Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:32

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 09, 2023 10:18 

Ne razumijem koja je tvoja poanta s konstantnim ponavljanjem jednog te istog. Došao si do zaključka da je Bog stvoritelj svega, čega smo svi vjerujem svjesni.

Meni isto nije jasno šta njega muči??
Pa onda na kraju :pakao nije mjesto nego stanje?
Što ti je to toliko bitno kada nitko od nas smrtnika ne može ni približno dokučiti ili zamisliti kako je u raju i paklu...!

Čemu onda smaranje i zarezivanje sa tim ljudskim , ograničenim i ovozemaljskim poimanjem da li je nešto ( pakao) stanje ili mjesto??
Mislim da se zamaraš nebitnim stavrima...osim toga te su stvari otajstvo i ne možemo ih do kraja nikada shvatiti našim ograničenim umom!

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 11:10 

Ali, evo ako te baš muči u vezi pakla,da li je ono stanje ili mjesto, evo ti odgovor:

Pakao je i stanje i mjesto!
Nije: ili x ili y , nego x i y :))

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 11:18 

O čemu mi zapravo govorimo u ovoj temi?

E vidiš to je dobro pitanje. Vi ovde pričate, a u biti, niste ni svjesni šta pričate. Nije li to žalosno?! :|

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 13:24 

Slika i prilika modernizma.

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 14:20 

Slika i prilika modernizma.

Ti si kao one trick pony! :lol: modernizam modernizam modernizam

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 15:15 

E vidiš to je dobro pitanje. Vi ovde pričate, a u biti, niste ni svjesni šta pričate. Nije li to žalosno?! :|

Nije žalosno jer smo živi a odlika živih je da komuniciraju imaju odnos i zajedništvo.

Ovdje imamo dva pojma koji vjernici koriste da bi označili stanje nakon smrti a mi pokušavamo otkriti koji je od ova dva ispravnije koristiti.

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 15:19 

Nije žalosno jer smo živi a odlika živih je da komuniciraju imaju odnos i zajedništvo.

Ovdje imamo dva pojma koji vjernici koriste da bi označili stanje nakon smrti a mi pokušavamo otkriti koji je od ova dva ispravnije koristiti.

Gubiš vrijeme na stvarima koje ti ne utječu na spasenje.

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 15:46 

Gubiš vrijeme na stvarima koje ti ne utječu na spasenje.

Zašto onda Cullmann a sa kojim se slaže i Ratzinger vidi vjerovanje kršćana koji svoju sudbinu nakon smrti vide u obliku besmrtne duše duboko problematičnom.

Znamo da bi većina kršćana kad ih pitamo što se događa poslije smrti odgovorili da se duša djelo od tijela i ide Bogu na sud nakon čega čeka sudnji dan da se ponovno združi sa tijelom u sve općem uskrsnuću, sve izgleda jednostavno a opet Ratzinger vidi potrebu da sve ovo pokuša objasniti da bi vjernici dobili što potpuniju sliku.

Znam da u čitavoj ovoj priči tebi smeta Cullmann jer je protestant te bi ti odmah na početku očitao bukvicu svima pa i Ratzingeru kako možemo slušati jednog heretika.

Da sam stavio samo mišljenje Collmanna bez odobravanja Ratzingera već bi bio upozoren da širim ne katoličku nauku.

Ili što bi se dogodilo da stavimo nešto od Ratzingerova razmišljanja a da ne kažemo da je to on rekao, kakva bi bila reakcija vas pravovjernih kršćana.

Zar nije čudno da mene kojeg etiketirate sa nazivom modernista čitam Ratzingera najtradicionalnije teologa kao svog uzora dok se vi koji se nazivate pravovjerni kršćani uopće ne zanimate za njegovo mišljenje.

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 16:00 

Zašto onda Cullmann a sa kojim se slaže i Ratzinger vidi vjerovanje kršćana koji svoju sudbinu nakon smrti vide u obliku besmrtne duše duboko problematičnom.

Znamo da bi većina kršćana kad ih pitamo što se događa poslije smrti odgovorili da se duša djelo od tijela i ide Bogu na sud nakon čega čeka sudnji dan da se ponovno združi sa tijelom u sve općem uskrsnuću, sve izgleda jednostavno a opet Ratzinger vidi potrebu da sve ovo pokuša objasniti da bi vjernici dobili što potpuniju sliku.

Znam da u čitavoj ovoj priči tebi smeta Cullmann jer je protestant te bi ti odmah na početku očitao bukvicu svima pa i Ratzingeru kako možemo slušati jednog heretika.

Da sam stavio samo mišljenje Collmanna bez odobravanja Ratzingera već bi bio upozoren da širim ne katoličku nauku.

Ili što bi se dogodilo da stavimo nešto od Ratzingerova razmišljanja a da ne kažemo da je to on rekao, kakva bi bila reakcija vas pravovjernih kršćana.

Zar nije čudno da mene kojeg etiketirate sa nazivom modernista čitam Ratzingera najtradicionalnije teologa kao svog uzora dok se vi koji se nazivate pravovjerni kršćani uopće ne zanimate za njegovo mišljenje.

Nazvati Ratzingera "tradicionalnim" u ikojem smislu je samo po sebi teška laž i glupost. Modernisti "puše" Ratzingera kao neoog "tradicionalnog" jer je eto par lijepih stvari rekao o pravoj Misi itd.

Cullman to vidi duboko problematičnim jer je heretik koji vidi katoličanstvo kao takvo duboko problematičnim, jer da ne vidi preobratio bi se. Nadalje, to što ga Ratzinger podržava (iako ne znam je li to točno, i nemam pretjeranu želju to istraživati) samo dokazuje Ratzingerov "tradicionalizam".

Ponavljam, trošiš dragocjeno vrijeme koje imaš na zemlji na čitanje mišljenja heretika umjesto da se baviš vlastitim spasenjem. Ova cijela rasprava ti ni na koji način ne pomaže i savjetujem ti da umjesto bavljenja ovim moliš krunicu (zanima me što bi vrli "teolog" Cullmann rekao o moljenju krunice)

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 17:41 

Nazvati Ratzingera "tradicionalnim" u ikojem smislu je samo po sebi teška laž i glupost. Modernisti "puše" Ratzingera kao neoog "tradicionalnog" jer je eto par lijepih stvari rekao o pravoj Misi itd.

Cullman to vidi duboko problematičnim jer je heretik koji vidi katoličanstvo kao takvo duboko problematičnim, jer da ne vidi preobratio bi se. Nadalje, to što ga Ratzinger podržava (iako ne znam je li to točno, i nemam pretjeranu želju to istraživati) samo dokazuje Ratzingerov "tradicionalizam".

Ponavljam, trošiš dragocjeno vrijeme koje imaš na zemlji na čitanje mišljenja heretika umjesto da se baviš vlastitim spasenjem. Ova cijela rasprava ti ni na koji način ne pomaže i savjetujem ti da umjesto bavljenja ovim moliš krunicu (zanima me što bi vrli "teolog" Cullmann rekao o moljenju krunice)

Timotej jesi to ti?! Neka mi netko pljune u usta, ako to nisi ti. Odgovori starom prijatelju, jesi ili nisi?! :|

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 17:47 

Timotej jesi to ti?! Neka mi netko pljune u usta, ako to nisi ti. Odgovori starom prijatelju, jesi ili nisi?! :|

Nisam ja nikakav Timotej. Ako je pisao slično ovome, bio je u pravu, tko god da je.

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 18:06 

Toliko sam vremena s vama a još me ne poznaješ.
Timotej zvani Jobica

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 18:26 

Da, to si u pravu, i to uopće nije žalosno. Žalosno jest da se vi predstavljate kao katolici, a pišete takve bajke kaj je to strašno za vidjeti. De ti meni reci Kopitaru: šta je to duša?! Možeš mi na ovo pitanje odgovorit?! I ako ti nije problem, možeš li ovde citirati, samo kratko, nekoliko redaka, šta kažu vladika Jovan Ćulibrk, Beređi Dušan Bera, i Zoran Đurović, šta bi to bila duša?! :lol:

Vrh

PostPostano: Pet lip 09, 2023 19:01 

Da, to si u pravu, i to uopće nije žalosno. Žalosno jest da se vi predstavljate kao katolici, a pišete takve bajke kaj je to strašno za vidjeti. De ti meni reci Kopitaru: šta je to duša?! Možeš mi na ovo pitanje odgovorit?! I ako ti nije problem, možeš li ovde citirati, samo kratko, nekoliko redaka, šta kažu vladika Jovan Ćulibrk, Beređi Dušan Bera, i Zoran Đurović, šta bi to bila duša?! :lol:

Sve što si nabrojio mogu ti reći samo što crkveni oci kažu o tome pa ti stoga preporučujemo da počneš istraživati.
Također imaš u KKC o tome pogledaj definicije i ako ti je sve jasno dobro.

Bajke nisam nikad pričao a navedene što si nabrojio u potpunosti bi se složili u svim istinama vjere sa katoličkim biskupima, možda oko pogleda duša u čistilištu i pogledu primata Pape bi naravno bilo razlike.
Možda bi trebalo upozoriti i Ratzingera da ne citira neke protestantske teologe i ne priča bajke ali sad je kasno.

Ako želiš doprinijeti temi možeš reći nešto a ako ne želiš onda zaobiđi i pusti nas da razgovaramo.

Vrh

PostPostano: Sub lip 10, 2023 11:10 

Sve što si nabrojio mogu ti reći samo što crkveni oci kažu o tome..

Pretvorio sam se u uho.

Bajke nisam nikad pričao....

Jesi! I to u više navrata. :lol:

... a navedene što si nabrojio u potpunosti bi se složili u svim istinama vjere sa katoličkim biskupima, možda oko pogleda duša u čistilištu i pogledu primata Pape bi naravno bilo razlike.

Jel istina da je vladika Jovan Ćulibrk podoficir i rezervist 63. padobranske brigade iz Niša?! :|

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata