Gubiš vrijeme na stvarima koje ti ne utječu na spasenje.
Zašto onda Cullmann a sa kojim se slaže i Ratzinger vidi vjerovanje kršćana koji svoju sudbinu nakon smrti vide u obliku besmrtne duše duboko problematičnom.
Znamo da bi većina kršćana kad ih pitamo što se događa poslije smrti odgovorili da se duša djelo od tijela i ide Bogu na sud nakon čega čeka sudnji dan da se ponovno združi sa tijelom u sve općem uskrsnuću, sve izgleda jednostavno a opet Ratzinger vidi potrebu da sve ovo pokuša objasniti da bi vjernici dobili što potpuniju sliku.
Znam da u čitavoj ovoj priči tebi smeta Cullmann jer je protestant te bi ti odmah na početku očitao bukvicu svima pa i Ratzingeru kako možemo slušati jednog heretika.
Da sam stavio samo mišljenje Collmanna bez odobravanja Ratzingera već bi bio upozoren da širim ne katoličku nauku.
Ili što bi se dogodilo da stavimo nešto od Ratzingerova razmišljanja a da ne kažemo da je to on rekao, kakva bi bila reakcija vas pravovjernih kršćana.
Zar nije čudno da mene kojeg etiketirate sa nazivom modernista čitam Ratzingera najtradicionalnije teologa kao svog uzora dok se vi koji se nazivate pravovjerni kršćani uopće ne zanimate za njegovo mišljenje.