sneni je napisao/la:
No područje vjere i crkvenosti je tako isprepleteno da baš i nije jednostavno odgovoriti.
A s druge strane javno se religija tjera u privatne sfere (zbog toga je i sukob u župi!) pa se ljudi ne snalaze.
Nasljeđena situacija sa posljedicama života u komunizmu s jedne strane, lagodnosti i uzivanjima svakovrsnim s druge strane a zahtjevnost života po evanđelju sve skupa čini situaciju vrlo kompliciranom.
A Isusova izreka je tako živa danas: "A kad sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?"
Da,to je to. Ta isprepletnost vjere i crkvenosti, privatiziranje opće religije,negativna nasljeđa iz ateističkih vremen,današnji liberalističko-hedonistički načini života,te jedan vrlo neugodan i tragičan događaj,koji se je dogodio preprošle godine nešto prije Božića na Otoku Rabu(
kada su se dvije prekrasne djevojčice,prijateljice moje kćerke bacile sa zvonika i sebi oduzele život-bile su slejdbenice neke sekte),je bio temeljni poriv da ovu nimalo ugodnu temu stavim na ovaj FORUM.Ovo je prvi puta da sam,poslije tog nemilog događaja o tome prozborio,moram priznati bilo mi je,i još mi je, jako teško i u porpunosti neshvatljivo.Nakon toga u isto vrijeme se je iz istih razloga dogodila Pula,pa prošle godine Miholjac,pa tko zan ,nedao Bog,ovegodine u isto vrijeme?Što je to?Kako se protiv toga BORITI?
Samo se pitam,koja je to ideologija koja te mlade tjrea da si tako olako daju najvredniji Božji dar:Život.Pazite nije to jedan slučaj,to je kontinuitet koji se događa i treba nažalost očekiati da će se ponoviti.
Opet jedno pitanje bez odgovora:Tko je sljedeći?,i ZAŠTO?
Prema tome smatram,možda sam u krivu ali ipak ću ovo napisat, da smo svi skupa odgrovorni,Počevši od države,moralnih autoriteta, do građana pojedinca,jer bi naša svijest morala biti na višoj pragmatičnoj razini u ovoj predmetnoj stvari te da se najzad i konkretno nešto učini kontra tog zla.Normalno svatko u sojoj demeni djelovanja,poštivajići u potpunosti načela Božjih i Državnih zakona.
Budite pozdravljeni!
Hvaljen Isus i Marija