Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto lip 16, 2026 07:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 22, 2011 21:48 

Riječ je napisao/la:
beny je napisao/la:
Riječ je napisao/la:
Pentagram je od uvijek bio kršćanski simbol, ali su ga sotonisti preuzeli, kao što su i križ okrenut naopako preuzeli, a koji je oduvijek bio simbol kršćanstva.

Pentagram nije kršćanski simbol kao ni OKRENUTI križ. Zašto širiš takove dezinformacije?

To nisu dezinformacije, nego je to tako.

Gdje si ti našao takav podatak, možeš li dati izvor koji potvrđuje tvoju tvrdnju?

Vrh

PostPostano: Ned srp 24, 2011 13:12 

Giovi,

Citat:
Ne znam koliko su te "new age" krunice stvarna opasnost, s druge strane čak postoji mogućnost i da se radi o podvali (internet hoax).
Navodno se jedan distributer ovih krunica iz Italije očitovao da su rađene prema pravilima KC, usput naznačio da nema zmije na toj krunici te da ta krunica ima i škapular u sredini i ni u kom slučaju nije "New Age" krunica.

Ne znam kako je moguće da se radi o “internetskoj prijevari” kad takve krunice imam kod kuće, a vjerojatno ih imaju i drugi, tj. dosta su raširene.
Našla sam već prije nego što sam napisala prvi post na ovoj temi očitovanje tog talijanskog distributera i izgleda mi to sve kao opravdavanje vlastitog biznisa, jer mu je ovim “otkrićem” nanesena šteta.
Oni kažu da će se širenjem vijesti o “new age krunicama” ljudi početi plašiti i manje moliti, ali ne slažem se s tim. Osobno više molim otkad sam na njih naišla i izbacila ih iz svoje zbirke, a malo više gledam i simbole na svakoj od njih. Obična krunica u prosjeku nije skupa i onaj koji često moli može nabaviti i više njih, svakovrsnih i raznolikih.

Citat:
U slučaju da je ta krunica blagoslovljena, ne bi se trebala bacati ili spaljivati jer je svaka blagoslovljena krunica jednako vrijedna.

Ne znam jesu li jednako vrijedne jer bi netko tako mogao blagosloviti i tarot-karte pa moliti na njih.

Ruta,

Citat:
Neka mi Bog oprosti ako sam teško zgriješila bacivši ih...

Nisi zgrješila jer si postupila po savjesti, a kod kuće vjerojatno imaš druge na koje sada moliš.

Citat:
U svemu me uznemiruje što je navela Adrijana o osobi koja je uz tu krunicu imala smetnje.
Ali opet - ti Adrijano nisi imala smetnje a imala si u kući te krunice?

Nisam imala smetnje, a nisam niti molila na takve krunice, nego na drugačije. Ove su mi stajale dugo vremena u ladici među onima koje ne koristim, ali ako je netko takve i koristio a da nije znao što su one, ne mora biti da odmah ima smetnje.
Moram isto tako reći da sam se iznenadila kad sam uočila i povezala tu krunicu s neprotumačivim ponašanjem jedne osobe u mojoj rodbini (psihičke i duhovne poteškoće).
Sad sam opet iznenađena i to ugodno, što se smetnje nisu ponovile nijednom otkad sam krunice maknula! A prošlo je više od mjesec dana. Zato savjetujem svima da pregledaju na što se mole, ali i ono što imaju kod sebe (kraj uzglavlja svog kreveta, u autu, na ormaru…) Ne mogu potvrditi da se ta osoba koja je imala smetnje uopće molila na tu krunicu (ja mislim da se nije molila uopće). Onaj tko se moli, sigurno neće imati nikakve probleme jer je zbog molitve pod zaštitom.
Loše je kad se krunice drže kraj sebe kao da su talismani ili amajlije i ako se praznovjerno misli da one imaju nekakvu moć da same po sebi štite od nesreća i zala, a s druge strane na njih se uopće ne moli.

Leja,

Citat:
Nije nam potrebna ta krunica..kao Hrvatska krunica..
Mozda se na prvi pogled cini da je neskodljiva takva krunica..i ne samo krunica nego i "cudotvorna medaljica" koja je istom mjerom siri i dariva..Nije ni pitanje da mora biti stetna,pitanje je da li su nam stvarno potrebne kao "Hrvatska krunica"

Moram priznati da nisam prije čula da se one nazivaju “hrvatskim”, prije bih rekla da je to svojevoljnost onog prodavača koji ih nudi preko interneta. Koliko ja znam, one se proizvode u Italiji (bar one svjetleće), a kod nekih distributera nude se besplatno ako je narudžba dosta visoka. Valjda ih zato ima sve po svuda.
http://www.romegiftshop.com/lurofrsh.html
Možeš biti mirna, te krunice nikako nisu hrvatske.

Vrh

PostPostano: Ned srp 24, 2011 19:30 

adrijana je napisao/la:
Leja,

Citat:
Nije nam potrebna ta krunica..kao Hrvatska krunica..
Mozda se na prvi pogled cini da je neskodljiva takva krunica..i ne samo krunica nego i "cudotvorna medaljica" koja je istom mjerom siri i dariva..Nije ni pitanje da mora biti stetna,pitanje je da li su nam stvarno potrebne kao "Hrvatska krunica"

Moram priznati da nisam prije čula da se one nazivaju “hrvatskim”, prije bih rekla da je to svojevoljnost onog prodavača koji ih nudi preko interneta. Koliko ja znam, one se proizvode u Italiji (bar one svjetleće), a kod nekih distributera nude se besplatno ako je narudžba dosta visoka. Valjda ih zato ima sve po svuda.
http://www.romegiftshop.com/lurofrsh.html
Možeš biti mirna, te krunice nikako nisu hrvatske.

Da,vjerojatno si u pravi , cijena 1€..preko interneta..Moguce je da ih oni nazivaju Hr.Krunicom..Ne znam..mozda da sto vise privuku paznju..Cak sam negdje cula da ih nazivaju Medjugorska krunica..
Hvala Adrijana..

Vrh

PostPostano: Ned srp 24, 2011 20:26 

Prilikom posjeta Pape Benedikta XVI ,Mariazell 2007god..moj muz je isao sam ,jer ja nisam mogla zbog zdrastvenih razloga..OP.Kada je muz uvecer dosao kuci donio je 3 takve bijele svijetlece krunice,i pregrst svetih slicica"Cudotvorne medaljice" sa medaljom zaljepljenom na tu slicicu..Pitala sam odmah muza sta je to kupio,i stacemo s tim..? On je odgovorio da nije kupio,da su zene isle s krpenim vrecicama i djelile okolo..Dzabe...Nisam odmah ni pogledala pravo,nego tek par dana kasnije..i tada sam se zapitala sta je to..?
Krunica koju sam imala u ruci itekako se sve lijepo vidjelo..Poslje ,jednog kratkog vremena pitala sam u nasoj HKM...Kakove su to krunice i od koga su..Oni nisu znali nista reci,rekli su da su dobili vec dosta tel.poziva i dosta ljudi ih je pitalo,ali oni nemaju pojama o tome..??
Oni nista nisu priredili,niti im je bilo poznato da ce to netko da dijeli..?
Te krunice su stojala kod mene u ladici,jer sam imala namjeru da ih zapalim..Nisu nista negativno izazivale ,nista nisam primjetila ...Godinu dana poslje,bila sam na godisnjem i isla na sv.misu u mojoj zupi u Hr.. i za vrijeme sv.mise..u klupi ispred mene je zena imala takvu krunicu..Ja sam dobila toliku napast da se nikako nisam mogla smiriti i konzentrirati na misu..Toliko me uznemirila ta krunica,stalno se nesto vrtilo po mojoj glavi da sam odlucila da ponudim zeni,da joj dam novac za drugu krunicu a tu da ne koristi vise,ne za molitvu..I kada sam odlucila da joj dam taj novac u ruku,odnosno da ju zamolim,to jest da joj objasnim...zena je ustala i otisla..Tako da nisam nista ucinila,i ja sam se smirila..Sva ta napast je nestala..
I jos jednom sam isto tako dozivjela na moru u jednoj crvi,gdje sam vidjela da zena ima takvu krunicu..Odmah sam odlucila da ne gledam u nju,da odkrenem glavu na drugu stranu...Imala sam srecu,sto me muz pozvalo da idem na drugu stranu..u klupe,jer tamo i on ima mjesto za sjesti...
Krunice koje sam ja imala,prilikom seljenja..,,u drugi stan..nehotice su bacene...Moja djeca su spremala,pakovala stvari..i sve sto je u tom ormaricu bilo,one su bacile...Nisu ni zagledale sta ima,a nisu ni primjetile da bacaju te krunice...jer su bile u plastici,a ja sm im rekla da je sve za baciti..sto se nalazi u tome ormaricu..

Ipak postoji nesto,sto moram dalje da promatram ,kako ce se odvijati ,sto me zaista zabrinulo..?
Ni sama ne mogu vjerovati da s njima moze imati bilo kakve veze..nego smatram da je posredi sasvim nesto drugo...Ipak cu popricati sa Svecenikom o tome..!

Vrh

PostPostano: Ned srp 24, 2011 23:03 
Administrator

adrijana je napisao/la:
Ne znam kako je moguće da se radi o “internetskoj prijevari” kad takve krunice imam kod kuće,

Dobio sam i ja baš nedavno jednu, i osobno ne vidim zmiju, niti zemaljske kugle (već sunce kako je negdje u prvom postu i spomenuto), ali vidi se jasno da su rubovi križa pentagonalnog oblika.
Internetom se šire tumačenja o opasnosti tih krunica. Ne znam koliko su one stvarna opasnost, Crkva nije ništa izjavila u vezi toga pa ima raznih mišljenja, no prenosim reakciju jednog anonimnog svećenika:

"ne treba stvarati paniku, posebno ne izvoditi kod kuće kakova čaranja i dopuštati si praznovjerje. Ako ako se i tom krunicom molite Bogu, nikakovo vas zlo ne će snaći jer ona je sama po sebi neškodljiva. Čuo sam kako su ih neke žene spaljivale kada su doznale što je na njima, premda su ih ranije blagoslovile u crkvi. Ako se vjernik susretne s takovom krunicom, neka ju radije odnese svojem svećeniku ..."

Vrh

PostPostano: Pon srp 25, 2011 20:36 

Leja je napisao/la:
Prilikom posjeta Pape Benedikta XVI ,Mariazell 2007god..moj muz je isao sam ,jer ja nisam mogla zbog zdrastvenih razloga..OP.Kada je muz uvecer dosao kuci donio je 3 takve bijele svijetlece krunice,i pregrst svetih slicica"Cudotvorne medaljice" sa medaljom zaljepljenom na tu slicicu..Pitala sam odmah muza sta je to kupio,i stacemo s tim..? On je odgovorio da nije kupio,da su zene isle s krpenim vrecicama i djelile okolo..Dzabe...

Da, to su sigurno bile žene iz neke udruge za promicanje molitve krunice, nisu one krive. Takve su vrste krunice najjeftinije, a pod određenim uvjetima mogu se dobiti besplatno, pa su one besplatno i dijelile.

Ovo ljeto bila sam u Mariji Bistrici i tamo nema uopće više takvih krunica na prodaju, hvala Bogu, nisam ih nigdje našla.

Giovi je napisao/la:
Crkva nije ništa izjavila u vezi toga pa ima raznih mišljenja,

U Francuskoj su se i SAD-u neki biskupi izjasnili da takve krunice nisu prikladne za molitvu i preporučuju vjernicima da ih ne kupuju niti uzimaju.

Vrh

PostPostano: Pon srp 25, 2011 21:40 
Administrator

adrijana je napisao/la:
U Francuskoj su se i SAD-u neki biskupi izjasnili da takve krunice nisu prikladne za molitvu i preporučuju vjernicima da ih ne kupuju niti uzimaju.

Nisam to znao, imaš kakav link o tome?

Vrh

PostPostano: Uto srp 26, 2011 08:55 

Moj slobodan prijevod..

Warnung vor satanischen Rosenkränzen
http://www.rosenkranzgebete.de/sonstige ... /index.php
Warnung vor satanischen Rosenkränzen
Während des Treffens der Nationalen Charismatischen Bewegung RSN aus Salerno wurde gesagt, nicht einen Typ Rosenkränze zu kaufen, weil an den 4 Ecken Satanische Symbole (4 Sonnen) eingearbeitet sind und ausserdem hinter der Figur von Jesus, nicht hinter dem Kreuz, eine Schlange eingearbeitet ist. Ausserdem, dass das INRI fehlt. Diese sind Mittel, die Satan geweiht wurden. Vorsicht ist vor allem in Marienerscheinungsorten / Wallfahrtsorten gegeben: Gebt diese Informationen allen weiter, verbreitet es.
Die Legende:
In gelb: die Sonne der Erleuchteten (doppelte Kreise) , oft ist eine echte Sonne mit Sonnenstrahlen eingearbeitet. (Freimaurersymbol)
In orange: Pentagon an den 4 Seiten des Kreuzes (esoterische Symbole/ Freimaurer/Satanismus)
In grün: Schlange hinter Jesus
BITTE KONTROLLIERT OB IHR EINEN SOLCHEN ROSENKRANZ GEKAUFT ODER BEKOMMEN HABT. VERBRENNT DIESEN, ODER BRINGT IHN ZU EINEM PRIESTER / EXORZISTEN, DER DANN WEIß WAS ER DAMIT MACHEN MUSS.

Quelle:
http://kath-zdw.ch/maria/rosenkranz.htm ... enkraenzen

Upozorenje protiv sotonske krunice
Tijekom sastanka Nacionalnog karizmatskog pokreta RSN iz Salerno receno je da ne kupuju ovu vrstu krunice jer je nacinjena da u četiri ugla ima sotonske simbole (4 sunca) i iza lik Isusa, a ne iza križa,i zmija je nacinjena . Takodjer, INRI nedostaje. To su sredstva koja su bila posvećena Sotoni. Pozornost posvećuje posebno mjestima Marijinih ukazanja: / mjesta hodočašća: Dajte sve te informacije dalje, to će se širiti,da se sprijeci..
Legenda:
U žuto: sunce Prosvjetljeni (duplimi krugovima), često je napravljeno pravo sunce sa suncanim zrakama sunca. (Masonska simbola)
U narančasta: Pentagon na 4 strane križa (ezoterički simbola / masonske / sotonizma)
U zelenom: Zmija iza Isusa

BITTE KONTROLLIERT OB IHR EINEN SOLCHEN ROSENKRANZ GEKAUFT ODER BEKOMMEN HABT. VERBRENNT DIESEN, ODER BRINGT IHN ZU EINEM PRIESTER / EXORZISTEN, DER DANN WEIß WAS ER DAMIT MACHEN MUSS

MOLIMO PROVJERITE DA LI STE I VI JEDNU TAKVU KRUNICU KUPILI ILI DOBILI -SPALITE ILI ODNESITE SVECENIKU /EGZORCISTU ,KOJI ZNA STA CE S TIM UCINITI..

Vrh

PostPostano: Uto srp 26, 2011 17:26 

Giovi je napisao/la:
adrijana je napisao/la:

Nisam to znao, imaš kakav link o tome?

Imala sam, ali nisam sačuvala. Bilo je slično ovome što je Leja napisala, također se radilo o nekom sastanku / biskupskoj konferenciji / komisiji, ne sjećam se točno, ali nije pisalo da se te krunice trebaju spaliti, nego samo da se ne koriste.

Koliko znam, neki egzorcisti preporučuju spaljivanje stvari koja je podmetnuta drugome kao urok, da se poništi sav loš utjecaj na osobu, ali kod ovih krunica ne bih se složila da je to slučaj. Slažem se s onim što si prije napisao da je bolje ne izvoditi nikakva čaranja ni vradžbine...

Vrh

PostPostano: Pon kol 15, 2011 13:28 

Evo kakvu sam ja krunicu dobio iz Fatime sa suncem iza Isusa...da li je to ok ili ???? Zbunjen sam......jer nije baš onak kak ove new age..
Slika

Vrh

PostPostano: Pon kol 15, 2011 17:02 

Nravno da je ok :wink: Samo neka j eblagoslovljena i možeš je koristiti.
New age krunice ne postoje, to su sve samo gluposti :wink:

Vrh

PostPostano: Pon kol 15, 2011 17:33 

Berny je napisao/la:
Evo kakvu sam ja krunicu dobio iz Fatime sa suncem iza Isusa...da li je to ok ili ???? Zbunjen sam......jer nije baš onak kak ove new age..

Ta je bez tih znakova, Berny. To nije new age krunica. Prihvatljivo za molitvu i jako je lijepa.

Pomoli se i za mene.

Vrh

PostPostano: Sri kol 17, 2011 21:59 

Niti jedne niti druge nemaju nikakvu moć, niti možeš išta osjećati.
Sve ostalo je gubljenje vremena!

Vrh

PostPostano: Čet kol 18, 2011 13:21 

crusader je napisao/la:
Niti jedne niti druge nemaju nikakvu moć, niti možeš išta osjećati.
Sve ostalo je gubljenje vremena!

Sama Krunica kao predmet nema MOĆ.
Ali za vrijeme molitve možeš osjećati sreću, ispunjenost, Duha. A od onih koje podvaljuju sotonisti, ili tko već, možeš osjećati zlo (ispravite me ako grješim)
Zašto to uopće govoriš, "ne možeš ništa osjećati". A što je to "ostalo", na što misliš?

Vrh

PostPostano: Sri kol 24, 2011 12:52 

Ovdje se vidi da su izradjene drugacije krunice...
Cinjenica je da se dijele na skupovima gdje Papa gostuje..Za mene je ovakva krunica prihvatljiva..
Slika

Sedam tona krunica za mlade u Madridu!
Za Svjetski dan mladih koji se ovih dana održava u Madridu sudionicima je podijeljeno sedam tona krunica,
Krunice za hodočasnike izrađene su u jednoj tvornici u Ekvadoru, koja je za to uposlila 150 obitelji. IKA/Križ života

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata