Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 26, 2026 15:29

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon sij 12, 2015 23:00 

Međugorje nikada neće biti priznato od Vatikana kao mjesto ukazanja.
Napravili su od njega pijacu!!!
Međugorje ce biti svetiste kao Podmilacje i to je to!

Konj riđan a na njemu Konjanik sa velikim macem!

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 10:59 

jehudiel je napisao/la:

Ili kao svetište Artemide Efeške. Prije bi bilo to, ako je točno ono što je napisao Jeremija - svetište jedne nove religije.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 07:52 

Ignisardent je napisao/la:
jehudiel je napisao/la:

Ili kao svetište Artemide Efeške. Prije bi bilo to, ako je točno ono što je napisao Jeremija - svetište jedne nove religije.

Nije mi poznato da su Jeremijini stavovi ujedno i stavovi većine katoličkih vjernika koji idu u Međugorje. Većina je ipak motivirana osobnim željama za zdravljem i materijalnim napretkom, a nije im na pameti nekakvo stvaranje svjetske religije.
Ja sam osobno jako rezerviran prema Međugorskom slučaju i prihvatit ću sud Crkve po tom pitanju, no neprihvatljiva su podmetanja kojima se služi Ignisardent koji koristi stav jedne osobe i preslikava ju na cijeli slučaj.

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 10:20 

jehudiel je napisao/la:

.
U Međugorju bijah samo jednom. I posve dovoljno!
Pitali su jednog svećenika, što ako je "međugorski fenomen" đavolsko djelo? Ostao je zbunjen, no...
Kad bi sotona vidio samo jednu jedinu bakicu koja se skrušeno kaje, ispovijeda...sam vrag bi odmah razorio to tobožnje svoje djelo.
A Crkva ga ne priznaje...Upitajmo se zašto?
Ako se (a sigurno da toga ima i da će biti) dogodi recimo čudo ozdravljenja npr.), što čini osoba koja je zadobila takvu milost? Prvo što joj pada na um je IZRADA mramorne ploće s velikim HVALA.
A dokumentaciju o povijesti svoje bolesti joj nikada neće pasti na pamet da preda mjesnom župniku, zar ne?
I na osnovu čega da se prizna nešto kad se ničime opipljivim ne raspolaže - zbog čega smo krivi mi, vjernici.

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 13:08 

zdrave je napisao/la:
....

Što je reć da si se razočara, sigurno si nešto doša prodavat pa nije bilo neke zarade.

Citat:
I na osnovu čega da se prizna nešto kad se ničime opipljivim ne raspolaže ...

Nemožemo opipat niti zrak koji udišemo, ali ga ipak udišemo i po njemu živimo!!
Bitno je Međugorski Fenomen shvatiti, a ne opipati, ili, prihvatiti ako netko umjesto nas shvati.

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 13:28 

Barnaba je napisao/la:
jehudiel je napisao/la:

Nije mi poznato da su Jeremijini stavovi ujedno i stavovi većine katoličkih vjernika koji idu u Međugorje. Većina je ipak motivirana osobnim željama za zdravljem i materijalnim napretkom, a nije im na pameti nekakvo stvaranje svjetske religije.
Ja sam osobno jako rezerviran prema Međugorskom slučaju i prihvatit ću sud Crkve po tom pitanju, no neprihvatljiva su podmetanja kojima se služi Ignisardent koji koristi stav jedne osobe i preslikava ju na cijeli slučaj.

Rekao sam: ako je točno ono što je napisao Jeremija. Uostalom, nije on jedini koji tvrdi takve stvari.
Nešto slično može se pročitati i među samim međugorskim porukama vidjelaca, što svjedoči i sam Jeremija, a može se pronaći i na nekim sajtovima štovatelja Međugorja.

Također sam se ogradio i u jednom postu ranije od toga pripisujem svim hodočasnicima takve namjere: "Slijedi da je hodočašćenje u M., ako je učinjeno s namjerom da se štuje nova religija "Velike Majke", a ne iz neznanja i neupućenosti, za katolike bogohuljenje ravno štovanju demona." Taj post je na strani 27. Zato molim da mi se ne pripisuju nikakve generalizacije. Jasno je da većina ljudi tamo ide zato jer nije upućena.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 13:55 

.....Jasno je da većina ljudi tamo ide zato jer nije upućena.

Da, ali većina nakon povratka kući osjeti neku čudnu promjenu u svom životu. Mnogi dođu iz znatiželje, neki sa namjerom da sve ismijavaju i osporavaju, ali i takvi osjete da im treba neka promjena u načinu života.

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 14:21 

....

Rekao sam: ako je točno ono što je napisao Jeremija. Uostalom, nije on jedini koji tvrdi takve stvari.
.

Odavno se osjeća veliki nesporazum unutar crkve po pitanju Međugorja. Mjesni biskup nema kontrolu nad tim "rudnikom zlata". Franjevci nikada neće prepustiti župu Petrovcima, a biskup nikada neće reći nešto pozitivno dok nema potpunu kontrolu... Vidioci su bili pod velikim pritiskom. Ivan Dragičević je krenuo u školu za svećenika, - u Visoko. Nanj se vršio pritisak da mora otkriti onih 10 tajni koje im je Gospa povjerila,- govorili su da on ne može imati tajni kad je već tu među njima. Toliko su otišli daleko da su ga umalo nagovorili da im ih otkrije, navodili su ga da napiše na papir tajne, pa kad se dogode oni ćemu povjerovati ako su identične. ...Neki su svećenici još u početku govorili; - "Ako se Gospa misli ukazivati ona zna gdje sam ja!!" Dakle, ništa ne dozvoljavaju van crkve. Gospa poziva na post o kruhu i vodi, a za crkvu je post - "jednom se najesti do sitosti". Gospa se ukazuje vidiocima na raznim mjestima, jedne je prilike rekle da im se neće ukazivati samo na jednom mjestu, a koje je to mjesto svaki upućeni vjernik treba sam zaključiti....
Ja sam odmah u početku rekao da je mislila na Crkvu ali mi nitko nije vjerovao. Samo su u početku ukazanja bila u crkvi kasnije ne. Vidjelica Mirjana više nema ukazanja u onoj komuni "Ćenakolo", već ukazanja svakog 2. u mjesecu ima na Podbrdu kod Plavog Križa. Razlog je što je ta komuna pripojena nadzoru Crkve. ....
Evo što je biskup u samim počecima istjerao Vidioce iz svog ureda, onda kad ih je temeljito ispitivao.
To je ispričala Vicka odprilike ovako:
"Biskup je od nas tražio svaku sitnicu, svakog je gledao u oči i detaljno pitao što su oni u to doba dana tražili malo dalje od kuća (iz njihove priče je shvatio da nisu išli tražiti ovce)." Vicka kaže da se netko od mlađih odao jer su oni u stvari išli tamo zapaliti po jednu cigaretu (Vicka se smijala dok nam je pričala). Nakon toga ih je biskup sve istjerao sa riječima; "Vi išli pušit i da se vama ukaže Gospa!!?"
Vicka opet sa smješkom ponavlja kako to nije bilo neko pušenje iz navike već eto tako iz znatiželje,-"kono fol" tako je rekla.
Crkva sigurno neće prihvatit poruke "Žene iz Vječnosti" koja se prestavila Majkom Kristovom i Majkom svih ljudi svijeta, - bez obzira na njihovu religiju, nacijonalnost i boju kože!!

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 18:21 

Jeremija je napisao/la:
zdrave je napisao/la:
....

Što je reć da si se razočara, sigurno si nešto doša prodavat pa nije bilo neke zarade.

Citat:
I na osnovu čega da se prizna nešto kad se ničime opipljivim ne raspolaže ...

Nemožemo opipat niti zrak koji udišemo, ali ga ipak udišemo i po njemu živimo!!
Bitno je Međugorski Fenomen shvatiti, a ne opipati, ili, prihvatiti ako netko umjesto nas shvati.

tvoja usporedba sa zrakom ne stoji jer zrak možemo vidjeti i detektirati plinove koji se nalaze u njemu zar ne

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 18:23 

Jeremija je napisao/la:
.....Jasno je da većina ljudi tamo ide zato jer nije upućena.

Da, ali većina nakon povratka kući osjeti neku čudnu promjenu u svom životu. Mnogi dođu iz znatiželje, neki sa namjerom da sve ismijavaju i osporavaju, ali i takvi osjete da im treba neka promjena u načinu života.

pa i ja osjetim neku čudnu promjenu pogotovo kad idem na godišnji odmor

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 21:05 

Jeremija je napisao/la:
zdrave je napisao/la:
....

.
Post pisah bez niskih pobuda i podbadačkih strasti...Hvala na kajlama...Ja sam ipak VJERNIK i uvjerio sam se iz prve da je to Božje djelo. Okolnisu sam već pisao na KO i NISAM dužan ovakvim osobama podastrijeti ni "a". A ako ti tamo ideš da prodaješ (neću napisati što) - tvoj problem.
Bog te spustio na zemlju da osim sebe oko sebe vidiš i druge ljude. Da, ljude!

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 09:07 

zdrave je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:
zdrave je napisao/la:
....

.
Post pisah bez niskih pobuda i podbadačkih strasti...Hvala na kajlama...Ja sam ipak VJERNIK i uvjerio sam se iz prve da je to Božje djelo. Okolnisu sam već pisao na KO i NISAM dužan ovakvim osobama podastrijeti ni "a". A ako ti tamo ideš da prodaješ (neću napisati što) - tvoj problem.
Bog te spustio na zemlju da osim sebe oko sebe vidiš i druge ljude. Da, ljude!

Ma, šta si se i ti odmah name nakostrušija ako sam se malo našalio! Vidioci kažu da se Gospa sa njima često šali za vrijeme ukazanja, a vi ovdje ste tako ukočeni i nedostupni. To sa "prodajom" moje je smiješno iskustvo od prije 30-tak godina. Naime, nisam nikada bio neki vjernik, zaobilazio sam crkvu i misu, - sve dok nešto nisam osjetio u Međugorju. Tada sam se slučajno susreo sa svojim prijateljom koji je bio sličan meni, onako ozbiljan on mi prilazi i kaže; - "Šta to ti ovdje prodaješ?" Obojica smo se sakrili iza onih prodajnih štandova i smijali se do suza. (eto toga sam se sjetio)
Kažeš mi da nevidim druge ljude oko sebe, moguće je da me ljudi tako doživljavaju, ali nešto je jače u meni, i ........- Isto tako, meni su išli na živce oni koji su pričali o Međugorju, onda dok nisam ništa posebnovidio u tome. ...

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 09:38 

E, dragi Jeremija...Znaš onu: vide oči što srce želi vidjeti!
Da su židovski "velikosvećenici", farizeji,...pismoznanci bili spremni odbaciti svoje glavno božanstvo, svoj JA (ego), taj užasni balast, ne bi morali odbaciti Novorođenoga Kralja, jer dobro znali gdje se treba roditi, što rekoše i Herodu.
Imali su gomilu znakova...Tako i ti, svi mi...Vidimo ih, razumijemo, ali...
Da...prvo treba odbaciti SEBE kao "boga", da bi se išta Božje moglo uočiti...I tada čitati i zakove vremena. A to večina ne želi, jer...TKO bi onda bili oni, je li tako?
Istini za volju, da se B.D.Marija ukazuje/ukazala nekom biskupu - odavno bi bila prizanata ukazanja od Međugorja do Meksika, Rusuje...širom svijeta...Ali Otac objavljuje siromašnim pastirima (čistima srcem) da i gdje se rodio Spasitelj)...
Zna se Božja logika: "Ne budete li kao ovi maleni..."

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 10:01 

Potpuno te shvaćam, bilo je trenutaka u mom životu kadsam se osjećao vrlo malen pred Bogom, doista malen i nedostojan svih tih darova kojima me Bog obasipao. Ali baš tada mi je Bog otvarao vidike, mogao sam te darove pretvoriti u materijalne stvari i novčano bogatstvo kakvo nema nitko oko mene. Ipak sam se pripustio da me Bog vodi, nisam želio ići kroz život između kapi, išao sam putem koji sam osjećao u srcu. Tako me nije zaobišao nitiDomovinski rat, časno sam branio svoj narod i svoje dostojanstvo. Iz rata nisam donio svojoj obitelji niti konzervu koju sam na prvoj liniji slijedovao a nisam pojeo. Mnogi koji nisu vidjeli pušku danas imaju ratne penzije, a ja pokidao troje čizme po bunkerima i nikada ništa nisam tražio. Opet se nebi mjenjao sa njima nizašto. Meni je dovoljan moj mali obiteljski ribnjak, evo danas sam obavezan dežurat, ljudi mi dolaze kupiti koje kilo ribe...

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 10:48 

zdrave je napisao/la:
...
Istini za volju, da se B.D.Marija ukazuje/ukazala nekom biskupu - odavno bi bila prizanata ukazanja od Međugorja do Meksika, Rusuje...širom svijeta...."

Vidiš, i ja sam nekada o tome razmišljao samo što sam došao do sasvim drugačijeg zaključka.

U tom slučaju koji navodiš, to nebi bilo dobro za druge religije. Na primjer, Islamisti bi masovno prelazili na Kršćanstvo, a to nebi bilo dobro u njihovom svijetu koji ih okružuje. Obično se događa ako netko pređe na drugu vjeru ne povlači za sobom svoje ostale članove obitelji. Zna se desiti da kod onih ostalih članova u obitelji izumire izvorna vjera, i vjera uopće. Po meni, Islam je ipak lijepa vjera za mnoge narode koji je ispravno slijede.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata