Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 18, 2026 15:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 14, 2010 03:00 

Rio je napisao/la:
URIEL
Citat:
Pa prema tome moram naglasiti da je antikršćanska propaganda u našroj zemlji jedan od puta zasranjenja mladih

ahha hhha hhha hhhhaa hha hhhhhhhhaa haa - oprosti(te) Uriel već me dugo nije ovako nasmijao nečiji lapsus calami. - ova riječ ispred riječi "mladih". Baš je zgodno ispalo. Skoro da se i misao zadržala. Molim moderatora da ne briše i jer ovo nije tema, i jer nije možda zgodno da stoji. Ahhhaa hhhaa :D

Svaka čast "Rio",ovo je i ovako nenamjerno ,ispalo itekako komično,tako da sam se i ja od srca nasimijao. :D
Puno pozdrava i lijep dan
Bog ti bio u pomoći

Zadnja izmjena: URIEL; Čet sij 14, 2010 03:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet sij 14, 2010 03:42 

sneni je napisao/la:
No područje vjere i crkvenosti je tako isprepleteno da baš i nije jednostavno odgovoriti.
A s druge strane javno se religija tjera u privatne sfere (zbog toga je i sukob u župi!) pa se ljudi ne snalaze.
Nasljeđena situacija sa posljedicama života u komunizmu s jedne strane, lagodnosti i uzivanjima svakovrsnim s druge strane a zahtjevnost života po evanđelju sve skupa čini situaciju vrlo kompliciranom.
A Isusova izreka je tako živa danas: "A kad sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?"

Da,to je to. Ta isprepletnost vjere i crkvenosti, privatiziranje opće religije,negativna nasljeđa iz ateističkih vremen,današnji liberalističko-hedonistički načini života,te jedan vrlo neugodan i tragičan događaj,koji se je dogodio preprošle godine nešto prije Božića na Otoku Rabu(kada su se dvije prekrasne djevojčice,prijateljice moje kćerke bacile sa zvonika i sebi oduzele život-bile su slejdbenice neke sekte),je bio temeljni poriv da ovu nimalo ugodnu temu stavim na ovaj FORUM.Ovo je prvi puta da sam,poslije tog nemilog događaja o tome prozborio,moram priznati bilo mi je,i još mi je, jako teško i u porpunosti neshvatljivo.Nakon toga u isto vrijeme se je iz istih razloga dogodila Pula,pa prošle godine Miholjac,pa tko zan ,nedao Bog,ovegodine u isto vrijeme?Što je to?Kako se protiv toga BORITI?
Samo se pitam,koja je to ideologija koja te mlade tjrea da si tako olako daju najvredniji Božji dar:Život.Pazite nije to jedan slučaj,to je kontinuitet koji se događa i treba nažalost očekiati da će se ponoviti.
Opet jedno pitanje bez odgovora:Tko je sljedeći?,i ZAŠTO?
Prema tome smatram,možda sam u krivu ali ipak ću ovo napisat, da smo svi skupa odgrovorni,Počevši od države,moralnih autoriteta, do građana pojedinca,jer bi naša svijest morala biti na višoj pragmatičnoj razini u ovoj predmetnoj stvari te da se najzad i konkretno nešto učini kontra tog zla.Normalno svatko u sojoj demeni djelovanja,poštivajići u potpunosti načela Božjih i Državnih zakona.
Budite pozdravljeni!

Hvaljen Isus i Marija

Vrh

PostPostano: Čet sij 14, 2010 07:56 

Moj dragi prijatelju. Nije baš jednostavan problem. Sa "crnim misama" i svim posljedicama sam se susreo u Austriji prije 16 godina. Izrugivali su me. Mjerodavne vlasti mi nisu vjerovali. Kad se dogodilo bilo je kasno... Dakle problem nije samo naš i nije nov. (što se tiče sek(s)tašenja posebno)

Uzroci takve pojave: na prvom mjestu ću staviti "Mysterium iniquitatis" (misterij zla) on je u sebi neprotumačiv (kao što je u sebi đavao neprotumačiv) i taj misterij zla je raširen.. čega sve nema na internetu - mladima dostupno - na galvi se kosa diže ako pogledaš sotonističke stranice - savjetujem ti nemoj ako želiš biti miran!

Klima u katoličkom društvu našeg naroda je ova: kršten sam, pričešćen sam, krizman sam, vjenčan sam - (ovo sve manje) bvlagolsivljam kuću, idem na misu tu i tamo... jedem bakalar (ribu) na Veliki petak - možda na Veliki četvrtak špinat - i tražim za svoje crkveni sprovod i to je to.. To je 80% naših kršćana i u tome se sastoji svo njihovo kršćanstvo. Da se slikovito izrazim njihova vjera i život po vjeri je ostao "u cipelama prve pričesti"

Vodstvo naše Crkve (biskupi) žive u oblacima daleko od svake stvarnosti.. važno je osnivati nove biskupije, dijeliti titule, pojaseve (crvene) mocete i birete - svećenici (ogromna većina) potonuli u rezignaciju. Rijetki se bore nešto uspijevaju (tako je bilo uvijek uzmi Don Bosca okupio je jedan broj mladeži --- a strahovito velika većina je ostala ne obuhvaćena - jer je to fizički zakon) Ovima koji nešto rade podmeću se klipovi... ne nalaze podršku.. ni od kolega ni od biskupa..bore se kako umiju i znaju.

Sveopći trend u društvu: jeftini doživljaj, zabava, potrošnja.. k tome je sve usmjereno svemoćna propaganda potrošnje.. Sve se manje poštuju temeljne ljudske vrijednosti: poštenje, rad, prrijateljstvo. - slijedi nastavak

Zadnja izmjena: sneni; Čet sij 14, 2010 08:19; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet sij 14, 2010 08:16 

K tome ne smijemo zaboraviti (zbog ovoga će nekima skočiti rogovi) da sile podzemlja, moći ratuju protiv vjere a katoličke Crkve na poseban način. Imaju strahovito puno sredstava i ulažu paklene sile :homoseksualni brakovi - spominjem kao tip, pravo na abortus, eutanazija, manipulacija sa oplodnjom samo su neki od tipova. I zar brojni mladi koji u sebi nose normalnu, prirodnu sliku života - ne žele živjeti u takvom društvu i bježe iz njega.. Za sada nisam nigdje pročitao da netko ove dvije pojavnosti dovodi u vezu.

U sveopćoj dezorijentaciji roditelji su se potpuno izgubili, odgoj su prepustili (nikome! a što je najgora varijanta) Djecu (u ogromnoj većini) nisu naučili raditi.. Prepuštena su divljim silama koje bujaju u mladosti. Škola nema nikakvu odgojnu funkciju "naučno je to dokazano" da škola treba biti samo informativna a ne formativna (nekada je učitelj bio autoritet u mjestu "pazi da te ne vidi učitelj!) Danas su učitelji mizerno plaćeni za svoj rad (čujem da imanju među manjim plaćama u javnim službama) I kad uzmemo sve skupa onda je toliko tame oko nas da je grozno.
I zato je dužnost svakoga od nas ne plakati nad tamom nego kad bi svatko od nas u svom krugu učinio nešto malo dobra, zapalio makar jednu malu šibicu bit će puno svjetla.
Božić je prošao što smo svaki od nas UČINILI da bude makar malo svjetla.. I na kraju uvjeren sam da ja činim sve što mogu.. priznajem nikada nisam primio od mjerodavnih priznanje za svoj rad .. ali zbog njih i ne činim... no vrlo teško je biti osmljeni veslač na uzburkanoj pučini!
I na kraju ostaje neodgovoreno Isusovo pitanje Judi "Zašto si došao? Zar poljupcem izdaješ Sina Čovječjega" i dodatak sv. Ivana "Foras autem fuit nox" A vani je bila noć...

Vrh

PostPostano: Pet sij 15, 2010 05:57 

Moram naglasiti velečasni "SNENI" da ste po mom mišljenju pogodili u srce problema.
Jer su i moje dugogodišnje analize, stvari koje se događaju a koje su meni kao kršćaninu-katoliku da li slučajno ili ne,zapale za oko (glede ne samo sektaštva već i same inercije kompetentnih ili možda nekih drugih meni trenutno nedokućivih razloga u nemogućnosti uspiješnije borbe protiv tog paklenog zla),rezultirale istim gotovo identičnim rezultatima.
Moram vam još jednu stvar reći o sebi,a to je da sam u vrijeme rata bio operativac tadašnjih Hrvatskih obavješatajnih službi,tako da sam izmeđuostalog i u tom smjeru šklolvan, te da mi je jako dobro poznata analiza.
Pa sam poradi toga uvjeren da je država ta,ako stvarno ide u kršćanskom smjeru,koja ima snage slovom zakona i svim metodama i sredstvima službe oduprijet se tom tekućem egzistirajućem i nadasve po mladež i mnoge njihove obitelji pogubnom zlu,koje svakodnevno ostavlja dalekosežne posljedice sa velikim duševnim ranama.
Međutim znakovi kojih je za sobom ostavio ovaj hrvatski sustav su mi ukazali da Hrvatska država prhvaćajući Evropski liberalizam je itekako skrenula sa puta kršćanstva i priklonila se:"nekontroliranom evropskom liberalizmu,legalizaciji homoseksualizma,legalizaciji abortusa,i t.d.
Pa čovjeku koji može vidjeti te "sitnice" nije jasno dokle ljudska farsa može doseći,s jedne stane današnji hrvatski vladari na Euharistijskim slavljima u prvim redovima a s druge u pragmatičnom smislu HEROIN,ALKOHOL,PORSTITUCIJA,SEKTAŠTVA,PREVARE,LEGALIZACIJA VANZAKONSKOG STJECANJA MATERIJALNIH SREDSTAVA I SL.
Pitam sa da li je grijeh farizejstva dans nadmašio onog u vrijeme kad je naš Gospodin Isus Krist hodao zemljom?
Prosto da čovjk ostane ne samo bez teksta već i bez misli o ... .
Hvaljen Isus i Marija.

Vrh

PostPostano: Sub sij 16, 2010 12:53 

"Vodstvo naše Crkve (biskupi) žive u oblacima daleko od svake stvarnosti.. važno je osnivati nove biskupije, dijeliti titule, pojaseve (crvene) mocete i birete - svećenici (ogromna većina) potonuli u rezignaciju."(SNENI)
.
Barnaba, sada šutiš? Pa piše SVEĆENIK..nećeš valjda i njega brisati kad napiše ISTINU!
Bravo sneni! Zna se daleko više toga, ali...moj Matula, relano gledajući, tim paljenjem šibice koju dalje spominješ, stvara se svjetlo. U njemu se uočavaju face s imenom i prezimenom i titulom onih što tumaraju, bauljaju, gube se, no nešto ipak "rade" misleći da je to dobro, na žalost su posve u krivu.
Pa sad, hajde: TKO će im to reći? Ako se pokuša i pismenim putem(ovdje) - pazi Matula, bit ćeš obrisan.
A dok budeš govorio ovako uopćeno ionako ti nitko ništa ne može, ali se neće ništa ni pomaknuti s mrtve točke(parabola sa Sanaderom: ništa se ne bi desilo da nije načinio glupost. Zapravo kao da i nije).
Premalo je samo oko sebe činiti dobro ako NISI uključen i EVIDENTIRAN i u župi. U protivnom si neprijatelj Crkve - a to osjećam na svojoj koži.
Pa što reći nego: živjela crkvema demogratičnost, laička kratkovidnost i sveopća sluđenost! Stoga ovaj dio tvog posta potrkepljuje to:
.
"U sveopćoj dezorijentaciji roditelji su se potpuno izgubili, odgoj su prepustili (nikome! a što je najgora varijanta) Djecu (u ogromnoj većini) nisu naučili raditi.. Prepuštena su divljim silama koje bujaju u mladosti. Škola nema nikakvu odgojnu funkciju "naučno je to dokazano" da škola treba biti samo informativna a ne formativna (nekada je učitelj bio autoritet u mjestu "pazi da te ne vidi učitelj!).....I kad uzmemo sve skupa onda je toliko tame oko nas da je grozno.
I zato je dužnost svakoga od nas ne plakati nad tamom nego kad bi svatko od nas u svom krugu učinio nešto malo dobra, zapalio makar jednu malu šibicu bit će puno svjetla"(SNENI)
.
Barnaba, da sad iznesem jednu novu činjenicu koja bi potkrijepila Snenov post - obrisao bi me, je li tako? Stoga se povlačim na neko vrijeme ne samo iz teme nego s KO, jer si posve ispretumbao "napad" na crkvene tobožne mudre dostojanstvenike s "otvaranjem očiju" i njima i laicima!
Pozdrav svima(dok se još vidi ovaj post)!

Vrh

PostPostano: Sub sij 16, 2010 13:32 

Zdrave nisam u mogućnosti odgovoriti baš na sve ali načelno mogu napisati ovo:
Vjernik vjeruje unatoč teškoćama jer je svjedok nade koju nosi u sebi. Ako je smisao ove teme u napadanju pastira Crkve, odnosno umanjvanju vlastite odgovornosti, a ne konstruktivan doprinos kako riješiti problem, onda jadna vam vjera, pa ma koju funkciju nosili u Crkvi.
Ako je čovjek u nemogućnosti posvjedočiti nadu koju vjera u Krista daje, onad uopće nije loša opcija i da izabere šutnju.

Što se problema tiče koji je zadesio župu od Snenog to je posljedica činjenice da vjernici shvaćaju vjeru kroz običaj. Tvrdim da običajna vjera nije uopće čvrsto i uvjereno pristajanje uz vjerske, istine već ono što se označava poslovicom "Kud svi Turci tuda i mali Mujo". Takva vjera ne može svjedočiti nadu već se bavi samo onim rubnim i manje bitnim. O odnosu vjere i običaja smo probali raspraviti na temi viewtopic.php?f=11&t=390 ali za to nije bilo interesa, no to ne znači da problem ne postoji.
Da bi se držali teme koja bi trebala biti o sektaštvu onda treba reći kako u takvoj sredini vjernik koji želi živjeti po vjeri a ne običaju, lako može doći pod utjecaj "sekti" jer one u prvi tren itekako ističu jasne i vidljive nedostatke običajne vjere.

Vrh

PostPostano: Ned sij 17, 2010 23:13 

URIEL:Istina je neoboriva propozicija,ali čovjek ipak mora biti oprezan kad s njom barata.Mora se itekako voditi računa o načinu,vremenu i mjestu kada se upotrebljava.
Ako se upotrebljava u svrhu dobroga onda je ona u službi protekcije cjeline te su njezini ciljevi i njezina očitovanja ideja, na terenu pozitvinog predznaka.Međutim ako se s njom (istinom) krene malo agresivnije može u momentu proizvesti više štete nego koristi.
Kršćanska zajednica je, po mojoj laičkoj prosudbi po pitanju vjere,po Kristu velika i ne djeljiva cjelina,i samo kao takva ima relevantnu smisao i svrhu.Prema tome jedan od temeljnih naših kršćanskih ciljeva mora biti njegovanje i čuvanje te svete Isusove tvorevine na zemlji-CRKVENE CJELINE.
Kritika načelu vjere današnjeg vremena te dobra namera da se jasnije,glasnije i s argumentima iznesu na vidjelo temeljne slabosti vjere današnjeg čovjeka u Hrvatskoj, može biti itekako učinkoviti put u borbi protiv sektaštva i njihovih svekolikih pogubnosti.

Evo navest ću primjer koji govori u prilog tezi da je vjera u Hrvata više tradicionalna nego fundamentalna:”Dođe čovjek iz Maroka u sred Zagreba i kaže da će polaganjem ruke,na glave građana ozdraviti svih kojih bude dotaknuo.Neprovjerena statistika ukazuje na to da je isti položio ruke na nekoliko tisuća Zagrebčana”.Dalje nemam komentara.
Mogu jedino citirati sljedeće,FIZIČAR JE REKAO: “Što je neki pojam općenitiji, to on češće ulazi u naše mišljenje, a što je posredniji njegov odnos prema osjetilnom iskustvu, to nam je teže razumjeti njegovo značenje … ”.

HVALJEN ISUS I MARIJA

Vrh

PostPostano: Pon sij 18, 2010 10:11 

URIEL je napisao/la:
Evo navest ću primjer koji govori u prilog tezi da je vjera u Hrvata više tradicionalna nego fundamentalna:”Dođe čovjek iz Maroka u sred Zagreba i kaže da će polaganjem ruke,na glave građana ozdraviti svih kojih bude dotaknuo.Neprovjerena statistika ukazuje na to da je isti položio ruke na nekoliko tisuća Zagrebčana”.Dalje nemam komentara.

Istina, Mekki Torabi i u kršćanskim i muslimanskim zemljama reklamira sebe "da je taj dar dobio od Boga". A ljudi ne razlikuju praznovjerje od prave vjere, žele čudesa na brzinu ne znajući da time iskušavaju Boga i nasjedaju samoprozvanim iscjeliteljima... A ako bi netko imao takve darove od Boga, pa išao ih prodavati time bi načinio još veći grijeh, pročitajte Djela apostolska: zgodu o Petru apostolu i Šimunu čarobnjaku (8. poglavlje)!

Vrh

PostPostano: Pon sij 18, 2010 18:34 

adrijana je napisao/la:
Istina, Mekki Torabi i u kršćanskim i muslimanskim zemljama reklamira sebe "da je taj dar dobio od Boga". A ljudi ne razlikuju praznovjerje od prave vjere, žele čudesa na brzinu ne znajući da time iskušavaju Boga i nasjedaju samoprozvanim iscjeliteljima... A ako bi netko imao takve darove od Boga, pa išao ih prodavati time bi načinio još veći grijeh, pročitajte Djela apostolska: zgodu o Petru apostolu i Šimunu čarobnjaku (8. poglavlje)!

Imate porpuno pravo Adrijana,po meni stvar koja se je dogodila u Zagerbu,kad sam doznao za nju, je bila začuđujuće smiješna i nadasve nevjerovatno naivna.Mislim da taj događaj čak nema previše veze ni sa vjerom već prepostavljam da je u pitanju neka vrsta mentalnog sklopa koja ima veze sa greškom u razumu i normalno problemom u logici razmišljanja,jer je ipak logika ta koja upralja radom razuma.

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 02:14 

Pa da, ali za to je potreban proces razmisljanja, vaganja i tome slicno, a upravo je to sustina problema obicajnih vjernika. Oni jednostavno ne razmisljaju vec su se prepustili. Ljudima danas kao da nije stvarno da su zivi, kao da nisu svjesni. Zastrasujuce. Recimo moj brat, njemu je dovoljno sto ima. Kaze da on vjeruje, da je katolik, da u sebi zahvali Bogu na svemu dobrom u zivotu kad prolazi pored crkve i cak i udje u nju i kaze dvije tri, a nedjeljom uopce ne ide na misu. I ne zeli cuti zasto je vazno ici na misu i sto to znaci, kao davim ga sa svojim "propovijedanjem", a ja sam mu samo zeljela pomoci koliko znam da mogu. Kako njemu objasniti? Kao da nije dovoljno svjestan zivota i svog postojanja. Ne znam kako da to shvatim.

Vjera je zaista milost Bozja.

Ali opet treba razmisljati, zeljeti znati, vjerovati, imati dobro za cilj, zeljeti upoznati Boga koliko god mozemo kao ljudi. A ljudi tako danas ne razmisljaju. Jednostavno ne razmisljaju o svom postojanju, kako i zasto. :(

I taj lik iz Maroka, toboze iscjelitelj. Prestrasno. Red se stvorio pred njim da ih "ozdravi" i to danima. Kladim se da su to isti oni koji su isli na duhovne seminare katolickih karizmatika. Samo da ozdravimo i opet smo sretni i sta nas briga. Sta nas briga da li je Bog zbilja stvaran, drzim se obicaja i to je sasvim dovoljno. Pa zar to nije zalosno? :(

Kad sam sogorici rekla da Marokanac nema veze s Isusovim ozdravljenjem koji zapravo jedini stvarno ozdravlja, ona mi je rekla da je njezin brat vidio neke casne sestre tamo i sta sad. Sta?! Ako je to istina, ja sam zgrozena. Zasto crkva ne skace i ne upozorava svoje vjernike na takve sarlatane malo ostrije i malo zesce? Trebala bi se pravo pobunit i ozbiljno upozoravat na zlo. Jer ne sumnjam da ce ih doci jos.

Treba biti sto vise seminara o tim prijetnjama sektaskog i iscjeliteljskog tipa, pricati sto vise na propovjedima, u casopisima, upozoravati da to nema veze s Bogom nit im moze donijeti dobro. Ljudi cesto iz neznanja posrnu. Bas zato klerici trebaju biti jos vise cvrsti u ocuvanju nase zdrave i ispravno usmjerene vjere. I ne samo oni. Svaki laik, ako nesto vidi da nije dobro pozvan je reci istinu.

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 12:18 

U potpuno se slažem s vama "Purple",razmišljanje je jedan od biti pragme,ako više razmišljamo manje će mo govoriti i raditi gluposti a proporcijonalno tome će mo i malje griješiti.
Fizičar je u objašnjavanju svoje teorije na području kvantne menhanike smisaono rekao:"ljudski mozak je u shvaćanju te stvari na razini ribe koja pokušava shvatiti sastava vode u kojoj živi".
Tako je isto i sa našim tradicjonalnim vijernicima,tj.vjernicima koji ne razmišljaju o vjeri,i o pragmatičnim postupcima u okvirima vjere.Bitno je da oni vjeruju,a ja se pitam u što,koga,kada,gdje,kuda,kako,itd.
Imam jednu zgodu sa jednog netako davnog seminara, o jogi i raznoraznim sektama, na otoku Rabu,kojeg je održao svečenik,fratar,znanstvenik.Vidjelo se da je čovjek itekako dobro i relevantno upučen u stvar.Da skatim,nakon predavanja i nekoliko pitanja od strane publike,i ja sam se javio za riječ sa pitanjem kojeg sam počeo ovako:"Pisano je da što nam je više dano više će se od nas tražiti-prema tome gdje su ti autoriteti kojima je dano da nas pouče u toj stvari,jesu li možda malo zaspali?".
Na što mi je predavač odgovorio,"evo ovdje ispred vas".
Nakon čega je stotinjak ljudi počelo pljeskati.
Međutim kad sam rekao da vdim samo jednog čovajka i da sam ovo lijepo iskustvo doživio samo jednom u mojih 48 godina života,nasuprot svekolikoj propagandi putem televizije,novina,knjiga New Age_a,interneta i.t.d. i.t.d.,nekoliko mojih poznanika intelektualca i jedan novinar i jedan svečenik su mi rekli da sam postavio pravo pitanje,te da je ovaj seminar jedna mala kap dobroga u oceanima zabluda.
Ja osobno vidim tradicionalne vijernike kao jako plodni poligon sektaštva i zabludništva.
Te,također mislim da bi naši moralni autoriteti kojih poštivamo i koji su zaslužili da ih se poštiva,ipak, po tom pitanju,morali uložiti više energije i provesti puno više kako pragmatičnih tako i teoretskih akcija.

Hvaljen Isus i Marija

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 15:13 

Gosn URIEL, apsolutno se slazem s vama.

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 15:47 

Evo imala sam priliku zivjeti s jednom djevojkom 3 mjeseca kao student podstanar koja se bavi reikijem vise od 8 god., znaci vec je usla u neke stadije, dala hrpu novca za to, "otvarala pecate",neke simbole, radila "tretmane", "ozdravljala" sebe i ostale, ne imala drugih prijatelja osim reikista (sto je ociti znak za sektu). Ja sam bila jedina osoba izvan te sekte s kojom je ona komunicirala silom prilika jer je trebala podstanara, a ja u to vrijeme nisam imala neko misljenje o tim stvarima, tj. bila sam u apsolutnom neznanju sto je to reiki i odlucila sam se useliti. Naravno da me je pokusala privuci, ali me je sam Bog spasio iz toga.
I zaista mogu reci da je to cistokrvna sekta, vrlo opasna po mom misljenju. Zapravo to mogu garantirati, jer ono sto sam dozivjela tamo nije za svacije usi.

Obicajni vjernici vrlo lako ulaze u takve tragicne situacije, oni su i ciljani plijen. Ja samo mogu zahvaliti Bogu sto mi je dao dovoljno razuma i vjere da prepoznam pogresno, Njemu protivno, mogu se i tako izraziti.

Tragicna mi je misao da nisam nista mogla uciniti za nju, previse je zaludjena s time premda mi se na pocetku cinila kao vrlo prijazna i ljubazna osoba, koja izlazi u susret. Tu i je zamka, oni (koji su zapravo zrtve svega toga) toboze djeluju i govore kao oni koji znaju kako zivjeti i tako se i ponasaju...dok se ne dotakne prave stvari u tome, ali o tome necu sad pricati.

Jos tragicnija mi je cinjenica da oni drze svoje sastanke i tretmane u jednom vrticu u Osijeku. Tj., nakon radnog vremena, kad djecica odu kuci, oni tamo navecer imaju svoje sastanke gdje rade tko zna sta.

Crkva je upozoravala na new age sekte, puno puta preko raznih seminara, ali vrlo slabo sam cula o tome na propovjedi za vrijeme mise, jer TAMO ce klerici sresti obicajne vjernike i tamo ce oni jedino cuti upozorenja. Mislim da bi se trebalo o tome vise razmisljati, kako doprijeti do ljudi. Jer opasnosti danas vrebaju odsvakud, s televizije, iz Maroka, u vrticu, u skoli (sjetite se one ravnateljice koja je stavljala nekakve sektaske napravice po skoli pa su se roditelji bunili, e TAKO se trebamo svi buniti!)...

Sve u svemu, trebaju se svi katolici vise aktivirati u vjeri i braniti od toga zla.

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 17:37 

Slažem se da se svi trebamo uključiti, pa možda nekom i pomognemo. Većina vjernika živi u neznanju.
Evo jedan primjer. U našu župu na crkveni god dolazi gost svećenik i u propovijedi između ostalog spomene što je sve protivno našoj vjeri. Nabrajao je horoskop, ji-đing, bioenergiju, reiki, tarot-karte, gatanje iz kave, graha, hodžine zapise i slično. Jedna se žena demonstrativno ustala i izašla iz crkve, a druga poznanica mi je poslije prišla i rekla da je ona inicirana u prvi stupanj reikia. Molila sam se za nju, jer je u svom neznanju prihvatila prodaju nekih bočica eteričnog ulja uz uvjet da priđe toj sekti. Nedugo nakon toga je otišla na hodočašće, ispovijedila se i vratila bez posljedica...mada čujem da se neki uz sva nastojanja ne mogu izvući iz toga, da imaju psihičke posljedice...odlaze na hagioterapiju...Izgleda da je to strašnije nego što mi mislimo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata