Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri svi 27, 2015 15:11 

Hrki prijatelju,šta ti sebi umisljas? Daješ si za pravo da propitujes vjeru svakoga od nas koji ne virujemo u nebuloze navodne Gospe iz Međugorja, nstavljas nas u kontekst nevjernikafarizeja,komunjara i šta ti ja znam čega sve ne...da bi još na kraju doša do toga da me nazivas pogrdom!? Ejj, aj malo smanji doživljaj, nemoj glumit na forumu moralnu vertikalu i duhovni uzor za nasljedovanje! Ako nisi primjetija na Gospa su navodnici,što bi značilo da se s Gospom ne sprdam! Sprdam se sa navodnom Gospinom pričom koja se minja od četvrtka do četvrtka! Opet ću rec što sam ti ponovila sto puta- citaj malo pozornije!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 06:18 

Ti vidiš tuđe sprdanje a sam se sradaš sa moojim ocem i čipkom. Sram te bilo!

smješno je kad jedan muškarac toliko biva opčaran čipkom i kako lijepo ili nelijepo izgledaju kardinali?
i tebi ukazivati da si previše navezan na čipku i modu nije isto kao ukazivati da je opasno šprdati se sa Gospom ( nitko od njih ne zna da se stvarno ne ukazuje!)
samo me zanima šta će pričati kad se počmu otkrivati i ostvarivati tajne koje je Gospa obećala
mislim da će onda Roza i slične biti vatreniji pobornici na forumima za Gospu od mene i Jeremije :cry:

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 06:27 

Hrki prijatelju,šta ti sebi umisljas? Daješ si za pravo da propitujes vjeru svakoga od nas koji ne virujemo u nebuloze navodne Gospe iz Međugorja, nstavljas nas u kontekst nevjernikafarizeja,komunjara i šta ti ja znam čega sve ne...da bi još na kraju doša do toga da me nazivas pogrdom!? Ejj, aj malo smanji doživljaj, nemoj glumit na forumu moralnu vertikalu i duhovni uzor za nasljedovanje! Ako nisi primjetija na Gospa su navodnici,što bi značilo da se s Gospom ne sprdam! Sprdam se sa navodnom Gospinom pričom koja se minja od četvrtka do četvrtka! Opet ću rec što sam ti ponovila sto puta- citaj malo pozornije!

toliku borbu i verbalno dokazivanje da Gospe nema u Međugorju nisam doživio ni od najvećih ateista, jugoslavena i komunista
jugoslaveni, komunisti i udbaši su se svim silama i žestoko borili prvih 2-3 godine ...ovo koliko se vi borite protiv prevazilazi svako normalno poimanje....vi se borite više protiv Gospe i Međugorja , nego što su se borili najveći neprijatelji Crkve i vjere hrvata u jugoslaviji

EDIT:opet ću ponoviti dio mog ranijeg posta i pitanja, navezujući se na tvoje spominjanje nevjernika, komunjara , farizreja
:
prvi dan 24.6.1981. Gospa se samo ukazala bez da je išta rekla...već drugi dan 25.6. i sve ostale dane Gospa s njima razgovara
i svi su čuli potpuno iste stvari od Gospe!...nema tu tzv. kolektivne halucinacije...osim toga šta bi bio uzrok te kolektivne halucinacije...ne radi se o 1 danu, nego o destinama dana te 1981. godine kada svi zajedno imaju viđenja istovremeno
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... /ukazanja/
Amo npr.jedan dokaz da su vidjeli iste stvari svi vidioci:
http://www.medjugorje.hr/hr/medjugorski ... opis-lika/

Ti kažeš Ivanki nedvno umrla majka, ona nešto umislila i svi drugi podsvjesno prihvatili...ili tako nešto
PA KAKO NJIH 6 MOŽE POTPUNO SVJESNO ILI NESVJESNO PRIHVATITI POTPUNO ISTA VIĐENJA KAO IVANKA , ČUTI ISTE RIJEČI I REČENICE,VIDJETI ISTI IZGLED POJAVE ISVE DRUGO DA NE NABRAJAMO ???...TO JE NAPROSTO DA PADNEŠ UNESVIJEST AKO SI SPREMAN U TAKO NEŠTO VEJROVATI :shock: ...TO JE SULUDO I NEMOGUĆE!!

evo , reci ti nam ti šta može biti naravni izvor kolektivne halucinacije kod desetina ili stotina ukazanja??...

o tome ne govori ni slovenski psihijatar stupar, ni amaerički psihijatar bartulica, ni francuz henry J., niti ijedan psihijatar i psiholog koji ih je ispitivao...bilo ih je preko deset :idea:
još bi se nekako možda jako nategnuto moglo raspravljati da su imali samo 1 viđenje-ukazanje...pa da se kaže imali su kratku kolektivnu epizodu halucinacije...mada bi se i tada kod njih 6 razlikovao sadržaj te jednokratne kolek.halucinacije!
kolektivna hal. ne može trajati danima, mjesecima...shvati to čovječe Božji

meni stvarno nije jasno...vi ste kao neki katolici, a dajete tako nemoguće razloge i obrazloženja kao da ste zadrti ateisti, komunisti koji se svim silama boriše 80-tih godina u SFRJ protiv vjere u Boga, Gospu
mislim, da se 80-tih pitalo komunističke doktore i psihijatre šta može biti uzrok toga što vidioci vide, da te zadrte komunjare, jugoslaveni, antiklerikalci ne bi davali ovakve provršne i priglupe odgovore, za koje i sljepac iz aviona vidi da ne mogu držati vodu ...ni teoretski čak, a kamoli u praksi

meni stvarno nije jasno ljudi tko ste vi?..jeste li vi vjernici ili ateisti koji ne vjeruju u čuda i nadnaravne stvari koje se ne mogu objasniti na pozitiv-materijalistički način?
jeste li vi svi nevjerni tome iz Isusova doba, nevjerni farizeji i pismoznanci iz judeje...jeste li vi veliki svećenici iz sinedorija koji su poznavali sveta pisma ( toru) i pored svega toga nisu spoznali Mesiju Isusa , a spoznali su ga obični , mali i neuki ljudi?

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 11:31 

Ove "romane" mi se ne da citirat pa kratko odgovaram, ali samo za sebe - jer nema dostatnih argumenata, ali ima more kontroverzi i jer je Crkva, po svom Učiteljstvu, jasno rekla (u dosadašnjem izjašnjavanju) da se to mjesto ne može nazvati mjestom Marijina ukazanja, ne vjerujem da se tamo ukazuje Blažena Djevica Marija. Time sam POTPUNO PRAVOVJERNA kći Crkve, ma što tko mislio ili pisao.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 12:10 

smješno je kad jedan muškarac toliko biva opčaran čipkom i kako lijepo ili nelijepo izgledaju kardinali?
i tebi ukazivati da si previše navezan na čipku i modu nije isto kao ukazivati da je opasno šprdati se sa Gospom ( nitko od njih ne zna da se stvarno ne ukazuje!)
samo me zanima šta će pričati kad se počmu otkrivati i ostvarivati tajne koje je Gospa obećala
mislim da će onda Roza i slične biti vatreniji pobornici na forumima za Gospu od mene i Jeremije :cry:

Da se krenu otkrivati i ostvarivati,da se pojavi 7 velikih znakova a ne jedan (u šta čisto sumnjam) i dalje ću imat isto mišljenje kao sad!
Ne znam čemu takva "prijetnja" kao da će M. Tajne dovest ne znam kakvu revoluciju?? :shock:

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 12:21 

Ovi pobornici tzv. međugorskog ukazanja su više zadrtiji od jehovih svjedoka. Čak toliko zadrti da će više blatiti KC nego što to rade spomenute sekte i sektice. :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:43 

Ove "romane" mi se ne da citirat pa kratko odgovaram, ali samo za sebe - jer nema dostatnih argumenata, ali ima more kontroverzi i jer je Crkva, po svom Učiteljstvu, jasno rekla (u dosadašnjem izjašnjavanju) da se to mjesto ne može nazvati mjestom Marijina ukazanja, ne vjerujem da se tamo ukazuje Blažena Djevica Marija. Time sam POTPUNO PRAVOVJERNA kći Crkve, ma što tko mislio ili pisao.

Nije ni čudno što ti ne shvaćaš, tebi je vjera svagdašnji posa! Od toga primaš platu, imaš obaveze u što možeš vjerovati pa makar ne shvaćala. Ne vjeruješ u ukazanja,a pred očima ti toliko međugorskih znakova i promjena. Milioni hodočasnika postaju drugačiji, bolji vjernici, više vremena posvećuju molitvi.
Međugorje kao neznatno selo pokazuje svijetu talente i sportaše svijetskog glasa, koji opet ne skrivaju da im je to plod njihove vjere.
Koji su tvoji uspjesi, nakon krizme više ti se djeca ne vraćaju na vjeronauk??

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:46 

Nije ni čudno što ti ne shvaćaš, tebi je vjera svagdašnji posa! Od toga primaš platu, imaš obaveze u što možeš vjerovati pa makar ne shvaćala. Ne vjeruješ u ukazanja,a pred očima ti toliko međugorskih znakova i promjena. Milioni hodočasnika postaju drugačiji, bolji vjernici, više vremena posvećuju molitvi.
Međugorje kao neznatno selo pokazuje svijetu talente i sportaše svijetskog glasa, koji opet ne skrivaju da im je to plod njihove vjere.
Koji su tvoji uspjesi, nakon krizme više ti se djeca ne vraćaju na vjeronauk??

Ovaj tvoj komentar sve govori, očito je sasvim nevažna poslušnost Bogu i Crkvi. Za mene je to ono što je znak vjere i ljubavi prema Bogu.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:54 

Da se krenu otkrivati i ostvarivati,da se pojavi 7 velikih znakova a ne jedan (u šta čisto sumnjam) i dalje ću imat isto mišljenje kao sad!
Ne znam čemu takva "prijetnja" kao da će M. Tajne dovest ne znam kakvu revoluciju?? :shock:

Znakovi se već davno pokazuju, u njih možemo svrstat neke tajne koje su se već ostvarile (što moramo znat vrijeme ostvarenja)?
Sjećate li se pergamenta o kopjem smo davno govorili, ono koji je dobila Mirjana od Gospe prije rata dok je bila srednjoškolka u Sarajevu.
Tada još nismo znali za bežični telefon, a kamoli za laptop ili tablet.
E, baš me taj pergament podsjeća na tablet budućnosi!!
Uskoro će ljudi proizvesti tablet u obliku pergamenta ili tankog papira A4 kao Mirjanin Pergament.
Snagon misli ćemo aktivirati poruke i pojedine Web-stranice na Pergamentu budućnosti.
Neće moć svatko čitati sa "tabletpergamenta" ako ne aktivira određenu misaonu šifru.
Dovoljno je reć kako je Gospa Mirjani dala napravu budućnosti kojom Bog namjerava obdariti cijelo čovječanstvo.!!!!
Pametnom više nego dosta!!!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 14:59 

Ovaj tvoj komentar sve govori, očito je sasvim nevažna poslušnost Bogu i Crkvi. Za mene je to ono što je znak vjere i ljubavi prema Bogu.

Ti si samo poslušna školskom planu i programu, koji je tako hladan i dosadan.
Zato je Nebo odlučilo preko Međugorja ljude upoznati sa pravim načinom vjerovanja, a ne da mi netko kaže u to i to trebaš vjerovati i točka!!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 15:05 

Ovi pobornici tzv. međugorskog ukazanja su više zadrtiji od jehovih svjedoka. Čak toliko zadrti da će više blatiti KC nego što to rade spomenute sekte i sektice. :roll:

da pravoslavci( srbi,rusi isl.) imaju Međugorje dizali bi ga u nebesa...nebi bilo kraja pozitivnim napisima i slavljenju!
ovo se samo može događati s naivnim i glupim hrvataima...zato i jesmo bilo 840 godina bez države , ili 900 godina bez države ( kako tko računa)

naša glupost i podatnost da nas se izmanipulira je nevjerojatna!...gdje smo mi od lukavih srba i slovenaca??

UDBA je učinila nevjerojatnu stvar kada je uspjela posvađati oko Gospe b. žanića i franjevce ( o tome kako su gradili spletke da iskompromitiraju fra jozu i tomislava vlašića, pa posvađaju biskupa žanića sa ostalim franjevcima ima u knjizi od DEPOTA i Ivkovića iz 2011- 30-40 stranica DOKUMENATA UDBE kako su plelti mrežu, mutili , spletkarili i stvarali ili produbljivali sukob biskupijskih svećenika i franjevaca...pročitajte malo o tome)
DIVIDE ET IMPERA...i onda kad su produbili jaz franjevci-petrovci i kada su doveli do toga da biskup žanić bude protiv vidioca , a koje je u početku branio, onda su napravili posao !...više nije bila potrebna borba od strane UDBE i komunista protiv franjevaca i vidioca
Na žalost tu ulogu je preuzela crkvena strana na vlasti...udba je mogla samo sjediti postrani , trljati ruke i gledati kako su opet uspjeli stvar zamutiti, posvađati dvije crkvene strane i pustiti da njihovu ulogu preuzme lokalna biskupijska vlast i petrovci( bISKUP žanić, petrovci iza kojih je već KAO VOĐA stajao svećenik ratko perić VEĆ TADA utjecajan u rimu !, te budući biskup most.biskupije...svećenik perić je već 1981 u rimu na smrt isprepadao biskupa žanića koji je tada afirmativno pričao o Gospi međugorskoj , kada je punom snagom lupio o stol i bjesno vikao da nema nikakvih ukazanja u Međugorju...već se tada moglo vidjeti tko će voditi glavnu stvar oko Međugorja, jer već tada novopridošlica , skorojević iz Splita -biskup žanić nije imao podršku 12 dijacezenskih svećenika iz mostara i 2 franjevca...smatra se da je 12 petrovaca usmjeravao već tada ratko perić)

Uglavnom, ono što je prvih godina u borbi protiv vjere i vjerovanja u Gospu m. morala raditi milicija, specijalci, komunisti i na kraju SDB- UDBA, to je na kraju preuzela lokalna biskupija i lokalni petrovci...UDBA je tada mogla stati i samo gleati kako voda ide na njihov mlin!
žalosno ,ali nažalost istinito...i to su hrvati...tri hrvata, 4 stranke :cry:

ps: ova naša naivnost i glupost je na razini neupućenosti nas hrvata u jasenovac...do 1990 većina je vjerovala da je žrtava u jas. bilo 700 000, pa smo onda malo ipak nešto više saznali ( barem desniji birači su u to vjerovali), pa smo onda vjerovali da je bilo između 35-80 000 , što je spominjao i dr.tuđman i tada smo dugo vjerovali u to...a sada se dokazuje da je žrtava još puno ,puno manje ( pročitajte malo knjigu M.Ivezića)
Uglavnom nama hrvatima treba 70 godina da dokažemo neke stvari barem polovici hrvata ( je vjerujem da oni koji glasaju za SP, HNS I DRUGE IZ KOALICIJE- da oni i dalje vjeruju da je taj broj bliže 700 000 negoli , zadnjim podacima koji idu na samo nekoliko tisuća!!)

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 15:23 

Jeremija je napisao/la:

Znakovi se već davno pokazuju, u njih možemo svrstat neke tajne koje su se već ostvarile (što moramo znat vrijeme ostvarenja)?
Sjećate li se pergamenta o kopjem smo davno govorili, ono koji je dobila Mirjana od Gospe prije rata dok je bila srednjoškolka u Sarajevu.
Tada još nismo znali za bežični telefon, a kamoli za laptop ili tablet.
E, baš me taj pergament podsjeća na tablet budućnosi!!
Uskoro će ljudi proizvesti tablet u obliku pergamenta ili tankog papira A4 kao Mirjanin Pergament.
Snagon misli ćemo aktivirati poruke i pojedine Web-stranice na Pergamentu budućnosti.
Neće moć svatko čitati sa "tabletpergamenta" ako ne aktivira određenu misaonu šifru.
Dovoljno je reć kako je Gospa Mirjani dala napravu budućnosti kojom Bog namjerava obdariti cijelo čovječanstvo.!!!!
Pametnom više nego dosta!!!

Ako su tajne, kako onda znaš da su se ostvarile...?? I ako je pergament neuništiv i na njemu su nevidljiva slova, što nije pokazan u javnosti?? Ja stvarno ne znam odakle vam tolika volja za gutat sve to?? Nije to jedna stvar,pa cemo olako prec preko nje... Može se knjiga napisat koliko se čudnih i sumnjivih stvari događalo u M. I vi i dalje imate toliku volju,da ne kažem neku nenormalnu potribu za branit sve to, za nalazit opravdanja ili jednostavno za pomest sve ispod tepiha... Meni je baš to,činjenica da se razum stavlja po strani i da se stvari ne sagledavaju jasno,dovoljan alarm!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 16:02 

Ako su tajne, kako onda znaš da su se ostvarile...??

To mi govori zdravo razmišljanje!!

Citat:
...I ako je pergament neuništiv i na njemu su nevidljiva slova, što nije pokazan u javnosti??

Vidi ti nje, ona bi Nebu postavljala uvjete i propise kako treba objavljivati poruke!

Citat:
. Meni je baš to,činjenica da se razum stavlja po strani i da se stvari ne sagledavaju jasno,dovoljan alarm!

Ovdje razum nije po starani, tamo je po strani gdje ne znaju protumačit kako je Jona boravio u ribi 3 dana.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 16:23 

Odgovor ti nije baš najjasniji,što bi značilo da ti to govori zdravo razmišljanje?? Ako o tajnama nije bilo riječi,tj sturo su opisane, prve tri će se ticat M. Ostale svijeta ili kako već... Kako onda ti znaš da su se ostvarile, na temelju čega??? Nisam uopće postavljala uvjete nikakve,samo mi je nejasno, ako se pergament ne može ostetit ni unistit,a sadržaj mu se ne može procitat...koji je razlog zašto ga se ne pokaže, zašto bi ja jednoj Mariji (ili tko već ima taj pergament) virovala na lipe oči?? Šta se tiče Jone,zašto bi ja morala znat protumačit jel to istinito ili figurativno,jesam ja ikad rekla da sam teolog,vjeroucitelj, Bibliolog (ako je to uopće ispravna ric)?? Na temelju totalno nebuloznih stvari zakljucujes...

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 16:48 

Odgovor ti nije baš najjasniji,što bi značilo da ti to govori zdravo razmišljanje?? Ako o tajnama nije bilo riječi,tj sturo su opisane, prve tri će se ticat M.

Vidiš da si me pitala koga ćese ticat te prve tri ja ti nebi znao odgovorit. Tako sam nekako davno čuo ali sam smetnuo, uopće se ne zamaram sa tajnama. Svi oni koji su svim srcem prihvatili međugorske poruke i žive po njima; njima/nama tajne neće biti nikakva posebna senzacija. Sve što se događalo i što će se događati -mi to odavno naslućujemo, a kako vjerujemo u Boga nimalo se ne bojimo!!

Citat:
..koji je razlog zašto ga se ne pokaže,

Ako ti je netko davno u tvomranom djetinjstvu pričao o Internetu,laptopu, tabletu, a nije ti ga pokaza, - hoćeš li barem danas vjerovati da je bio u pravu.
U ovome ti ležiodgovor o pergamentu.

Citat:
..zašto bi ja jednoj Mariji (ili tko već ima taj pergament) virovala na lipe oči??

Eto ti odgovora iznad.

Citat:
Šta se tiče Jone,zašto bi ja morala znat protumačit jel to istinito .

Glavno je da su ti rekli da je istinito i ti slijepo vjeruješ!!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata