Ignisardent je napisao/la:
....
Rekao sam: ako je točno ono što je napisao Jeremija. Uostalom, nije on jedini koji tvrdi takve stvari.
.
Odavno se osjeća veliki nesporazum unutar crkve po pitanju Međugorja. Mjesni biskup nema kontrolu nad tim "rudnikom zlata". Franjevci nikada neće prepustiti župu Petrovcima, a biskup nikada neće reći nešto pozitivno dok nema potpunu kontrolu... Vidioci su bili pod velikim pritiskom. Ivan Dragičević je krenuo u školu za svećenika, - u Visoko. Nanj se vršio pritisak da mora otkriti onih 10 tajni koje im je Gospa povjerila,- govorili su da on ne može imati tajni kad je već tu među njima. Toliko su otišli daleko da su ga umalo nagovorili da im ih otkrije, navodili su ga da napiše na papir tajne, pa kad se dogode oni ćemu povjerovati ako su identične. ...Neki su svećenici još u početku govorili; - "Ako se Gospa misli ukazivati ona zna gdje sam ja!!" Dakle, ništa ne dozvoljavaju van crkve. Gospa poziva na post o kruhu i vodi, a za crkvu je post - "jednom se najesti do sitosti". Gospa se ukazuje vidiocima na raznim mjestima, jedne je prilike rekle da im se neće ukazivati samo na jednom mjestu, a koje je to mjesto svaki upućeni vjernik treba sam zaključiti....
Ja sam odmah u početku rekao da je mislila na Crkvu ali mi nitko nije vjerovao. Samo su u početku ukazanja bila u crkvi kasnije ne. Vidjelica Mirjana više nema ukazanja u onoj komuni "Ćenakolo", već ukazanja svakog 2. u mjesecu ima na Podbrdu kod Plavog Križa. Razlog je što je ta komuna pripojena nadzoru Crkve. ....
Evo što je biskup u samim počecima istjerao Vidioce iz svog ureda, onda kad ih je temeljito ispitivao.
To je ispričala Vicka odprilike ovako:
"Biskup je od nas tražio svaku sitnicu, svakog je gledao u oči i detaljno pitao što su oni u to doba dana tražili malo dalje od kuća (iz njihove priče je shvatio da nisu išli tražiti ovce)." Vicka kaže da se netko od mlađih odao jer su oni u stvari išli tamo zapaliti po jednu cigaretu (Vicka se smijala dok nam je pričala). Nakon toga ih je biskup sve istjerao sa riječima; "Vi išli pušit i da se vama ukaže Gospa!!?"
Vicka opet sa smješkom ponavlja kako to nije bilo neko pušenje iz navike već eto tako iz znatiželje,-"kono fol" tako je rekla.
Crkva sigurno neće prihvatit poruke "Žene iz Vječnosti" koja se prestavila Majkom Kristovom i Majkom svih ljudi svijeta, - bez obzira na njihovu religiju, nacijonalnost i boju kože!!