adrijana je napisao/la:
Imam jednu Bibliju koju nisi naveo, iz 1968. g. izdanje, koja sadrži i dodatke: opći uvod u Bibliju, te uvod i napomene za svaku knjigu Starog i Novog zavjeta koje su pisali Bonaventura Duda, Jerko Fućak, Celestin Tomić i dr.
Da, to je dobro. Imam to u jednoj KS Bibliji, nešto starije izdanje dok su još tiskali verziju s Rupčićevim prijevodom Novog Zavjeta (sad je Duda/Fućak).
I svi ti popratni tekstovi su tu - Duda, Fućak, Kresina, Tomić.
Verbumovo izdanje (Šarićev prijevod) isto ima uvode u sve knjige, ne opširne, doduše, ali eto, korisno je pročitati bar nešto.
Usput, "mjerkam" već dulje vrijeme ovo zadnje KS izdanje - meki uvez od umjetne kože/etui sa zatvaračem verzije, ali nekako bi mi baš sjelo da sljedeće izdanje bude s indeksom, onako urezano kao kod Verbumovih izdanja. To bi mi onda baš bilo odlično.
Da, sjetih se još nečega - knjiga "Mali ključ Biblije" don Živka Kustića koju smo imali kao klinci uz vjeronauk tj. ja sam ju imao, zaista se ne sjećam je li bila obavezna ili ne. Ti si dosta mlađa pa se vjerojatno i ne sjećaš toga. Zapravo, ne vjerujem da se itko ovdje toga sjeća, haha. Don Sneni je pokojni, a neki stari/ji članovi više ne dolaze na forum.
adrijana je napisao/la:
Drage su mi knjige i "Pristup Bibliji - Opći uvod u Sveto Pismo" dr. fra Celestina Tomića
To ne mogu upecati, odavno je nema. Mislim da sam nailazio na neke e-verzije, ali to zaista ne mogu čitati. Knjiga davno tiskana, ružan font, masno pa onda još skenirano....stvarno se ne mogu probijati kroz to. A i da je najčišći sken opet ne bi išlo, jednostavno mi ne sjeda čitanje na laptopu.
adrijana je napisao/la:
"Lectio Divina" u izdanju Salesiane
Nisam ju čitao niti ju imam, ali mi tematika nije strana i "istreniran" sam uz neke druge naslove.
adrijana je napisao/la:
Jer imamo ideja kao što je npr. ovakav biblijski priručnik za OŠ:
https://knjizara.glas-koncila.hr/biblijske-osobe.htmlkoji me i motivirao i koji je fantastičan...
Nisam imao pojma da ovo postoji. Vidim da ima nekoliko knjiga/cjelina i radni listovi uz svaku.....baš školski, a dobro ako je kvalitetno napravljeno.