Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:56

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 16, 2017 11:06 

Ok,onda sam heretik. Bolje to nego rob zablude.Iako Crkva ne uci " ad hominem" da su to bile povijesne osobe. Hereza je krivovjerje,znaci kad netko ne prihvaca ili drugacije uci postulate vjere u koje Adam i Eva sigurno ne spadaju.Ako njih prihvatis kao pivinesne osobe,moras i njihovo rodoslovlje po kojem je Zemlja stara 7 000 god.Ako su prvi lnudi Adam i Eva a njihova djeca Kajin i Abel onda smo nastali od potomaka incesta. Ili ostali prvi ljudi nisu navedeni,pa je pretpostavka o njima istina. Jel se moze netko maknut iz srednjeg vijeka danas a da ne bude heretik uz prizvuk neke prijetnje i zabrane i marsala Tita.I kojim to dokumentom,konkretnim postulatom Crkva uci da su na zemlji zivotinje nekad bile besmrtne?

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 12:55 

Ok,onda sam heretik. Bolje to nego rob zablude.Iako Crkva ne uci " ad hominem" da su to bile povijesne osobe. Hereza je krivovjerje,znaci kad netko ne prihvaca ili drugacije uci postulate vjere u koje Adam i Eva sigurno ne spadaju.Ako njih prihvatis kao pivinesne osobe,moras i njihovo rodoslovlje po kojem je Zemlja stara 7 000 god.Ako su prvi lnudi Adam i Eva a njihova djeca Kajin i Abel onda smo nastali od potomaka incesta. Ili ostali prvi ljudi nisu navedeni,pa je pretpostavka o njima istina. Jel se moze netko maknut iz srednjeg vijeka danas a da ne bude heretik uz prizvuk neke prijetnje i zabrane i marsala Tita.I kojim to dokumentom,konkretnim postulatom Crkva uci da su na zemlji zivotinje nekad bile besmrtne?
Zasto mislis da su Kajin i Abel jedina djeca? Ocito ne poznajes dovoljno Pismo. Da si malo proucavao bibliju vidio bi da Bog u ranijoj povijesti nije branio incest vec je to zabranio u kasnijoj povijesti. Za zivotinje nisam rekao da su bile besmrtne, vec da neznam jer smatram to pitanje nebitnim za spasenje duse.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 13:25 

Jesi ti svjestan koliko je ovo bolesno sto si napisao..do koje mjere religija i fundamentalizam mogu izopaciti ljude.Ti si decko izopacen i bolestan.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 13:26 

Ponovno ponavljam :wink:
Ne zenima me u ovom pitanju knjiga postanka, jer ona ima samo male veze s tim.
Ovo se pitanje moglo dovoljno dobro postaviti i bez Biblije.
Kršćanski nauk je da je Bog sve voljeći, (valja sam dobro to rekao gramatički ) što bi trebalo značit ako životinje nemaju razum i sa time nisu sposobne počiniti grijeh već samo što im je prirodno, zašto su umirale godinama radi procesa evolucije ili čega drugoga već prije nastanka ljudi. Shvaćam da su za vrijeme ljudi korištene za hranu, i da su stvorene za ljude, ali to mi osobno ne objašnjava zašto stvoriti bića kojima je prirodno ubijati, i zvati to "dobrim"

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 13:29 

Jesi ti svjestan koliko je ovo bolesno sto si napisao..do koje mjere religija i fundamentalizam mogu izopaciti ljude.Ti si decko izopacen i bolestan.

Ne volim zvanje imenima, ne znam je li ovo upućeno meni ili brksu. I valjalo bi dati dobar argument.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 16:44 

Argument su bolesne teze o nekdanjem bozjem dozvoljavanju incesta.Bolesno.Potpuno.Sto se tice zivotinja,postavljas dobra pitanja,ali budi siguran da ti krscanstvo nece dati odgovor.Obzirom su zivotinje niza bica,nema problema da ih se ubija i nanosi im patnja.Cak i Jahve trazio da se zakolje koza i njome mlati po dovratniku da tako oznaci kucu u kojoj nece ubiti djecu.Obred zrtvovanja zivotinja trazio je i da se krvlju zaklane zivotinje skrope ljudi a ostatak cijedi po zrtveniku.Onda se toJahvi vise nije svidjelo pa su stvari krenule drugacije.Tako da eto,sto rec.Obzirom na povijest krscanstva zivotinje su tu da sluze,sto rezultira klanjem.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 17:36 

Argument su bolesne teze o nekdanjem bozjem dozvoljavanju incesta.Bolesno.Potpuno.Sto se tice zivotinja,postavljas dobra pitanja,ali budi siguran da ti krscanstvo nece dati odgovor.Obzirom su zivotinje niza bica,nema problema da ih se ubija i nanosi im patnja.Cak i Jahve trazio da se zakolje koza i njome mlati po dovratniku da tako oznaci kucu u kojoj nece ubiti djecu.Obred zrtvovanja zivotinja trazio je i da se krvlju zaklane zivotinje skrope ljudi a ostatak cijedi po zrtveniku.Onda se toJahvi vise nije svidjelo pa su stvari krenule drugacije.Tako da eto,sto rec.Obzirom na povijest krscanstva zivotinje su tu da sluze,sto rezultira klanjem.

Slazem se s tobom o tezi o životinjama. U vezi incesta me čudi kako malo poznaješ pismo?!! No to bi trebalo otvoriti posebnu temu jer nije fer razglabati o temi koja ne spada ovdje. Otvori temu o incestu pa ćemo raspraviti.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 20:08 

Snjegovic je napisao/la:
Cak i Jahve trazio da se zakolje koza i njome mlati po dovratniku da tako oznaci kucu u kojoj nece ubiti djecu.

Jahve tražio da se "mlati" zaklanom kozom po dovratniku?
Ovakav način sprdnje s Biblijom sigurno ti ne služi na čast, a nazivaš se kršćaninom.

Snjegovic je napisao/la:
Obzirom na povijest krscanstva zivotinje su tu da sluze,sto rezultira klanjem.

A ovo je naročito duboko promišljeno.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 20:44 

Netko cita i slusa i ne vidi sliku.Ja sam vizualni tip i vidim sliku.Ako postoji normativ i mjera po kojom se mjeri krscanin onda to nisam.Pogotovo ne kad mi covjek mjeri.A pogle ovo gore,ovu bolestinu sto pisu i kakve cine pripisuju bozjoj dozvoli.Sad sam ja crna ovca.u Starom Zavjetu se zivotinje gotovo u pravilu,skoro uvijek spominju u kontekstu ubijanja.A ja? Eto odo,necu tu vise nista napisati.Ni virtualno ne zelim biti u necemu toliko bolesnom gdje se provlaci cinjenica da je Bog nekad dozvoljavao spolno opcenje s vlastitom materom.Jer tako "pise" u Bibliji kad se fundamentalno tumaci.Zbogom bolesti i takvim katolickim odgovorima.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 22:12 

Snjegovic je napisao/la:
Netko cita i slusa i ne vidi sliku.Ja sam vizualni tip i vidim sliku.Ako postoji normativ i mjera po kojom se mjeri krscanin onda to nisam.

I ja sam vizualni tip. Ali kad pročitam rečenicu tipa "označi tom krvlju dovratnik svoje kuće" (parafraziram, naravno), sigurno nemam pred očima sliku cijele ovce/koze kojom bi netko mlatio po vratima, kako ti kažeš.
Izruguješ se, pokušavaš biti zabavan gdje i kada to uopće nije primjereno, pretjeruješ.
Baš kao što pretjeruješ i s tom pričom o odlascima.

Nadalje, eto sad nisi ni kršćanin, a mislim da si negdje pisao da jesi katolik i to "realitetnog" usmjerenja...tako nekako si napisao.

Boriš se, vidim.....ali smijem li reći da se boriš protiv pogrešnih stvari? Imam i ja takvih stanja, svi ih imamo.
Ali sa sobom se trebamo boriti i najprije sebe pobijediti.

Pozdrav ti i mir tebi.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 22:39 

Nema tu patetike moga odlaska.Ne zelim gubiti vrijeme tu.Sve je ustogljeno,hladno,forma bitnija od sadrzaja. :) Ovakva religija koju tu iscitavam
a i opcenito u u krscanskim medijima je partijsko ponasanje i nhl nedjeljom- opijum za narod.Ne sjecam se da sam krscanin realitetnog usmjerenja,mozda to jes napisao ali ne sjecam se.Laudato tv je u cijeloj prici najpozitivniji katolicki medij.Bar nema partijske linije i krivaca i mjerenja necije vjere,izvlacenja iz konteksta sto je netko reko da bi mu to bilo servirano mjesec dana kasnije.Bas ko u ko.unistickoj partiji cetrdesetih kad se moralo pazit sto rec i tko slusa.Pozdrav i tebi.

Vrh

PostPostano: Sri kol 16, 2017 22:49 

Ponovno podsjećam držati se teme I ne svađati se ^_^

Vrh

PostPostano: Uto kol 29, 2017 15:14 

Mene zanima : zar je istina da je crkva u prošlosti progonila i ubijala crne mačke?Iako sam katolik,volim životinje,a ovo pitanje mi neko spočitnuo,nisam znala odgovoriti.

Vrh

PostPostano: Uto kol 29, 2017 15:26 

Koji je ovo trash :) :) kako uopce izvest proganjanje macaka? Jesu te pitali sto o okultnom znacenju teletabisa? :) :),citiraj ti njima Mao Tse Tunga... Nije bitno jel macka crna il bijela,bitno da lovi miseve :) ,evobi jedna macja pjesma :) https://youtu.be/mcUza_wWCfA

Vrh

PostPostano: Uto kol 29, 2017 16:00 

Snjegović,budi nježniji,ovo mi je prvi post,mogao si vidjeti,ne želim biti patetična,ali..Za crne mačke,kažu da su ih povezivali sa đavlom.Nije da vjerujem u to,pitam zna li tko istinu?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata