Mislim da se n pričešćujemo sa Božanskom suštinom ili prirodom već čovječanskom prirodom Isusa.
opet gadno griješiš...ranije sam ti dao dokaz, pa ću ponoviti:
Imaš u krunici Božanskog milosrđa zaziv :
Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu
i božanstvo!! preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.
Taj zaziv i krunicu nije izmislio čovjek/žena nego ju je svijetu dao sam Bog-Isus!
Tako da ne stoji ni ono što je Majkićka rekla da to nije nikakav dokaz?...to je itekakav dokaz
To je zaziv koji je sročio i dao nam sam Bog!
Adrijana je dala link u vezi pretvorbe a koji kaže potpuno isto kao Isus u krunici BMilosrđa koju je dao svijetu preko bl. Faustine Kowalske
https://hr.wikipedia.org/wiki/Pretvorba ... ancijacija)
Pretvorba ili transupstancijacija u katoličkom nauku predstavlja dogmu, odnosno vjerovanje da se kruh i vino u zajednici, misi, odnosno slavlju euharistije pretvaraju u Tijelo, Krv, Dušu
i Božanstvo Isusa Krista. Pretvorba se događa u unutarnjoj bîti (supstanciji), a ne u vanjskom izgledu.
Boldano ti sve kaže...ako nećeš i dalje biti tvrdoglav

i nepodučljiv
Kod Kopitara je problem. a što smo naširoko raspravljali u ranijim , drugim temama u vezi Božanske prirode Isusuove... što na Isusa gleda slično kao i arijanska hereza...prenaglašava tjelesnu prirodu Isusovu a ukida Božansku prirodu!
U ovoj raspravi opet ekspicitno odbacuje Božansku prirodu