Nemoj mi napadat Hrkija!
Poznajem Hrkija otprilike 10tak godina s različitih foruma i uvijek je tako strastveno i vatreno pisao o Međugorju...
Dakle, Hrki, novinar Andrea Tornelli koji je to objavio u svibnju u La Stampi nije mogao to znati, jer nikakvog službenog izvješća još nema, samo je čovjek pretpostavljao i ono "po kuloarima se priča"... Rad komisije je još uvijek "rad u tajnosti" i pod kojim uvjetima bi netko prekršio zakletvu da "vatikanskom paparazziju" oda o čemu se i kako raspravlja.
Ali i to što piše "da se ukazanja prvih sedam dana puno razlikuju od ostalih ukazanja" - ostalih 1297 (moja opaska) - da je to jedan od zaključaka komisije, o tome se i prije godinama pričalo, više u svijetu, mi Hrvati kasnimo kao i uvijek.
Peti dan ukazanja je jedna vidjelica tvrdila da im je Gospa rekla da će se ukazivati "dokle god mi želimo, dokad god mi hoćemo".
Idući dan ih je već troje tvrdilo da je Gospa rekla da će se ukazivati "još tri dana".
Onda su opet promijenili priču, da je to kriva interpretacija.
Točan je i Tornellijev zaključak da vidioci već dugo ne djeluju kao homogena skupina. Iako je Tornielli velik zaljubljenik u Međugorje, pa pristrano ne vidi u čemu je stvar: recimo, vidjelica Marija Pavlović Lunetti već dugi niz godina živi u Italiji, a njene poruke svakog 25. u mjesecu šalju se u svijet kao "međugorske".
Međugorje je pastoralno (i turistički) već toliko uhodano oko tih ukazanja, da je kardinal Muller (prefekt Kongregacije za nauk vjere) dobro rekao da to tako ne može počivati na lažnim temeljima.
http://en.louisbelanger.com/2010/10/20/ ... laurentin/