Citat:
I netočno je da se u hrvatskoj homeopatija smatra nadriliječništzbom jer homeopatske lijekove mozemo naći i u lijekarni
Pa u ljekarnama se mogu kupiti i jantarne ogrlice s točnim uputstvima o djelotvornosti, što je samo dokaz da društvo postaje polako
new dark age koje gubi vrijednosti i kriterije.
Citat:
Još jednom postavljam pitanje jel itko upoznao nekoga tko je newager i sto je new age .po meni to je uopćen izmisljen pojam jer tzv new age nema svoju strukturu ni formu niti ustrojstvo ,niti je ijedan forumas ovdje upoznao nekog tko se tako proklamira,new age je uopćen pojam koji vjernici koriste kao koš za smeće u koji bacaju sve sto im se ne sviđa ili je blažević rekao da je to new age.
Prošle godine bila sam na jednom seminaru o stresu. Prethodno sam bila upoznata jedino da će predavačica predstaviti svoju novu knjigu i da je studirala u Americi. Sjećam se još njenog imena, Tarra Barat, a posebno me se dojmilo kada je pri završetku predavanja objasnila kako je potrebno očistiti se od stresa i svih negativnih emocija jer iduće godine (2012.) Zemlja ulazi u jedno novo razdoblje u kojemu će se izmijeniti energija i svi oni koji se ne bave sobom, svojim tijelom i emocijama, doživjet će velike promjene, u zdravlju, odnosima i sl. Kasnije sam našla o njoj podatak da je završila Interdisciplinarni studij – Omega institut u SAD-u na kojem se studira – wellness, joga i osobni razvoj.
Vrlo zanimljivo.Gotovo se nijedan newager sam ne deklarira tako, ali mogu se raspoznati po određenim razmišljanjima i vjerovanjima. Tako ih ima tri razine: prvi su oni koji dolaze u dodir s takvom „filozofijom“ preko filmova, knjiga, reklama, terapija ili lijekova i subjektivno i nekritički uzimaju od toga što im odgovara, tj. postaju konzumenti takvog sadržaja. Drugi su oni koji pišu knjige, nude terapije i „razrađuju“ sustav vjerovanja, znači zarađuju na tome, a treći su vrlo male skupine, najčešće izolirane, koje čitav svoj život posvećuju new age-u (i kod nas je već bilo raznih "sekti").