Alan Ford je napisao/la:
A što ti pišeš anonimni forumašu, prigovaraš nekom tko se drži učiteljstva samo zato što eto ti misliš da je nešto gadljivo, ali to je prije svega tvoj problem i tvoje mišljenje koje nisi potkrijepio niti jednim argumentom, nego lupaš bezveze i prosipaš svoj neki moral, po kojme bi se svi trebali ravnati, i to niti s jednim konkretnim argumentom...
KKC
Onaj tko poučava mora “biti svima sve” (1 Kor 9, 22) da sve osvoji za Isusa Krista. (...)
Prije svega neka ne misli da mu je povjerena samo jedna vrsta dusa i da mu je prema tome dopusteno da za istinsko bogoljublje jednako poucava i formira sve vjernike, i to uvijek jednom te istom metodom. Neka dobro zna da su u Isusu Kristu jedni kao novorodjenadjeca, drugi kao mladici, a neki konacno kao u posjedu svih svojih snaga. (...) Oni koji su pozvani u propovjednicku sluzbu moraju, u prenosenju nauke o vjerskim tajnama i o moralnim pravilima, svoje rijeci prilagoditi duhu i shvacanju svojih slusatelja.( Rimski katekizam)
Ovo valjda razumiješ. Ako pričaš s ateistom ne možeš s njim pričati kao sa vjernikom i prijetiti mu anatemom.
Dvojbena vam je i savjest pa opet malo KKC
1776 "U dubini savjesti covjek otkriva zakon koji on sam sebi ne daje, ali kojemu se mora pokoravati. Taj glas, sto ga uvijek poziva da ljubi i cini dobro a izbjegava zlo, kad zatreba, jasno odzvanja u intimnosti nasega srca(...). Covjek naime ima u srcu zakon sto mu ga je Bog upisao. Savjest je najskrovitija jezgra i svetiste covjekovo, gdje je on sam s Bogom, ciji glas odzvanja u njegovoj nutrini".
1778 Moralna je savjest sud razuma po kojem ljudska osoba prepoznaje cudorednu kakvocu nekog konkretnog cina sto ga kani izvrsiti, sto ga vrsiili ga je vec izvrsila. U svemu sto govori ili cini covjek mora vjerno slijediti ono sto zna da je ispravno i istinito. Po sudu vlastite savjesti covjek razabire i prihvaca zapovijedi Bozjega zakona: Savjest je zakon naseg duha, ali koji nadilazi nas duh, koji nam izdaje naredbe, koji upozorava na odgovornost i duznost, strah i nadu... Ona je glasnica Onoga koji nam u svijetu naravi i u svijetu milosti skrovito govori, poucava nas i vodi.Savjest je prvi od Kristovih namjestnika.
I na kraju nešto iz Kompendija vezano za sablažnjujuću izjavu o tome što ako čovjek sluša savjest a ateista je ne može biti spašen.
262. Može li se spasiti bez krštenja ?
Budući da je Krist umro za spasenje sviju, mogu se i bez krštenja spasiti oni koji umru za vjeru (krštenje krvlju) , katekumeni i svi oni koji na poticaj milosti i ne poznavajući Krista ni Crkvu iskreno traže Boga i nastoje izvršiti njegovu volju (krštenje željom). Što se tiče djece umrle bez krštenja, Crkva ih u svojoj liturgiji povjerava Božjem milosrđu.
Možda ti ovo nisu konkretni argumenti ali ja ne mogu bolje. I još mala crtica od moje omiljene svetice ,koja je i Naučiteljica Crkve.
O dostojanstvu svećenika i kako se snaga sakramenta ne smanjuje grijesima onoga koji ih dijeli ili prima.
Bog neće da se svjetovnjaci zauzimlju da ih poprave.
Tako Krist na zemlji,Vrhovni Svećenik (Papa), drži ključeve krvi, kako sam ti već pokazao jednom slikom, jer sam
ti htio pokazati koliko svjetovnjaci moraju poštivati ove službenike, bili oni dobri ili zli, i koliko oduravam
nepoštivanje.......
Od Pape potječe sav klerički red i svi službenici postavljeni svaki na svoju službu, da poslužuju ovu slavnu
krv. I kako ih je on postavio za svoje pomoćnike, tako na njega spada da ispravlja njihove manjkavosti.....
Bog uzima da njega progoni onaj koji progoni Crkvu:ovaj grijeh je teži od svih drugih.
......Tako poštovanje koje im se iskazuje nije njihovo ,nego pripada meni i onoj slavnoj Krvi koja je jedno sa
mnom, po ujedinjenju božanske naravi sa čovječanskom. I kao što je poštovanje koje se iskazuje njima moje
tako je također i nepoštivanje;jer sam ti već rekao da ne smiješ njima iskazivati poštovanje radi njih,nego
radi ugleda što sam im ga dao.
I ne smijete ih vrijeđati,jer vrijeđajući njih ne vrijeđate njih ,nego mene. Već sam zabranio i rekao da
svjetovnjaci ne vrijeđaju moje kriste. Nitko se ne može ispričati i reći:"Ne činim nepravdu niti sam protivan
svetoj Crkvi, nego se protivim manjkavostima zlih pastira". Ovaj laže na svoju glavu i kao zasljepljen
sebeljubljem,toga ne vidi;tj.vidi,ali se pričinja da ne vidi,zato da prikrije žalac svoje savjesti. Morao bi
vidjeti i vidi da progoni Krv, a ne njih.......
Pišući javno protiv svećenik (vi čak ispravljate Papu) i sugerirate mu da je bolje da se ispriča sugerirate Bogu da je pogriješio. Ne vjerujete u molitvu cijele Crkve, ne vjerujete u Duha Svetoga jer izgleda da je po vama pogriješio u ovim konklavama. Ne vjerujete zboru biskupa koji su izabrali ovog papu. I unosite razdor. Sotonska posla.