Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 26, 2015 10:36 

Meni je npr. jako zanimljiva ova poruka....
Poruka, 20. rujan 1985

Draga djeco! Danas vas pozivam da u poniznosti živite prema svim porukama koje vam upućujem. Draga djeco, ne uzoholite se, živeći prema porukama i pričajući: 'Ja živim prema porukama'. Ako budete u svom srcu nosili poruke i proživljavali ih, svi će osjetiti, tako da neće biti potrebne riječi koje služe onima koji ne slušaju. Vama nije potrebno govoriti riječima. Vama je, draga djeco, potrebno živjeti i svjedočiti svojim životom. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 10:38 

a 5 godina nakon toga, od silnih poruka zaboravi i sama "Gospa" šta je rekla... pa onda kaže ovo:
Poruka, 25. kolovoz 1990

Draga djeco! Danas vas želim pozvati da s ozbiljnošću uzmete i provodite u život poruke koje vam dajem. Znate, dječice, da sam ja s vama, da vas želim voditi istim putom u nebo koji je lijep za one koji ga otkriju u molitvi. Zato, dječice, ne zaboravite da one poruke koje vam dajem trebate živjeti u vašem svagdanjem životu, da biste mogli reći: Evo, ja sam uzeo poruke i pokušao ih živjeti! Draga djeco, ja vas štitim svojim molitvama kod nebeskog Oca. Hvala što ste se odazvali mom pozivu!”

pa aj ti sad budi pametan!!! :shock:

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 11:02 

Opet slabo kontaš!
U prvoj poruci ističe nečije hvalisanje,ono; "Ja živim prema porukama!"
U drugoj se osjeti poniznos u kojoj se kaže; "Ja nastojim živjeti prema porukama"

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 11:26 

a 5 godina nakon toga, od silnih poruka zaboravi i sama "Gospa" šta je rekla... pa onda kaže ovo:
Poruka, 25. kolovoz 1990

Draga djeco! Danas vas želim pozvati da s ozbiljnošću uzmete i provodite u život poruke koje vam dajem. Znate, dječice, da sam ja s vama, da vas želim voditi istim putom u nebo koji je lijep za one koji ga otkriju u molitvi. Zato, dječice, ne zaboravite da one poruke koje vam dajem trebate živjeti u vašem svagdanjem životu, da biste mogli reći: Evo, ja sam uzeo poruke i pokušao ih živjeti! Draga djeco, ja vas štitim svojim molitvama kod nebeskog Oca. Hvala što ste se odazvali mom pozivu!”

pa aj ti sad budi pametan!!! :shock:

ova poruka sama sebe kontrira u boldanom:
s jedne strane kaže "trebate živjeti (poruke)" a onda u istoj rečenici kaže "i pokušao ih živjeti". Ukoliko nešto trebamo napraviti, onda ne možemo ne napraviti. Dakle, tu pokušaj ništa ne znači. Drugo, ima i ovaj dio "da bi ste mogli reći:..." što dovodi do apsurda!
Parafrazirati ću tu rečenicu kako bi se shvatilo u čemu je apsurd: trebate piti vode kako biste rekli da ste pokušali piti vode. Pa samim time što ste ju popili se i podrazumijeva da je došlo do pokušaja (ideja :arrow: plan :arrow: pokušaj :arrow: činjenje). Valjda čovjek pije vodu da bi utažio žeđ (da bi se napio). Jedno je ako je pokušaj sam sebi svrha, ali onda ne treba doći do činjenja jer sve završava u stadiju pokušaja :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 12:42 

ova poruka sama sebe kontrira u boldanom:
s jedne strane kaže "trebate živjeti (poruke)" a onda u istoj rečenici kaže "i pokušao ih živjeti". Ukoliko nešto trebamo napraviti, onda ne možemo ne napraviti. Dakle, tu pokušaj ništa ne znači. Drugo, ima i ovaj dio "da bi ste mogli reći:..." što dovodi do apsurda!
Parafrazirati ću tu rečenicu kako bi se shvatilo u čemu je apsurd: trebate piti vode kako biste rekli da ste pokušali piti vode. Pa samim time što ste ju popili se i podrazumijeva da je došlo do pokušaja (ideja :arrow: plan :arrow: pokušaj :arrow: činjenje). Valjda čovjek pije vodu da bi utažio žeđ (da bi se napio). Jedno je ako je pokušaj sam sebi svrha, ali onda ne treba doći do činjenja jer sve završava u stadiju pokušaja :wink:

kontradiktorno je samo tebi, jer si ti u svojim očima svetac valjda :;
nama je uzor svetost...to ti je prvi dio njezine poruke...ali Gospa nije sitničavi racionalist i nerealna, Gospa zna da će rijetko tko apsolutno moći živjeti bez greške te poruke ( nauk KC) , pa zato u drugom dijelu rečenice kaže: pokušao ih živjeti
mi se trebamo truditi ,ali rijetko tko će uspjeti da nikada ne padne...to ti je valjda jasno?
ili si ti svetac, pa ti nikada ne griješiš?

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 12:56 

kontradiktorno je samo tebi, jer si ti u svojim očima svetac valjda :;
nama je uzor svetost...to ti je prvi dio njezine poruke...ali Gospa nije sitničavi racionalist i nerealna, Gospa zna da će rijetko tko apsolutno moći živjeti bez greške te poruke ( nauk KC) , pa zato u drugom dijelu rečenice kaže: pokušao ih živjeti
mi se trebamo truditi ,ali rijetko tko će uspjeti da nikada ne padne...to ti je valjda jasno?
ili si ti svetac, pa ti nikada ne griješiš?

ako zna kako tvrdiš, onda je pogriješila u izražavanju, pa očigledno ni ona nije sveta po tvom tumačenju :!:

...ili je ipak puno bliže teza da se Gospa ne ukazuje, pa su i nespretno sročene poruke logična posljedica nečije mašte :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 13:14 

ako zna kako tvrdiš, onda je pogriješila u izražavanju, pa očigledno ni ona nije sveta po tvom tumačenju :!:

...ili je ipak puno bliže teza da se Gospa ne ukazuje, pa su i nespretno sročene poruke logična posljedica nečije mašte :wink:

On je sveta, ali zna da mi ostali ljudi nismo
Da stvari postavlja kako ti i roza kažeš, onda bi joj cjepidlake baš mogle prigovarati da postavlja teške ili nemoguće dosege
Gospa je realna i zato nam tako kaže

Osim toga plod nečije mašte ne može trajati 34 godine :mrgreen:
zbilja im je mašta ...

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 13:30 

On je sveta, ali zna da mi ostali ljudi nismo

zna i da mi ljudi griješimo pa ne vidim ju da banči na zabavama s psom u glavnoj ulozi :P

Citat:
Da stvari postavlja kako ti i roza kažeš, onda bi joj cjepidlake baš mogle prigovarati da postavlja teške ili nemoguće dosege
Gospa je realna i zato nam tako kaže

ma koji nemogući dosezi? Nitko o njima ne govori...radi se o tome da je kontradiktorna, odnosno, da griješi

Citat:
Osim toga plod nečije mašte ne može trajati 34 godine :mrgreen:
zbilja im je mašta ...

kako volim kada ljudi upadnu u svoju zasjedu :mrgreen:
Citat:
U službenom pohodu Svetomu Ocu Benediktu XVI. izrazio sam ne samo svoju sumnju nego i nevjerovanje u međugorska „ukazanja“. Na to je Papa, do papinskog izbora prefekt Kongregacije za nauk vjere, izrekao ovu misao: „Mi smo se na Kongregaciji uvijek pitali kako za jednoga vjernika mogu biti vjerodostojna ukazanja svakoga dana i kroz tolike godine?

izvor: http://www.cbismo.com/index.php?mod=vij ... =86#_ftn28
pa da...34 godine "ukazanja"... :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 15:15 

Rekla je Gospa da će otići nakon 10 dana. A eto je zadržala se 34 godine...

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 16:57 

I na videu koji je Jeremija velikodusno podilija s nama, otprilike na 1:27 se vidi na dnu kriza još jedna vodoravna crta... Toliko o krizu i velikom čudu!

Ma nikakvo čudo to nije. Slabi su to vjernici.

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 19:02 

Kako ne kontaš, poruke nije bilo jer je nismo zaslužili.

Kako ti nr kontas?? Gospa nije postavila uvjet, nego je rekla da će svakog četvrtka reci posebnu poruku... Znači neovisno o icemu! Jel Gospu neko možda poteza za jezik??

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 20:39 

Ajde ti skontaj pa nađi poruku od prije, u kojoj kaže ako se ne pokrenemo da nam više ne želi davati poruke!!

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2015 20:58 

Onda "Gospa" minja teorije kako joj dođe... Bit će je do vrimena...zna to utjecat na raspoloženje... :oo

Vrh

PostPostano: Sri svi 27, 2015 13:46 

Onda "Gospa" minja teorije kako joj dođe... Bit će je do vrimena...zna to utjecat na raspoloženje... :oo

pogrdo jedna...samo se ti šprdaj s Gospom ...na vlastitu odgovornost :idea:

Vrh

PostPostano: Sri svi 27, 2015 14:33 

pogrdo jedna...samo se ti šprdaj s Gospom ...na vlastitu odgovornost :idea:

Ti vidiš tuđe sprdanje a sam se sradaš sa moojim ocem i čipkom. Sram te bilo!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata