Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 28, 2015 17:05 

Jeremija, ako nije baš previše za napregnit moždane vijuge procitaj još jednom moju rečenicu o Joni... Onda procitaj svoj komentar... Pa mi reci ima li jedno s drugim veze??? Di sam rekla da mi je iko ista o Joni reka i da ja virujem u ovo ili ono... Napisala sam da ja ne moram to znat protumačit! Ma,prije bi se čovik pinjurom juhe najea,nego tebi objasnija neke stvari! A sta se tajni tiče,zašto bi se i bojali ako ne znate o čemu se radi??

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 17:10 

... A sta se tajni tiče,zašto bi se i bojali ako ne znate o čemu se radi??

Znamo,znamo,o čemu se radi,-dalje ne pitaj sad je to osobna tajna!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 17:15 

Jeremija, ako nije baš previše za napregnit moždane vijuge procitaj još jednom moju rečenicu o Joni...

Nije potrebno!
Hoću reći da je više nejasnih priča u Bibliji nego što ih se može naći u međugorskim porukama.
Pa, opet oni koji slijepo vjeruju i ne znaju protumačit svoju vjeru, - takvi izvrću međugorske poruke i tobože ih razumno tumače.

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 17:41 

Znaš Jeremija, ima ljudi koji su svjesni da nisu dorasli tumačit Bibliju na svoje načine i prilagodavat je sebi kako im paše! I da, takvi se uzdaju u vodstvo i nauk KC! Ne povode se za privatnim objavama i svojevoljnim tumacenjima istih u Vickinom dvoru!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 18:05 

Znaš Jeremija

Znam!!

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 18:57 

... Ne povode se za privatnim objavama..

Kakve su te druge objave koje nisu privatne?

Vrh

PostPostano: Čet svi 28, 2015 21:54 

da pravoslavci( srbi,rusi isl.) imaju Međugorje dizali bi ga u nebesa...nebi bilo kraja pozitivnim napisima i slavljenju!
ovo se samo može događati s naivnim i glupim hrvataima...zato i jesmo bilo 840 godina bez države , ili 900 godina bez države ( kako tko računa)

naša glupost i podatnost da nas se izmanipulira je nevjerojatna!...gdje smo mi od lukavih srba i slovenaca??

UDBA je učinila nevjerojatnu stvar kada je uspjela posvađati oko Gospe b. žanića i franjevce ( o tome kako su gradili spletke da iskompromitiraju fra jozu i tomislava vlašića, pa posvađaju biskupa žanića sa ostalim franjevcima ima u knjizi od DEPOTA i Ivkovića iz 2011- 30-40 stranica DOKUMENATA UDBE kako su plelti mrežu, mutili , spletkarili i stvarali ili produbljivali sukob biskupijskih svećenika i franjevaca...pročitajte malo o tome)
DIVIDE ET IMPERA...i onda kad su produbili jaz franjevci-petrovci i kada su doveli do toga da biskup žanić bude protiv vidioca , a koje je u početku branio, onda su napravili posao !...više nije bila potrebna borba od strane UDBE i komunista protiv franjevaca i vidioca
Na žalost tu ulogu je preuzela crkvena strana na vlasti...udba je mogla samo sjediti postrani , trljati ruke i gledati kako su opet uspjeli stvar zamutiti, posvađati dvije crkvene strane i pustiti da njihovu ulogu preuzme lokalna biskupijska vlast i petrovci( bISKUP žanić, petrovci iza kojih je već KAO VOĐA stajao svećenik ratko perić VEĆ TADA utjecajan u rimu !, te budući biskup most.biskupije...svećenik perić je već 1981 u rimu na smrt isprepadao biskupa žanića koji je tada afirmativno pričao o Gospi međugorskoj , kada je punom snagom lupio o stol i bjesno vikao da nema nikakvih ukazanja u Međugorju...već se tada moglo vidjeti tko će voditi glavnu stvar oko Međugorja, jer već tada novopridošlica , skorojević iz Splita -biskup žanić nije imao podršku 12 dijacezenskih svećenika iz mostara i 2 franjevca...smatra se da je 12 petrovaca usmjeravao već tada ratko perić)

Uglavnom, ono što je prvih godina u borbi protiv vjere i vjerovanja u Gospu m. morala raditi milicija, specijalci, komunisti i na kraju SDB- UDBA, to je na kraju preuzela lokalna biskupija i lokalni petrovci...UDBA je tada mogla stati i samo gleati kako voda ide na njihov mlin!
žalosno ,ali nažalost istinito...i to su hrvati...tri hrvata, 4 stranke :cry:

ps: ova naša naivnost i glupost je na razini neupućenosti nas hrvata u jasenovac...do 1990 većina je vjerovala da je žrtava u jas. bilo 700 000, pa smo onda malo ipak nešto više saznali ( barem desniji birači su u to vjerovali), pa smo onda vjerovali da je bilo između 35-80 000 , što je spominjao i dr.tuđman i tada smo dugo vjerovali u to...a sada se dokazuje da je žrtava još puno ,puno manje ( pročitajte malo knjigu M.Ivezića)
Uglavnom nama hrvatima treba 70 godina da dokažemo neke stvari barem polovici hrvata ( je vjerujem da oni koji glasaju za SP, HNS I DRUGE IZ KOALICIJE- da oni i dalje vjeruju da je taj broj bliže 700 000 negoli , zadnjim podacima koji idu na samo nekoliko tisuća!!)

ma svaka čast...u jednom postu uspiješ povezati Međugorje i Jasenovac. :roll:

Jeremija je napisao/la:
Kakve su te druge objave koje nisu privatne?

Javne. U njih su svi katolici dužni vjerovati, dok za privatne ne. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 07:05 

ma svaka čast...u jednom postu uspiješ povezati Međugorje i Jasenovac. :roll:

Jasenovac sam dao da kroz plastični primjer vidite kako smo mi hrvati naivan da ne kažem glup narod, i kako SDB-Udba može nama hrvatima lako manipulirati, spletkariti i plasirati nam laži desetljećima , pa i 70 godina!
kao što nam je jasenovac bio zamućen i lažan 50 i više godina, tako nam je kroz potenciranje sukoba između franjevaca i petrovaca , te ponovnog otvaranja i potenciranja tzv. hercegovačkog slučaja , kroz suptilnu režiju i kontrolu , UDBA opet bacila kost i kroz potenciranje tzv. hercegovačkog slučaja u Crkvi , na lukav način uspjela suzbiti širenje vjere u Gospu međugorsku!
Katolički tisak je prvih godina pozitivno pisao o Međugorju...ili barem neutralno , čisto izvješćujući cijeli katolički puk ex yu šta se događa u Međugorju
Sada nažalost katoličke novine ( GK itd) uopće ne izvješćuju ništa o Međugorju!? :shock:
mislim, ne sada ovu godinu , nego već zadnjih 30 godina , za Glas koncila i ostale novine je Međugorje kuga o kojoj se ne smije napisati ništa!
A prvih godina je Glas koncila sa takvim oduševljenjem pisao o Gospi i Međugorju!

Došlo je do toga da vjerske novine ne pišu ništa( ili ne smiju pisati ) o jednom svjetskom duhovnom fenomenu par excellance?!?
Jasno je koliko smo se sami usosili .... nama ne treba više SDB da se bori protiv vidioca i Gospe ...taj posao je već odradila lokalna dijacezenska vlast i biskup perić, a solidarizirala se i ostala crkvena vlast u Bih i Hrvatskoj...
Znači, ulogu boraca protiv Međugorja , vidioca i franjevaca je poslije milicije, centralnog komiteta komunista,Udbe i drugih, je preuzela lokalna crkvena vlast ( biskup žanić i petrovci, poslije biskup perić ), da bi politika solidarizacije i nestvaranja daljnjih podjela dovela da i ostali biskupi ex yu drže više -manje stranu biskupa perića...ili ako se ne slažu da radi političkog mira u kući ne iznose javno stavove suprotne lokalnom biskupu na čijem području se događa fenomen!

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 08:08 

Ovo zadnje što sam iznjeo je naprosto gorka i istinita činjenica...mislim da smo svi svjedoci toga da crkvene novine ništa ili skoro ništa ne pišu o Međugorju!??...da neki ne skoče da govorim zlonamjerno protiv KC
iznosim gorke činjenice :cry:

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 08:34 

Ovo zadnje što sam iznjeo je naprosto gorka i istinita činjenica...mislim da smo svi svjedoci toga da crkvene novine ništa ili skoro ništa ne pišu o Međugorju!??...da neki ne skoče da govorim zlonamjerno protiv KC

Pa valjda zato što je službeni stav Crkve negativan (na temelju istraživanja tri komisije), a ne zato što Crkvom vladaju komunisti... Ova usporedba biskupa s komunistima je ne samo pogrešna nego i jako zlonamjerna.

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 08:47 

Citat:
Javne. U njih su svi katolici dužni vjerovati, dok za privatne ne. :wink:

Svakog 2. u mjesecu televizije izravno i javno prenose Mirjanino redovno ukazanje,- je li to javno?

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 09:58 

a zašto bi pisali? Čekaj Međugorje nije prihvaćeno ni kao svetište a kamoli nešto drugo. Znači nad time visi ogroman upitnik (iako po odluci iz 91-ve tu se nalazi uskličnik)....
Kakva bi logika bila pumpati vjernike nečim što ne znaju da li je stvarno ili govoriti protiv toga dok se ne donese nova odluka.

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 10:02 

Svakog 2. u mjesecu televizije izravno i javno prenose Mirjanino redovno ukazanje,- je li to javno?

Je, javno i pogrešno!
Prenose nešto što nije odobreno od strane KC. Mediji nisu mjerilo za ispravnost nečeg takvog, proguglaj o Mariji od milosrđa, koliko godina je njenu stranicu križarskih poruka pratilo stotine tisuća ljudi, a da ne govorim na koliko jezika su se tiskale njene knjige....kod nas je bila prevedena knjiga istine, ili nešto takvo...prodavala se u knjižarama koje prodaju duhovnu i crkvenu literaturu????
naravno ispostavilo se nakon nekoliko godina da je to sve bila laž....i šta će sad oni koji su to masovno širili, propagirali, prodavali?
Prave se mutavi i glupi kao i kod svega. A to što je jedan od zadataka takvih knjižara bio provjeriti knjige koje šire nikome ništa....

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 10:05 

pogrdo jedna...samo se ti šprdaj s Gospom ...na vlastitu odgovornost :idea:

Evo čovika nema nekoliko dana i ostanem u šoku :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!: :!: :!:
da pogrdo jedna??!!!
Ako takvim rječnikom braniš plodove svoje vjere, onda se duboko preispitaj tko te navodi na takve stvari.
ako je Gospa Međugorska, jao :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPostano: Pet svi 29, 2015 10:36 

Citat:

Citat:

Citat:
Je, javno i pogrešno!
Prenose nešto što nije odobreno od strane KC..

Znači, javno je samo ono što odobri :oo :oo KC!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata