Lijepo vas sve pozdravljam
Krajem 2015 sam poceo davati desetinu od onoga sto sam zaradio, tj sve sto sam zaradio u 2015 sam odvoio desetinu i dao za prosli Bozic. Ove godine sam dao za polovicu godine, i mislio datii drugi dio sada za Bozic, ali me nije bilo kuci.(A moj zupnik nezna tko daje desetinu). U medjuvremenu dok sam dosao kuci, moj zupnik je organizirao molitveni lanac za duhovna zvanja u mojoj zupi,jer u mojoj zupi nije bilo JAKO dugo mlada misa. I sad, nije mi jasno ovaj dio: "davati u Bozju riznicu da u Njegovoj kuci uvjek bude hrane."...
Ja sam do sada davao za potrebite u mojoj zupi i nabavljala se hrana za one koji su u oskudici. I mislio sam, posto je sutra blagoslov kuca kod mene u ulici da mu predlozim da se taj dio da za duhovna zvanja, ako bude u zupi ili biskupiji, a ako nebude u zupi i biskupiji neka se skoluju svecenici u Africi, ako vec nece nitko iz zupe ili biskupije.
Citam vec to sve dosta dugo i istrazujem, i uvjek naletim kako je to bio stari zakon za zidove pa je taj zakon Krist podigao na visu razinu (nije ga dokinuo) i stalno se to vergla i ponavlja.
Znaci sta bi bilo ispravnije: davati za duhovna zvanja u zupi ili dati za one u oskudici, ili pola-pola, posto drugu polovicu jos nisam dao?? a moram pod hitno to napraviti....
Dali je to ok ? Dali je to u redu??
Trebao bih jasne smjernice, prijedloge, misljenja....