Kaže don Sneni: "Ti razbijaš glavu nekim čudnim pitanjima: "što ako on noćas sagriješi, a nema svećenika zu blizini a u jutro ima misu." (tako nekako glasi pitanje) "
Nema čudnih pitanja, život je sam po sebi dovoljno čudan. Je li to toliko nemoguće da ovo bude stvarna životna situacija?
Tako kao vi gledaju današnji zakonodavci. Njima su sve životne situacije nemoguće i onda kad donesu neki glupav zakon pokaže se da je sve to u životu moguće. I onda drž-nedaj pa se ide zakon mijenjati, a jedva da se boja tiska osušila.
U životu je jako puno toga moguće pa i to da svećenik zgriješi i da je sam.
I nisu to nikakva pitanja niti n aklapam o grijehu. Zanima me samo čisto crkveno-pravno-tehnički dio (valjda je mala profesionalna deformacija) jer volim da mi je sve jasno. Crkveno pravo mi je inače dosta logično pa sam se zanimao kako je to riješeno. Apsolutni ni na koga od svečenika ne mislim niti želim apostrofirati. Samo pravno tehnički dio.
I noć je samo kao primjer. Želio sam zornim prijmerom razjasniti što želim pitati. Nije samo noć za grijehe, to je samo moj primjer. I nikako i ničime nisam ni spomenuo
v a l j a n o s t svečeničke ispovjedi već samo tehniku i crkveno pravo! To jen uistinu vaša veoma proizvolja konstatacija. Šteta što tako čitate moj post.
Vidim i da ste na osnovu jednoga citata iz KKC donijeli valjanu prosudbu da sam slab u Ketekizmu? Neka, ako vam je time lakše. Neka tako i ostane.
I gdje sam ja pitao išta o izboru ispovjednika???
Kažu kod nas u Slavoniji: Što se babi 'tilo, to se babi snilo!
izgleda da je to generalna mudrost