Barnaba je napisao/la:
Žao mi je što nisi bar pokušao odgovoriti na pitanje koje sam postavio jer bi odgovor na njega učinio bespredmetnim cjepidlačenje oko mjesta.
Već sam ranije rekao da ne bih nikome zabranio dolazak u crkvu ali nipošto ne uključuje neke privilegije sa sjedećim mjestima. Političarima naprotiv treba uljudno pokazati da se radi o domu Božjemu gdje nitko nije privilegiran. To nije nikakvo podbadanje niti nepoštivanje.
Barnaba je napisao/la:
Prije svega nije isto kad visoki dužnosnik biva štićen vani ili u zatvorenom objektu. Kad je u zatvorenom mora se u detalje znati postupak gdje se nalazi i kuda izlazi no to su tehnički i protokolarni detalji čije objašnjavanje skreće temu na sporedne stvari.
Naravno da nije isto i zna se točno kako se štiti osoba koja se vozi, koja trči, koja šeta u gomili ili pak koja stoji u gomili. Te stvari se već znaju i ponavljam nije nikakav problem osigurati njihovu zaštitu, jer priznat ćeš postoji puno opasnijih situacija u kojima se nađu političari od onog kad su u crkvi bilo sjedeći bilo na nogama
Barnaba je napisao/la:
Što se tiče jednakosti, mi odista jesmo jednaki pred Bogom, ali to se ne određuje mjestom gdje se nalazimo u crkvi. Na kraju krajeva, ako ćeš gledati izvanjske stvari i unutar Crkve postoji hijerarhija sjedenja koja nikome ne bi trebala smetati jer to nema Veze s jednakosti u dostojanstvu pred Bogom.
Apsolutno se ne slažem. Za crkvu su osim duhovnih bitne i izvanjske stvari, time se također pokazuje štovanje i vjera u Boga. Ukoliko toga nema onda bi se karikirano misa mogla održati po principu drive-in kina.
Inaće, ja ne govorim o svečeničkoj hirerarhiji sjedenja, već o vjernicima koji dolaze na misu. Ja sam iz Splita i u mojoj crkvi u kvartu je ponekad znao doći i jedan o bivših gradonačelnika (kada je bio u mandatu), sad ime nije bitno. Ako ne bi bilo mjesta za sjesti stajao bi na nogama kao i ostali. Nije radio nikakve razlike i to se ljudima vrlo dopalo. Također nikome to nije izgledalo kao neko omalovažavanje. U čemu je problem da se tako ne ponašaju i ostali političari?