zdrave je napisao/la:
"Sagriješih predavši krv nedužnu!"- je PRIZNANJE da je pogriješio, no NIJE kajanje! Da jeste, ne bi izašao i objesio se. Da bi uopće bilo kajanja, naveo sam…a nakon kajanja, ponavljam, mora biti odluka "nikada više"! - A ŠTO? Izdati nevina čovjeka kojeg je pratio 3 godine kao blagajnik(i povremeno vadio iz kese za sebe) ili izdati Sina Božjega!?
ajme zdrave s tobom nikako na zelenu granu.Ok ti imaš pravo na svoje mišljenje i to ti niko ne osporava.Ali sad se već hvatamo toga da ti tvrdiš da se nije pokajao a pogledaj šta piše u Evanđelju:"Kada Juda, njegov izdajica, vidje da je Isus osuđen,
pokaja se i vrati trideset srebrnjaka glavarima svećeničkim i starješinama 4 govoreći: "Sagriješih predavši krv nedužnu!" Mt 27,3-4
Ako ne piše da je odlučio "nikad više" jesi li ti 100% siguran da Juda nije tako odlučio? Ono u šta sam ja siguran je da ti nikako to ne možeš znati pa shodno tome ni tvrditi da Juda nije odlučio da nikad neće ponoviti taj grijeh.
Uostalom zar ti neko ko je priznao da je sagriješio,vratio je novac i pokajao se a nakon svega se od muke objesio,zar ti takva osoba izgleda kao da ima želju opet ponoviti isti grijeh?Mislim da je Judi bilo i previše to što je učinio da bi opet imao želju ponoviti isti grijeh.Možda bi ipak na kraju Juda i ponovio taj grijeh ali po ovome što ja vidim prije bi pomislio da ne bi to učinio.
zdrave moj,da bi bio tako siguran u to što tvrdiš prvo trebaš dobro pročitati materiju o kojoj pišeš i upuštaš se u diskusiju.A onda trebaš dobro poznavati teologiju da bi se mogao tako sigurno i samouvjereno nešto tvrditi.
Po tvojim tvrdnjama ispada da ti bolje poznaš Bibliju i teologiju od Crkve jer si ti siguran da je Juda u Paklu a cijela Crkva kroz 2000 godina to nije mogla shvatiti.
Možda ipak na kraju došapnemo Papi da si heretik...