Srećom za sad je tu samo u ljetnim mjesecima...možda nije psihopat,ali ima poprilično paranoje i mislim,zlobe..Prijavljuje ona i druge susjede,ali ja sam joj najbliža.Podigla je žicu i to bodljikavu iznad postojeće,stavila kamere..ako nekom susjedu strši grana,trči komunalnom redaru(tamo inače ide nekoliko puta dnevno,ne mogu je oni više smisliti).Odrezala mi je granu pinola,što je imao krasnu krošnju,ali prelazio je na njen teren,negdje na 3-4 metra visine...ako neka moja voćka prijeti malo izviriti na njeno,ona reže"u tapu",na mome.Prijašnji vlasnik imao je 30-tak voćaka svih vrsta,ona je to sve posjekla.Bili su mi prijatelji,dok sam bila na poslu,ona je išla njima i govorila svašta,kako se mogu družiti s nama..muž pokušao smiriti situaciju,pita zašto to radi,ona zove policiju da je napada...naslonila sam jednu kamenu ploču na zid s moje strane,tužila me sudu da sam naslonila na njeno i razbila joj zid(nema veze s istinom)..tuži,sud odbaci,ona još žešće(ovo je druga tužba)...piše policiji,općini i mojoj direktorici svašta,da sam ovakva,onakva,da me se trebaju riješiti...nedjeljom je redovno na misi i pričešćuje se...da,morati ću prodati kuću,kad-tad...to mi je malo stersno i nisam baš dobra za "trgovinu"pa odgađam...Od prošle godine je u penziji(američkoj),nije udana,provodi vrijeme smišljajući tužbe,žalbe itd...nikad prije nisam imala posla sa policijom ni sudom...
Možete pogledati na guglu o tome: evo možda vam pomogne ova analiza:
Napomena: priznajem samo taj naziv - antisocijalni PL. Psihopatija, sociopatija i dr. imaju prilično "otvorene" definicije, koje mogu uključivati svašta.
Po ICD-u je antisocijalni PL. Da ne kažem da je to zato što je najpoštenije prema nekom ko je dobio tu dijagnozu. Šta mogu, ima neki MMA borac Vaso "Psihopata" Bakočević, pa mi je ovaj "zvanični" naziv najneutralniji.
Dotični pisac, Kernberg Oto, daje sledeće odrednice: pri razmatranju dijagnostikovanja APL-a treba uzeti u obzir kakav je superego osobe. Za sada recimo da je to delom nesvesni deo ličnosti koji određuje naše moralno ponašanje, ili tipično frojdovsku definiciju. Kod APL-a ne postoji razvijeni superego, već se on nalazi na primitivnom nivou. Postoji kao jedan surovi i sadistički deo koji brutalno kažnjava osobu za sva počinjena nedela. Ne postoji, kod ostalih, onaj idealizovani deo superega, tzv. JA ideal, savršeni, kojem treba da težimo. Ova dva dela superega su primitivni i daleko su od realnog: niti je realno biti surovo kažnjen za najmanju sitnicu, niti je moguće biti potpuno savršen. Oni su najviše neverbalni i teško ih je prevesti u neke simboličke sisteme. Naravno, ostali ljudi, oni koji nemaju APL, imaju i treći deo superega, koji je najbliže realnosti, onaj koji daje zabrane i zahteve koji su zreliji i moguće ih je bar donekle ispuniti. On se uobličava tokom edipalnog perioda, gde nam se stavlja zabrana odnosa sa roditeljem suprotnog pola i zahtev da postanemo slični roditelju istog pola, u odnosu sa nekom drugom osobom.
Ovo, naravno, nije kraj priče

Osobe sa APL imaju taj primitivni deo superega, sadistički i surovi, kojeg se plaše, i da bi se oslobodili njegovih surovih zahteva, koriste projekciju, te se njima drugi čine kao što je njihov superego: surovi, osvetoljubivi, sadistički nastrojeni, preteći, te tako počinju da reaguju na svet odbrambeno. Svet je doživljen kao "pun vukova" i agresivan. S druge strane, ne postoji idealizovani deo superega, te nema subjekta kojem bi se moglo biti privržen, i saosećati sa njim. Zbog toga i nema empatije u pravom smislu te reči: ovi ljudi apsolutno mogu da shvate koje emocije imaju drugi, ali to koriste samo da bi pribavili sebi nešto. Drugi praktično da nema postojanje i "treću dimenziju", i sveden je na objekat i upotrebljen. U stanju su adekvatno da predvide posledice svojih postupaka, ali nedostaje suštinsko obaziranje na protok vremena i pridavanje značaja širem uticaju istih. U vezi sa tim najčešće biraju instant gratifikaciju.