala u nesvijest!

Eto da smo shvatili barem tu poruku i da su biskup i svećenici krenuli u misiju mirenja po cijeloj Yugi, povukli bi za sobom i druge pristalice mira.
Dakako, to nebi spriječilo raspad Jugoslavije, ali bi ljudi postali dovoljno pametni i pozvali arbitražnu međunarodnu komisiju da nas podijeli.
Ali na žalost nismo to shvatili ozbiljno. Niti se shvatilo ozbiljno ono što je puno prije rata stalno ponavljala Vicka: "Gospa je rekla da se treba moliti za mlade, oni se nalaze u jako, jako, teškoj situaciji!"
Nekoliko godina nakon toga, toliko je mladosti,na našim prostorima, izginulo, - pa zar vam ni to nije neki jasan znak ili poruka!!??

Ne...to mi nije nikakav znak niti mi ista znaci...ratuje se po cijelom svijetu i to s puno puno vise zrtava,jada...pa ne cujem da se Gospa igdi drugo ukazuje...takva ukazanja iz horror prica ( kako je roza rekla) mi ne znace nista...od kad postpji covjeka događaju se grozote..mi smo jos i mila majka prema ostalima...razapinjemo mi svi Isusa svake milisekunde svojim grijesima....pogledaj samo koliko djece se ubija,jao onima koji to rade. Tako da takvo ukazanje nije nista novo niti je to nikakva nova spoznaja...dapace sve to lipo pise u Bibliji na vise mjesta. A o knjizi otkrivenja necu ni pricat.
Ti se ravnas ko da je u Međugorju otkriveno nesto novo sto od nas i tisućama godina prije nas nitko nije zna....
Nista novo nije receno,već se vrti u krug dobro poznata prica...jedino sto je novo bi bio taj Gospin zivotopis...a ni to ako ćes nije novina,jer već jedan ima zapisan od jedne misticarke-i pogodi Crkva ga nikad nije odobrila...nadam se da ti je jasno zasto...

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:34 

hrki je napisao/la:

polupani lončići...pametno zboriš
jesi li se ikada upitala KOLIKO IMA POLUPANIH NOVČIĆA, nadodavanja, i STVARI KOJE VIDIOCI VJEROJATNO NISU NIKADA REKLI,a navode se u jedinome dokazu protiv njih na koji se svi pozivate, a to je knjiga biskupa perića Ogledalo pravde
TI VIDIŠ SAMO POLUPANE LONČIĆE NA JEDNOJ STRANI...DRUGA ima ruke u satenskim rukavicama i njina se valjda ne mogu desiti polupani lončići? :((

Kao sto se vjerovatno ne sjecas jer te nije ni briga.,prije nekiliko stranica sam ti napisala ako Crkva prizna Medugorje da mi nebi bio problem priznat da sam zavedena od medija...itekako sam ja svjesna toga da mediji krivo prenose neke stvari...al bas zato sam ti u nekoliko navrata napisala da je Jeremija osobno upoznat s bekim stvarima i da je on sam za poruku,sve su vjere pred Bogom iste rekao da je ustina i naravno pojasnio je kako samo on to zna....
Druga stvar,recenice na koje se ja cupam se nalaze na stranici most-duv.nadbiskupije a ne u leksikonu babe Mande...ako lazu biskupi i te njihove komisije u dosta dosta svecenika koji se izjasnjavaju na toj stranici pA u nadbiskupi,onda lazem i ja....
Al realno...ja se povodim za Crkvom i nhenim sluzbenim stranicama...ako oni lazu njihov problem! Ako laze BKJ njihov problem...ako slaze i papa Franjo opet njihov problem.
Al ako oni ne lazu...ti onda imas veliki problem i samo je tvoj!

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:42 

Kako me nasmijava ovih 10 godina ukazanja prije rata. Alo, ljudovi! :mrgreen:
Od svih brojeva ona izabere 10. Zašto nije 3 ili 7, 77, 144 ili pak, 144.000? Ipak su to brojevi koji u sebi imaju puno simbolike za razliku od 10.

Ali...to nije sve! :mrgreen:
Jeste li znali da se Gospa u Međugorju "ukazala" godinu dana nakon smrti druga Tite? Pazite tu povezanost :arrow: 1 godina nakon smrti Tite i 10 godina prije rata (kojeg rata?).

Za one koji malo pažljivije budu čitali: postavite pitanje zašto sam pitao kojeg rata

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:43 

hrki je napisao/la:

a koja je to jeremijina religija??...hoćeš reći da on nije katolik koji ide na svetu misu, svetu pričest, čita bibliju itd?
zar ne vidiš kolike vi osude trpate prema ljudima koji vjeruju u ukazanja Gospe međugorske?? :shock:
vi ih sudite da osnivaju neke nove religije..sektu međugorana pretpostavljam? :shock:

Aj molim te ne budi naporan... Ti skoro svaki post bubnes pa ostanes ziv! Daj citaj...i ne tupi stvari za koje nisi siguran...
Kao prvo ako nisi zna... Jeremija jest katolik...njegovo viđenje Međugorja je da se ukazala zena vjecnosti koju je djevojcica nazvala Gospom,i tako su svi prihvatili dok je ona za sebe rekla da je Majka svih ljudi...da su ored Bogom sve vjere uste koje ona sklapa u buket koji ce prikazat Bogu-nesto takvo.
Kao drugo u nekoliko postova se izjasnio da ga ne zanima sud Crkve da ce joj sr vjecno molit tko god ona bila...i da to crkva najvjerovatnije nece oriznati jer ona imap veliki plan koji provodi tamo i to je vece od icega do sada...
Jeremija obnasa sve katolicke duznosti,samo vjeruje u to na jednoj dubljoj dimenziji koju ti uopce nisi sposoban pojmit....
Tako da...nikome ja ne trpam rici u usta,nikoga ne vrijeđam,nikoga ne osuđujem...nego ga deklariram onako kako se sam izjasnio jako ouno puta....
A ti ocito imas potrebu bit zastupnik bez da te itko zove i bez da znas o cemu se radi....ako sam taj post napisala Jeremiji on zna zasto sam mu ga napisala i sta ga pitam....
A tebi domaća zadaća....na prvu stranicu i citaj postove iz pocetka....

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:51 

Pronađena je napisao/la:
Kao sto se vjerovatno ne sjecas jer te nije ni briga.,prije nekiliko stranica sam ti napisala ako Crkva prizna Medugorje da mi nebi bio problem priznat da sam zavedena od medija...itekako sam ja svjesna toga da mediji krivo prenose neke stvari...al bas zato sam ti u nekoliko navrata napisala da je Jeremija osobno upoznat s bekim stvarima i da je on sam za poruku,sve su vjere pred Bogom iste rekao da je ustina i naravno pojasnio je kako samo on to zna....
Druga stvar,recenice na koje se ja cupam se nalaze na stranici most-duv.nadbiskupije a ne u leksikonu babe Mande...ako lazu biskupi i te njihove komisije u dosta dosta svecenika koji se izjasnjavaju na toj stranici pA u nadbiskupi,onda lazem i ja....
Al realno...ja se povodim za Crkvom i nhenim sluzbenim stranicama...ako oni lazu njihov problem! Ako laze BKJ njihov problem...ako slaze i papa Franjo opet njihov problem.
Al ako oni ne lazu...ti onda imas veliki problem i samo je tvoj!

ako oni ne lažu onda će dokazati da su vidioci lagali... ja neću biti u direktnoj gabuli jer ja nisam u nikakvu odnosu s vidiocima ni s lokalnim franjevcima!...bit ću indirektno u gabuli, ali ne direktno
ako se dokaže suprotno- da je Gospe bilo , onda su zovkić, bulat i b.perič u DIREKTNOJ i velikoj gabuli...trebati će objasniti sve te navode u Ogledalu pravde!...šta je istina, šta je poluistina , a šta je skroz izmišljeno ili nadodano
u najmanju ruku će trebati pokazati , kako to da ako su navodi iz OP dokazi da Gospe nema ( a većina vas se poziva na njih kao ključne dokaze) , kako to da se ipak Gospa ukazivala!

pa je te opet pitam , ako je to sve istina zašto se lokalni dušebrižnik nije potrudio da barem 1 popriča sa vinonicima svega toga
zašto nije prorašetao vidoce sa svim tim pitanjima iz cbisma i Ogledala pravde, sve to snimio i audio i vizualno ( danas je barem tehnika svima jako dostupna i jeftina) i svima urbi et orbi jednom dokazao da vidioci i lokalni franjevci lažu i izmišljaju Gospu!
to te ja pitam

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:55 

Samo oni koji su dobro upućeni u cjelokupni Međugorski Fenomen znaju unaprijed koji će biti konačni stav Crkve!
Sa puno odgovornosti tvrdim da Katolička Crkva neće nikada priznati Međugorska Ukazanja kao utentična!
Sve dosadašnje Poruke "Žene iz Vječnosti" nemogu stati u knjigu veličine Biblije.
U ostalom, Poruke same po sebe ujedinjuju sve vjere svijeta - u jednu vjeru.
Da podsjetim na prvi dan Ukazanja; Kada su djeca na brdu ugledala neobičnu žensku pojavu sa djetetom,jedna je djevojčica rekla; - "Eno Gospe!" Na sledeći dan Ukazanja, "Žena iz Vječnosti" se predstavlja i kaže; " Ja sam Kraljica Mira, Ja sam majka svih ljudi!!"
Vidite li razliku u ovome, naravno da nevidite kao što nevide mnogi koji se ne žele pokrenuti???????

Evo dragi Hrki jedan dio njegovih poruke....oces jos da ti postam? One u kojima pise da ga ne zanima sta ce Crkva rec da ce joj se molit do vjecnosti tko god ona bila?
Ima ovakvih poruka 20-tak...među njima i jedna da ona nikad za sebe nihe rekla da je Gospa,pa sam mu nasla gdje je rekla da je BDM...i pogodi tko me napao i na taj post! I tada sam ti objasnila sinko mili...

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:57 

Crni Barun je napisao/la:
Kako me nasmijava ovih 10 godina ukazanja prije rata. Alo, ljudovi! :mrgreen:
Od svih brojeva ona izabere 10. Zašto nije 3 ili 7, 77, 144 ili pak, 144.000? Ipak su to brojevi koji u sebi imaju puno simbolike za razliku od 10.

Ali...to nije sve! :mrgreen:
Jeste li znali da se Gospa u Međugorju "ukazala" godinu dana nakon smrti druga Tite? Pazite tu povezanost :arrow: 1 godina nakon smrti Tite i 10 godina prije rata (kojeg rata?).

Za one koji malo pažljivije budu čitali: postavite pitanje zašto sam pitao kojeg rata

I, zašto pitaš? :D

Oni kažu 10 godina prije hrvatske neovisnosti (25.6.1991). Pa što onda nije došla Gospa u Hrvatsku nego u BiH?
Louis Belanger je kao jedan od argumenata za nevjerodostojnost "Gospe" naveo i činjenicu da se ponaša poprilično nacionalistički :D

Vrh

PostPostano: Uto svi 12, 2015 09:59 

hrki je napisao/la:

ako oni ne lažu onda će dokazati da su vidioci lagali... ja neću biti u direktnoj gabuli jer ja nisam u nikakvu odnosu s vidiocima ni s lokalnim franjevcima!...bit ću indirektno u gabuli, ali ne direktno
ako se dokaže suprotno- da je Gospe bilo , onda su zovkić, bulat i b.perič u DIREKTNOJ i velikoj gabuli...trebati će objasniti sve te navode u Ogledalu pravde!...šta je istina, šta je poluistina , a šta je skroz izmišljeno ili nadodano
u najmanju ruku će trebati pokazati , kako to da ako su navodi iz OP dokazi da Gospe nema ( a većina vas se poziva na njih kao ključne dokaze) , kako to da se ipak Gospa ukazivala!

pa je te opet pitam , ako je to sve istina zašto se lokalni dušebrižnik nije potrudio da barem 1 popriča sa vinonicima svega toga
zašto nije prorašetao vidoce sa svim tim pitanjima iz cbisma i Ogledala pravde, sve to snimio i audio i vizualno ( danas je barem tehnika svima jako dostupna i jeftina) i svima urbi et orbi jednom dokazao da vidioci i lokalni franjevci lažu i izmišljaju Gospu!
to te ja pitam

Izluđivas me!
Ne lazu..ukazala se sotona...soootona!
I briga me sto nije ispitao vidioce...i briga me sto ih nije snimio. Pogleda si snimak na yt Marije koja trepce u svih sesnaest prilikom ukazanja i trza na svaki pokret oku...pa sta? Jel ti to znaci nesto? Gori si id Jeremije....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata