https://direktno.hr/direkt/prkacin-prem ... ru-228729/Evo dio samo šta prkačin u saboru pita premijera plenkovića:
Dodao je da naše dvije zemlje imaju "zajedničkog neprijatelja, a to je
destruktivno i neprijateljsko djelovanje Srpske pravoslavne crkve". "Ta institucija je samo formalno vjerska, ona je zapravo politička i vojna. Ona svojim terorističko-diverzantskim djelovanjem razara i uništava Crnu Goru, čini političku štetu Hrvatskoj, pljačka jednako obje zemlje. Problem je u tome što je Crnogorcima jasno o čemu se radi, ali nemaju snage da se elegantno riješe ovog problema A mi u Hrvatskoj nemamo dovoljno pameti da se ovog problema riješimo. Pogotovo pameti nije imao jedan vaš prethodnik kada je prije 18 godina potpisao skandalozan ugovor sa SPC-om. Tada je Ivica Račan potpisao ugovor s
nepostojećim predsjednikom nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne SPC u Hrvatskoj. Hoćete li revidirati ugovor? Kad ga pregledate, on je zreo za poništiti", pitao je Prkačin.
Zakon o vjerskim zajednicama u članku 1 traži da svaka vjerska zajednica bude upisana u evidenciju. Kad pogledate evidenciju vidjet ćete da SPC-a u Hrvatskoj na taj način u evidenciji nema. Ima na desetke organizacijskih oblika, ali SPC u Hrvatskoj ne postoji. Ni u jednom članku njihovog ustava nećete naći episkopski savjet ni predsjednika koji je to potpisa", zaključio je Prkačin.
https://www.domovinskipokret.hr/blog/_P ... _crkve/403https://net.hr/danas/hrvatska/prkacin-t ... i-kod-nas/https://direktno.hr/direkt/prkacin-pono ... -n-226754/SPC i ostaci 'Crne ruke' rade posebno. Paralelno rade dva memoranduma - jedan je memorandum Stevana Moljevića o homogenoj Srbiji koji predviđa veliku Srbiju na način da se pokolju Hrvati, da se pokolju muslimani u Bosni i Hercegovini. Usput će ga SPC podržati na način da će 14 dana raspravljati u 'Komitetu laži'", pojašnjava saborski zastupnik Domovinskog pokreta pa nastavlja:
"Kako sam opisivao prošli put - zločine srpske vojske u Drugom balkanskom ratu nad muslimanima i Albancima, to pripisuju Hrvatima i hrvatskoj vojsci u ovome ratu. U ovom memorandumu stoje nevjerojatne stvari...".
SPC je toliko privilegirana kod na[/b]s - ne samo SPC, već i srpska manjina u Hrvatskoj - to za posljedicu ima divljanje od strane Srbije jer oni ne znaju biti zahvalni. Ovo što Hrvati u Vojvodini proživljavaju samo je zbog naše popustljivosti zbog SPC i srpskoj manjini u Hrvatskoj", dodao je.
Ante Prkačin: Porfirije se razotkrio, kada mu je "kroz šalu" izletjelo da je patrijarh Srba, Hrvata i Slovenaca
“U saborskom pitanju Plenkoviću spomenuo sam stvarnog premijera Račana i stvarnu Vladu stvarne države, da naglasim sve ono nestvarno i izmišljeno s druge strane,” govori zastupnik DP-a: “Ugovor sa SPC-om spominje pitanja od zajedničkog interesa, a koji je tu interes Republike Hrvatske?! Potpisati ugovor sa+ izmišljenim predsjednikom nepostojećeg Episkopskog savjeta u Hrvatskoj, nelegalne SPC u Hrvatskoj?!”
Ante Prkačin je obrazložio zašto SPC smatra nelegalnom u Hrvatskoj: - Nje kao takve u evidenciji nema! SPC u Hrvatskoj
sastoji se od pet eparhija i one nisu povezane k’o pet prstiju na ruci, nego je svaka od tih eparhija, zasebno vezana izravno za Beograd.A da je to zaista tako, Prkačin kao argument navodi nedavni intervju novog patrijarha Prvoslava Porfirija Perića na HRT-u: - Taj intervju je prezira vrijedan, a voditelj se nadmetao sam sa sobom u glupostima, nakon čega ga je njegov sugovornik u tome nadmašio! Porfirije Perić, ničim izazvan, rekao je ono što ja pokušavam već godina dokazati.
Da je SPC zapravo crkva Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca! On je izrekom tako rekao, pa je tobože kroz šalu, izrekao najozbiljniju moguću stvar… Porfirije je bio mitropoliti zagrebačko-ljubljanski… Postoji li teniski ili nogometni savez zagrebačko-ljubljanski?! Postoji li akademija Zagrebačko-ljubljanska?! Postoji li folklorno društvo zagrebačko-ljubljansko?! Nema ih! Prvo zagrebačko-ljubljansko, pa onda beogradski… I što se iz toga da zaključiti? Je li Porfirije Perić pravi predstavnik SPC-a, te sotonske institucije?! On po svojoj fizionomiji djeluje kao čovjek i ne djeluje mi kao sotona, no, izgleda da njega nisu dovoljno sotonizirali da bi mogao obnašati tu nečasnu dužnost!
https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... stituciji/Treća tema je ponoviti sve bitno o Srpskoj pravoslavnoj crkvi toj sotonskoj instituciji, tom najpodmuklijem neprijatelju hrvatskog naroda u posljednjih 100 godina, kao što sam već rekao ovdje. Bio bih najpodmukliji čovjek kad to ne bih bio u stanju argumentirati”, kazao je.
------------------------------------------------
Dok naši političari i naša KCrkva jednom napokon i konačno ne shvati tko je SPC i koja je njihova agenda na ovim prostorima već 200 godina, mi nećemo znati voditi politiku i parirati stalno novim zahtjevima srba u RH, novim pravima, stalnim pričama o velikoj ugroženosti, a da o nametanju krivnje hrvatima za izmišljeni i 70 puta uveličani broj žrtava u jasenovcu da ne spominjemo!
SPC je politička organizacija koja najviše promovira tezu da gdje je ijedan srpski grob da je to srpska zemlja!
SPC nije ni blizu tako evanđeoska crkva kao što je to KC uopće ,a i KC u Hrvatskoj!
Osnovica agende koju SPC vodi je da su mnogi krajevi u BIH , te Hrvatskoj srpske zemlje!
Je l to širenje evanđelja??
Istu takvu politiku nastavlja pat.porfirije...on nije odstupio od velikosrpske i hegemonističke politike SPC-a ni za milimetar