|
»Jao vama, pismoznanci i farizeji!«(Lk 11, 39–52) »Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.«
Ante: Halo gero prijatelju stari, eto tijo bi malo da se čujemo nikako da uvatimo vrimena, kako si i jesi li dobro? Gero: Drago mi je da se i mi konačno čujemo, baš ti hvala što bineš i misliš na mene, jesan vala bogu dobro san, onako starački. A: Lipo da se malo čujemo, nisi ti meni nikakav starac, nego uman i bistar čovik, tako mi te je prijatelj Žare predstavio kad nas je upozna, sićaš li se ti kad ono biše, koliko ima ima od toga? G: A nisan ti ja ništa posebno to što ti veliš ali da se mi razumimo lipo je to čut pa taman da malo ti i pretjeruješ e. Ima prijatelju od toga prošlo je dosta vrimena, bila je i korona, vrime leti, nemreš sve popantit. A: Ne pretjerujem ništa, uvik si ti zna izbacit dobre bisere a prijatelj i ja smo te znali i po više puta citirat i komentirat. G: Nisan zna da je tako, niste mi ništa ni jedan ni drugi spominjali. A: Jesmo, jesmo ne stigne se sve. G: Aje neka, neka. A: Eto tijo bi te ja nešto pitat, znaš da san ti ono zadnji put pomenuo da san malo i ja aktivan na katoličkom forumu pa sa malo tijo da pribacimo dvi-tri. G: More to uvik, pogledo san mal, zavirija, vidin dinamični ste, ima svega. A: Eto tijo bi malo bar i na brzinu da malo pribacimo o onoj evanžeoskoj 3 »Jao vama, pismoznanci i farizeji!«(Lk 11, 39–52) »Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.« G: More, kratka je, šta ti tu nije jasno? A: Kratka ona je ali neznaš ili duža ili šira ili ti je dublja? Ja je više dvaest godina proban izbistrit pa nikak, pita san ja i teologe,ispovida pa opet pita, nejasno mi je. Kad bi se ti tijo priključit na forum, volio bi... G: Nisam ja tehnički za internet a ja san ti ko kakav dalmatinac po lin da učin novo. A: A kako ti se čine oni moji sa foruma jesi li i upratio? G: Jesan, dobri su ti i hrki i frane. Vidim da se nešto bockate a ne znan još oko čega? A: Nisan ništa, šta bi ja koga bocka, dobri su to dečki, samo malo gledamo drugačije na nike stvari. G: Dodro je to sve, ne more svak isto mislit. A: Ma ja. G:Samo te malo prozivlju da nekoga mrziš, nisan sve polovio, znan ja da nisi ti od toga. A:Ma ne daj Bože, šta bi ja koga mrzio. G: Ma ja. A: Ljudi odma čim ne misliš ko oni, odma mrziš, ne znaš, ne valjaš. Vidio si onog mog hrkija. G: Nemoj mi ništa proti hrkija. A: Nisan ja ništa protiv hrkija, on je moj prijatelj! G: Pusti ga, ne morate se vi uvik i u svemu slagati. Vidi san njemu prigovaraš da ne misli uvik svojim glavom i nije ti to baš u redu. A: Nisi me razumio, šta bi ja njega vrijeđao Bože sačuvaj. Tio san ti samo reć da on čita 150 knjiga godišnj, znaš li šta je to? G: A svaka mu čast. A: Malo se zapričasmo o hrkiju nego tijo san te pitat da se osvrneš malo na ovaj evađeoski tekst, ako moreš? G: Mogu kako ne, ne znan imamo li sada dosta vrimena. Šta tebe tu mori reko si da je dvaest godina pokušavaš svatit ako sam te dobro svatio? A:Dobro si svatio, šta ono znači jao vama farizeji i pismoznanci............ jeli se to odnosi na izraelce jer hrki mi stalno ponavlja i po sto puta da oni i kad nisu dobri da su najbolji. G:Ma pusti sad to prijatelju, ne znam ja šta tebi hrki stalno ponavlja, samo pusti a nemamo sad ni puno vremena. Samo ti dobro zaroni u molitvi i sve će tebi nadoći. A:Dobro a misliš li da nemam potrebe dalje nikoga pita za tumačenje? G: Nemaš potrebe prijatelju moj tamo Krist jasno zbori i ne osvrti se puno na stare priče. Samo se ti drži Kristovog nauka i s njegovim prijateljima moli, pjevaj, idi na misu i ničega se ne boj. Sad bi stvarno mora krenut, čujemo se mi opet za desetak dana pa ćemo nastavit. A: Hvala ti gero prijatelju na tvom vrimenu i svemu. Eto neka ti Hajduk bude prvak čim prije kad ovi godina nikako onda bar za pet godina. G:Oće, ako Bog da. Živio ti zdravo. Mir tebi i tvojim prijateljima.
A:
G:
|