Jeremija je napisao/la:
EDIT: Prebačeno sa teme "Kako se pričešćivati"
Ponašate se ko kakva djeca, prepirete se o nebitnim stvarima!
Zašto ne pokušate shvatiti i iskusiti onu bit Posljednje Kristove Večere?
Krist tada prvi put otkriva svojim učenicima važnost posta o kruhu i vodi, poziva ih da ga i oni slijede u tome.
Zar im nije doslovno rekao,dok je lomio kruh; "Ovo činite meni na spomen!!"
Dakle, poziva ih da iskuse moć posta o kruhu i vodi, i da ga u tome sljede.
Zar im nije pokazao kako treba Bogu zahvaliti i na ono malo vode, prije nego je vodu ispio iz kaleža!?
..... Znam da odmah prigovarate kako u kaležu nije voda već ima i vina.
E, vidite to nije točno. Nigdje u Bibliji ne stoji pisano da je Krist za Posljednom večerom pio vino iz kaleža, ili vino pomješano sa vodom.
Pažljivije čitajte Bibliju pa će vam biti jasno; ..Ako u živim slikama čitate Bibliju, Krist nikada ne pije vino. Istina je da govori kako više neće piti od ovoga trsa do novoga u Kraljevstvu Nebeskom. Nadalje, Krist u Bibliji samo pokušava jesti smokvu, ali je ne jede..... Pred učenicima jede ribu, ito tražio je da mu donesu onu koju su tek sad uhvatili(dakle frišku ribu).....
Poanta je u svemu ovome da nas Krist želi poučiti o postu, postu o kruhu i vodi ..ali mi sjedimo na ušima i ne čujemo, zar ne??
Ti stvarno imaš ideje koje nemaju veze s logikom, a ni s katoličkim naukom, a čini mi se da i Bibliju čitaš selektivno.
Zašto preskačeš da Isus slavi Pashalnu večeru i da je vino obvezno na toj večeri? I koju to vodu od trsa pije pa da neće piti više od toga trsa do Kraljevstva? Kad i gdje to Isus pokušava jesti smokvu, itd itd.
S ovakvim tezama je tvoje katoličanstvo vrlo upitno.