a 5 godina nakon toga, od silnih poruka zaboravi i sama "Gospa" šta je rekla... pa onda kaže ovo:
Poruka, 25. kolovoz 1990
Draga djeco! Danas vas želim pozvati da s ozbiljnošću uzmete i provodite u život poruke koje vam dajem. Znate, dječice, da sam ja s vama, da vas želim voditi istim putom u nebo koji je lijep za one koji ga otkriju u molitvi.
Zato, dječice, ne zaboravite da one poruke koje vam dajem trebate živjeti u vašem svagdanjem životu, da biste mogli reći: Evo, ja sam uzeo poruke i pokušao ih živjeti! Draga djeco, ja vas štitim svojim molitvama kod nebeskog Oca. Hvala što ste se odazvali mom pozivu!”
pa aj ti sad budi pametan!!!

ova poruka sama sebe kontrira u boldanom:
s jedne strane kaže "trebate živjeti (poruke)" a onda u istoj rečenici kaže "i pokušao ih živjeti". Ukoliko nešto trebamo napraviti, onda ne možemo ne napraviti. Dakle, tu pokušaj ništa ne znači. Drugo, ima i ovaj dio "da bi ste mogli reći:..." što dovodi do apsurda!
Parafrazirati ću tu rečenicu kako bi se shvatilo u čemu je apsurd: trebate piti vode kako biste rekli da ste pokušali piti vode. Pa samim time što ste ju popili se i podrazumijeva da je došlo do pokušaja (ideja

plan

pokušaj

činjenje). Valjda čovjek pije vodu da bi utažio žeđ (da bi se napio). Jedno je ako je pokušaj sam sebi svrha, ali onda ne treba doći do činjenja jer sve završava u stadiju pokušaja