cunjozu je napisao/la:
Baš mi je drago vidjeti takve statistike koje potvrđuju da čovjeku treba jedna stabilnost i sigurnost da se sutra neće sve okrenuti.
Ne shvaćam baš što si htio reći...što si ti dobio ovom statistikom, kakvu sigurnost? Zar će ova statistika pomoći riješiti problem zvanja u Katoličkoj crkvi? Problem je očito isti i kod nas i kod njih...dakle s celibatom i bez njega...no, ja ne mogu ne vjerovati, da je
jedan od razloga zašto se mladi ne odlučuju na zvanja ipak celibat. Ako zbog ničega, onda zbog bogoslova, koji su studij i bogosloviju napustili da bi se oženili, te su danas obiteljski ljudi, a kojih ima jako puno. Celibat je prekompleksno pitanje, sa psihološke, fiziološke i duhovne strane, da bi ga se ocjenilo crnim ili bijelim, isključivo pozitivnim ili isključivo negativnim. I ako se ovdje tvrdi, da uzrok krize zvanja u Katoličkoj crkvi nije u celibatu, ja isto tako tvrdim da predanost sveženičkoj službi, vjernicima i svemu što uz to ide, nikako ne bi bila određena činjenicom je li svećenik oženjen ili ne. Ista stvar!