Ignisardent je napisao/la:
sara je napisao/la:
Najprije, zašto trošiš toliko slova da bi rekao kako misliš da je Papa uplašen i izmanipuliran i da ti misliš da si ti i još grupica ljudi jedini pametni i Bogu vjerni, a svi ostali, svjesno ili nesvjesno, su odbacili Boga?
Jasno i glasno: nisi u pravu! U vjeru trpaš svašta i sam određuješ ono što sigurno na te ne spada. Točno napiši u čemu je Papa doveo u pitanje nauk Crkve, u čemu je Sinoda napravila to isto? Lijepo se posluži KKC-om i navedi broj. Inače, pada mi na pamet da bi se i one čipke i raskošne haljine (produljuju rese!) mogle isto naći u pologu vjere.
Kako ti može past na pamet da Učiteljstvo optužuješ za apostazu?! Piši Papi, kao što se dalo zaključit, čita pisma njemu upućena.
I vrlo je odbojno svako malo navođenje engleskih citata kao da bi oni imali neku vjerodostojnost. Lijepo stavi link i to na kakvu službenu stranicu ako želiš nekoga za nešto prozivat.
Nigdje nisam rekao da je itko odbacio Boga, zato jer je dijelom u zabludi, ili na osnovu bilo čega, niti sam ikad komentirao ičiju pamet.
Detalji misnog ruha nisu dio poklada Vjere, ni to nisam nigdje rekao. Produljivanje resa na molitvenom šalu farizeja nema veze s čipkom kardinala Burkea, niti Pape Benedikta. A KKC-om ću se poslužiti, bez brige. Za razliku od tebe, koja ne želiš svoje tvrdnje dokumentirati, nego, kad te netko na to pozove, odgovaraš "Bojim se da onima koji ne žele shvatit ništa ne koristi".
Nisam nigdje rekao da je "Učiteljstvo" u apostazi, nego neki pojedinci. Da bi bilo jasnije, Barnaba je negdje napisao da nije Crkva spaljivala heretike nego pojedinci, u njezino ime.
Osim toga, čemu uvažavanje Učiteljstva, ako "legalisti, oni koji sve žele čisto i sigurno, neće naći ništa", ako "oni koji teže pretjeranoj doktrinarnoj sigurnosti... imaju tvrdokoran i prema sebi usmjeren pogled."
http://w2.vatican.va/content/francesco/ ... adaro.htmlMolim te, tko je ovo napisao
"Vjerujem da su izjave Pape Franje, koje su postale meta kritika tradicionalista i konzervativnih ne-tradicionalista, iznuđene pritiscima iznutra i izvana, i da zapravo ne možemo znati što točno Papa misli, jer se ne usudi reći. ALi i te izjave, kakve jesu, predstavljaju stav nekih u Crkvi koji su dovoljno moćni da ih plasiraju kao prevladavajući stav.
Moje pitanje Vama je: kako biti vjeran crkvenom vodstvu, kad vjerujete da je u šakama ljudi koji su apostati?"
Ove riječi, tvoje, napisane demantiraju ono što koji redak ranije tvrdiš. Kako da tebi čovjek daje argumente kad skačeš sam sebi usta u dva posta razlike?
Znači, mogu argumentirano razgovarati ako mi taksativno navedeš određenu stvar. A uz put, vrlo je nekorektno i manipulativno donositi komade rečenica, bez konteksta. Tako možeš i tvrditi da u Bibliji piše "Nema Boga".
I konačno, navodnici uz riječ Učiteljstvo mnogo toga otkrivaju.
PS Ovaj cirkus od oblačenja i farizejske rese su jedno te isto - gledajte me ljudi! Ne znak kako si u to utrpao Benedikta XVI. - moje se riječi nisu odnosile na obične, stare albe!